Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas atskleidė, kad lietuviai per atostogas nemoka ilsėtis be kompiuterio ar telefono

Beveik 90 proc. lietuvių išsiruošę atostogauti kartu pasiima išmanųjį įrenginį. Pusė apklaustųjų ir per atostogas nesutinka pailsėti nuo išmaniojo telefono, o penktadalis į kelioninį krepšį įsimeta ir nešiojamąjį kompiuterį.
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas / 123rf.com nuotr.

Tai atskleidė lietuviško išmaniųjų įrenginių prekės ženklo „eSTAR“ užsakymu atlikta apklausa.

„eSTAR“ produktų grupės vadovo Artūro Byčiaus teigimu, tuo nereikėtų stebėtis.

Beveik pusė apklaustųjų per atostogas naudoja žadintuvo funkciją, tačiau, pavyzdžiui, tik penktadalis jų išmaniuosius įrenginius ilsėdamiesi naudoja tam, kad pasitikrintų el. paštą.

„Technologijų amžiuje išmaniųjų įrenginių apsuptam žmogui sunku visiškai „atsijungti“ net atostogų metu.

Kas antras apklausos dalyvis prisipažino, kad atostogaudamas kasdien 2-3 val. praleidžia prie išmaniojo įrenginio ekrano, o du trečdaliai apklaustųjų išmaniuosius nešasi net į paplūdimį“, – sakė pašnekovas.

Vis dėlto tai nereiškia, jog lietuviai yra darboholikai ir nemoka pailsėti net per atostogas. Tiesa, beveik pusė respondentų atostogų metu naudoja žadintuvo funkciją, tačiau, pavyzdžiui, tik penktadalis jų išmaniuosius įrenginius atostogų metu naudoja tam, kad pasitikrintų el. paštą.

„Didžioji dalis su išmaniaisiais įrenginiais paprasčiausiai ilsisi ir juos naudoja atostoginėms veikloms: organizuoja tolimesnius kelionės etapus (16 proc.), fotografuoja (19 proc.), žiūri filmus ir skaito knygas (13 proc.), naršo internete ir dalijasi įspūdžiais (29 proc.)“, – vardijo A.Byčius.

Trys ketvirtadaliai apklaustųjų atostogaudami stengiasi neatsilikti nuo naujienų – nuolat seka įvykius Lietuvoje. 35 proc. respondentų keliaudami naudoja ne žemėlapį ar specialų navigacijos įrenginį, bet išmaniuosiuose esančias navigacijos programėles.

Vis dėlto didžioji dalis lietuvių naudoja išmaniuosius telefonus pramogoms.

„Kadangi telefonu tvarkomi įvairūs reikalai, jis visada po ranka, todėl ir pramogų daugelis ieško mobiliajame telefone. Pavyzdžiui, siunčiasi iš interneto įvairius žaidimus ir taip leidžia laisvalaikį“, – pažymėjo A.Byčius.

Apklausa taip pat parodė, kad lietuviai internetą telefone ir apskritai išmaniuosius telefonus per atostogas naudoja gana taupiai ir apdairiai: tik 13 proc. apklaustųjų po atostogų nemaloniai nustemba dėl sąskaitų už telefoną ir naudojimąsi internetu.

Internetinė visos Lietuvos gyventojų apklausa „eSTAR“ užsakymu buvo atliekama apklausų bendrovės „Norstat Lt“. Ji buvo vykdoma birželio mėn., iš viso apklausta 500 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas