Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkai trykšta optimizmu ir tikisi susigrąžinti populiariausios europiečių atostogų krypties statusą

Nors turizmo sezonas Turkijoje dar nesibaigia, šalis jau planuoja kitų metų rezultatus. Lūkesčiai – itin optimistiški. Planuojama, kad 2018-aisiais Turkijos kurortus aplankys rekordinis turistų skaičius. Tokias prielaidas esą leidžia daryti sėkmingas šių metų sezonas, kurio metu ypač daug turistų sulaukta iš Rusijos, taip pat ir Lietuvos.
Antalija
Prabangus restoranas Antalijoje, Turkijoje / 123rf.com

Kaip rašo „Atorus.ru“, šie metai viename pagrindinių Turkijos turizmo regionų – Antalijoje – buvo rekordiniai rusų turistų skaičiumi: per devynis mėnesius čia ilsėjosi daugiau nei 3,3 mln. rusų.

Tokia turistų atvykimo dinamika, taip pat viltis grąžinti Europos turistų srautą, paskatino turkų viešbučių savininkus sukurti optimistines prognozes.

Turkijos viešbučių turistų asociacijos pirmininkas Ekanas Yagchi sako, kad Antalija 2018 metų sezoną gali sulaukti 20 milijonų turistų: 12 milijonų užsienio ir 8 milijonus – vieitnių. Pasak jo, šiame kurorte yra pakankamai viešbučių ir kambarių, kurių kokybė puiki, todėl patraukli turistams. Iš 900 šiuo metu Antalijoje veikiančių viešbučių net 410 atitinka penkių žvaigždučių reikalavimus.

Pagrindiniu koziriu prieš kitų šalių kurortus turkai įvardina savo viešbučių universalumą ir galimybę juose turistui rasti viską, ko reikia idealioms atostogoms. Ne veltui Antalija garsėja kaip pasaulinis „viskas įskaičiuota“ rojus.

Ilgus metus augantį atvykstančių užsienio turistų skaičių fiksavę Turkijos turizmo atstovai užpernai patyrė smūgį – tuomet dėl politinių nesutarimų užsakomuosius skrydžius į Turkijos kurortus nutraukė Rusija, o dėl vietinių politinių neramumų ir teroristinių išpuolių grėsmės savo atostogų į Turkiją atsisakė nemaža dalis europiečių. Vis dėlto 2017-ieji vėl leido patikėti, kad Turkija tarp poilsiautojų mėgstama ir susigrąžino populiarumą. Įtakos tam turėjo ir valstybės sprendimas subsidijuoti kai kuriuos skrydžius, pavyzdžiui, iš Rusijos.

123rf.com/Turistai Turkijoje
123rf.com/Turistai Turkijoje

Tai lėmė, jog šiemet rusų turistai Antalijoje sudarė didžiausią dalį užsienio turistų – 35 proc. Taip pat vėl augo poilsiautojų skaičius iš tokių šalių kaip Ukraina, Kazachstanas, Baltarusija, Izraelis, Lenkija, Rumunija, Iranas, Slovakija, Čekija, Moldova ir Lietuva.

„Kitąmet Antalija susigrąžins pagrindinio Viduržemio jūros kurorto statusą“, – neabejojo Turkijos viešbučių turistų asociacijos pirmininkas E.Yagchi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas