Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turistė užfiksuota gašliai besitrinanti į statulą: vietiniai įsitikinę – vien baudos nepakanka

Socialiniuose tinkluose išplatintos nuotraukos, kuriose turistė užfiksuota imituojanti sekso veiksmus ant senovinės statulos Florencijoje, Italijoje. Toks elgesys vietiniams sukėlė didžiulį pasipiktinimą – pasigirdo raginimai atpažinus moterį uždrausti jai į miestą sugrįžti visam gyvenimui, rašo „The New York Post“.
Turistė Florencijoje gašliai trynėsi į statulą
Turistė Florencijoje gašliai trynėsi į statulą / Socialinių tinklų ir 123RF.com nuotr.

Šią savaitę „Instagram“ paskyroje, pavadinimu @welcome_to_florence, paskelbtos nuotraukos, kuriose moteris, apsirengusi džinsiniais šortais ir juodais marškinėliais, pastebėta besibučiuojanti ir gašliai besitrinanti į Bakcho, romėnų vyno ir pertekliaus dievo, statulą.

Nuotraukos, kurių tiksli data nežinoma, greitai sukėlė pasipiktinimą. Šimtai komentatorių smerkė akivaizdžią moters nepagarbą miesto kultūros paveldui.

„Dieve mano, koks idiotizmas“, – rašė vienas nusivylęs vartotojas.

„Šio miesto pažeminimas yra nenormalus“, – apgailestavo antrasis.

„Jei atsisėsčiau ant Linkolno kelių memoriale [Vašingtone], jie man paskirtų elektros kėdę“, – pažymėjo trečiasis.

Reaguodama į šį incidentą, paveldo asociacijos „Confcultura“ prezidentė Patrizia Asproni paragino nepagarbiai besielgiantiems miesto lankytojams taikyti „griežtas patikras, dideles baudas ir nulinę toleranciją“, pranešė BBC.

„Pasikartojantis nemandagumo ir barbariškumo demonstravimas“ pasireiškia dėl to, jog „kiekvienas jaučiasi turintis teisę nebaudžiamas daryti, ką nori“, – tvirtino P. Asproni.

Jei turistės tapatybė bus nustatyta, jai galėtų būti skirta bauda ir net visam gyvenimui uždrausta atvykti į miestą, rašė „The Evening Standard“.

Aptariama nuniokota statula stovi gatvės kampe netoli Pontė Vekijo tilto. Tai yra skulptoriaus Giambologna XVI amžiaus kūrinio kopija. Originalas saugomas netoliese esančiame Bardželo muziejuje, pažymėjo BBC.

123rf.com nuotr./Florencija
123rf.com nuotr./Florencija

„Turistai čia laukiami, tačiau jie turi gerbti mūsų meno kūrinius, nesvarbu, ar jie originalai, ar kopijos“, – sakė Florencijos archeologijos ir vaizduojamojo meno vadovė Antonella Rinaldi.

„Nors aš abejoju, kad ši ponia, kurią smerkiu, net žino skirtumą“, – pridūrė ji.

Florencija toli gražu nėra vienintelis Italijos miestas, kuris stengiasi sutramdyti siautulingus turistus.

Birželio mėnesį kazachų turistas buvo sulaikytas už tai, kad senoviniame Pompėjos mieste sienoje išraižė savo vardą. Vyriškis galiausiai buvo paleistas iš areštinės, tačiau turės sumokėti už sienos sutvarkymą

„Deja, net ir šiandien mums tenka komentuoti apie necivilizuotą ir idiotišką gėdą, padarytą mūsų meno ir kultūros paveldui“, – apie incidentą sakė Italijos kultūros ministras Gennaro Sangiuliano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas