Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistų Vilniuje gausėja dvigubai sparčiau nei pernai

Vilnius dar labiau įsitvirtina tarp Europos turistų kaip populiari kelionių kryptis. Tai rodo turistų srautai, ėmę augti beveik dvigubai sparčiau nei pernai. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šių metų pirmąjį pusmetį Vilniuje jau apsilankė 603 714 svečių, tai yra 12,6 proc. daugiau nei pernai. Pernai panašiu laikotarpiu turistų skaičiaus augimas siekė 7,9 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus senamiestis
Vilniaus senamiestis / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 2 Vilnius Turistai

79,2 proc. visų į Vilniaus apgyvendinimo įstaigas atvykusių svečių buvo užsieniečiai (477 913), tai yra 11,2 proc. daugiau nei 2018 metų I pusmetį. Daugiausiai turistų sulaukta iš Lenkijos, Baltarusijos, Vokietijos, Rusijos ir Latvijos. Penketuke į pirmąją vietą iškopė Lenkija, į trečią iš ketvirtos vietos šoktelėjo Vokietija.

Turistų srautai augo iš visų Vilniaus tikslinių atvykstamojo turizmo rinkų. Didžiausias augimas buvo iš Izraelio (20,2 proc.) ir Jungtinės Karalystės (11,9 proc.). Ir toliau ženkliai didėjo atvykstančių svečių skaičiai iš Italijos (8,8 proc.), Lenkijos (7,3 proc.) ir Vokietijos (6,6 proc.).

Rekordu galima laikyti tai, kad per pirmąjį pusmetį Vilniuje apsilankiusių turistų nakvynių skaičius jau perkopė milijoną. Vilniaus viešbučiuose ir svečių namuose per šį laikotarpį turistai praleido 1,08 milijonų nakvynių, tai yra 9,2 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Padidėjo ir viešbučių užimtumas, nors lyginant su praėjusiais metais savo paslaugas turistams šiemet siūlo 4 viešbučiais daugiau. Šių metų antrąjį ketvirtį vidutinis Vilniaus viešbučių numerių užimtumas siekė 72,1 proc., tai yra 9,2 proc. daugiau nei pernai.

Lankytojų skaičius šių metų pirmąjį pusmetį sparčiai augo ir Vilniaus turizmo informacijos centruose – juose apsilankė 20,1 proc. daugiau lankytojų nei pernai, didžioji dalis iš jų – užsieniečiai. Šiuo metu Vilniuje veikia trys šiuolaikiškai įrengti, interaktyvūs turizmo informacijos centrai: du Vilniaus senamiestyje ir vienas – Vilniaus oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas