Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 01

Unikalioje Lietuvos vietoje poilsiavęs vyras: čia besimaudydami netyčia galite patekti pas rusus

„Gyvename saugiai – tarsi „bliūde“, nė pats velnias mūsų neima“, – sakė man vienas vyriškis, kurį sutikau dešiniosios Nemuno atšakos – Atmatos – paplūdimyje. „Kita vertus, jei tas velnias kažką paimti ir užsigeistų, ypač, jei jam toks geismas užeitų žiemą, gali būti, kad nerastų ko imti – šaltuoju metų periodu pas mus praktiškai nebelieka žmonių“, – teigė jis. Gal norite spėti, apie kokią Lietuvos vietovę šneku?
Rusnė
Rusnė / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Nors teoriškai tokia kalba gali eiti apie bet kurį tuštėjantį Lietuvos provincijos miestelį ar kaimą, tačiau buvo paminėta lokacija, kas spėjimo variantus gerokai susiaurina. Dar kažkiek pasufleruoti gali ir žodis bliūdas, tačiau čia jau reiktų labiau pamąstyti, kas yra tas bliūdas ir kodėl jis čia paminėtas. Jei aprašomą vietą nuspėjote, sveikinu, esate gerai geografiškai išprusę. Jei ne, nekankinsiu ir pasakysiu, kad kalbu apie vieną atokiausių, unikaliausių bei sparčiai populiarėjančių Lietuvos kampelių – Rusnės salą.

Vaido Mikaičio nuotr. / Rusnė
Vaido Mikaičio nuotr. / Rusnė

Rusnės atokumą aiškiai parodo žemėlapis. Už jos yra tik vanduo ir Kaliningrado sritis, nuo kurios Rusnę skiria kairiosios Nemuno atšakos – Skirvytės upės vaga. Ties pačiu Rusnės miesteliu ji neplati, tad, vaikštant gražia krantine, aiškiai matosi kitapus upės esantis rusų pasieniečių bokštelis, kuriam galima ištiesti vidurinį pirštą ir jaustis tikram, kad agresoriai jį tikrai pamatys (nekultūringa, sakote? O užpulti kaimyninę šalį, ją niokoti ir žudyti jos gyventojus yra kultūringa?).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas