Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turizmo sektoriaus atstovai: Turkijos kurortai laukia poilsiautojų

Po vasarį įvykusių žemės drebėjimų Turkijoje turizmo sektoriaus atstovai ramina – nei poilsinės kelionės, nei užsakomieji skrydžiai į šią šalį nėra atšaukiami. Turistų laukia Turkijos viešbučiai, balandį pradėsiantys vasaros sezoną, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Antalija
Antalija, Turkija / 123RF.com nuotr.

Apribojimų kelionėms nėra

Lietuvos turizmo asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė sako, kad šiuo metu jokių apribojimų kelionėms į Turkiją nėra. Populiariausi šalies kurortai – Antalija, Alanija, Bodrumas, Izmiras ar Marmaris – yra toli nuo žemės drebėjimų paliestų regionų. Stambule lankytis taip pat saugu.

„Keliautojus norime nuraminti – dauguma turistinių kurortų yra daugiau kaip už 600 kilometrų nuo seisminės zonos ir visiškai nebuvo paveikti žemės drebėjimų, įvykusių šalia Sirijos sienos. Šalis nėra užverta turistams, o vasaros sezonas šalyje prasidės balandžio mėnesį“, – kalba M.Plepytė-Rainienė.

Apžvelgdama asociacijos narių duomenis, ji teigia, kad keliautojų susidomėjimas Turkija neblėsta, nepaisant susiklosčiusios situacijos. Tai rodo ir išankstinių kelionių pardavimai, kurių metu daugiau kaip 60 proc. visų įsigytų kelionių sudarė kelionių paketai į Turkiją. Prognozuojama, kad šį sezoną į Turkiją keliaus apie 230 tūkst. keliautojų – maždaug vienas iš dešimties lietuvių.

Numatomas aktyvus turizmo sezonas

Pasak turizmo sektoriaus atstovų, Turkija išlieka viena populiariausių atostogų krypčių.

„Nuoširdžiai užjaučiame Turkijos žmones dėl ištikusios nelaimės. Nuolat palaikome ryšius su kolegomis Turkijoje, jie stebi situaciją šalyje ir yra pasirengę priimti keliautojus. Pirmuosius skrydžius į Turkiją pradedame jau balandžio mėnesį, keliautojai ir toliau aktyviai planuoja atostogas čia“, – sako Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ rinkodaros ir ryšių su visuomene skyriaus vadovė.

Jos teigimu, Turkijos viešbučiai jau baigė išankstinius pardavimus – turistinis sezonas prasidės kaip įprastai, balandį.

„Vasarą į Turkiją organizuosime 3–4 skrydžius per dieną. Jau šiuo metu esame pardavę didžiąją dalį vietų, populiariausi viešbučiai artėjančiai vasarai sparčiai pildosi“, – apibendrina I.Aukštuolytė.

123rf.com nuotr./Viešbutis Turkijoje
123rf.com nuotr./Viešbutis Turkijoje

Kelionių neatšaukia

Turkijos kelionių organizatoriaus „Coral Travel“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims Olga Belova patvirtina, kad kelialapių pardavimas į populiariausius Turkijos kurortus nesustoja.

„Be jokios abejonės, žemės drebėjimas skaudžiai palietė Kahramanmaro provincijos gyventojus ir visa Turkija skaudžiai išgyvena įvykusią tragediją. Tačiau šalyje, kurios dydis – beveik 800 tūkst. kvadratinių kilometrų, gyvenimas nesustojo. Antalijos Rivjeros, Bodrumo regionai priskiriami mažo rizikingumo zonai ir yra visiškai pasiruošę pradėti vasaros sezoną“, – sako O.Belova.

Tai patvirtina ir aktyvūs kelialapių pardavimai kitose šio kelionių organizatoriaus atstovaujamose šalyse – Lenkijoje, Vokietijoje, Čekijoje, kur jau pasibaigė išankstiniai pardavimai, tačiau žmonės aktyviai planuoja keliones ir toliau.

„Pagal pardavimo rezultatus Turkija išlieka populiariausia keliavimo kryptimi šią vasarą. Į Antalijos oro uostą iš Lietuvos sezono metu planuojame skraidyti net aštuonis kartus per savaitę. Stebime tendenciją ir esame pasiruošę didinti skrydžių skaičių tam, kad patenkintume paklausą“, – teigia O.Belova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas