Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už persikėlimą į Ispaniją – 15 000 eurų: pinigais čia bus viliojami skaitmeniniai klajokliai

Skaitmeniniai klajokliai daug kur gali būti nepageidaujami, tačiau viena Ispanijos sritis juos vilioja stipendijomis.
Ekstremadūra, Ispanija
Ekstremadūra, Ispanija / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Ispanija Dotacija

Skaitmeniniai klajokliai, kadaise laikyti naudingais bendruomenei, tapo nepageidaujami daugelyje Europos vietovių, kaltinami didinant gentrifikaciją ir išstumiant vietos gyventojus, rašoma „Euronews“.

Tačiau vienas Ispanijos regionas vis dar noriai priima nuotolinius darbuotojus – tiek daug, kad siūlo finansinę pagalbą tiems, kurie į jį persikelia.

Su Portugalija besiribojanti Estremadūros autonominė bendruomenė yra vienas iš mažiau lankomų Ispanijos regionų, tačiau čia yra laukinės gamtos draustinių, gyvūnijos kupinų kalnų grandinių ir romėnų laikų griuvėsiais išpuoštos sostinės.

Štai kas gali gauti stipendiją persikėlimui į Estremadūrą ir kaip pateikti paraišką.

Shutterstock nuotr. / Ekstremadūra, Ispanija
Shutterstock nuotr. / Ekstremadūra, Ispanija

Ispanijos Ekstremadūroje galite gauti atlyginimą už skaitmeninį klajoklio darbą

Ekstremadūros regiono valdžia siūlo skaitmeniniams klajokliams iki 15 000 eurų už persikėlimą į šį regioną.

Autonominėje bendruomenėje gyvena vienas mažiausių gyventojų skaičių Ispanijoje ir tai yra vienas mažiausiai išsivysčiusių regionų. Jo BVP vienam gyventojui yra vienas mažiausių šalyje, o nedarbo lygis – vienas didžiausių (17,6 proc., palyginti su 11,9 proc. šalies vidurkiu).

Skaitmeniniai klajokliai ne tik gaus finansinę paramą, bet ir galės džiaugtis mažomis pragyvenimo išlaidomis.

Ekstremadūros valdžios institucijos, norėdamos paskatinti gyventojus ir ekonomiką, skyrė 2 mln. eurų, kurie bus panaudoti 200 nuotolinių darbuotojų ir skaitmeninių klajoklių persikėlimui į regioną.

Skaitmeniniai klajokliai ne tik gaus finansinę paramą, bet ir galės džiaugtis mažomis pragyvenimo išlaidomis, palyginti su daugeliu kitų Ispanijos regionų. Lyginant su Ispanijos sostine Madridu, Ekstremadūro mieste Badachose išlaidos maistui, viešajam transportui ir komunalinėms paslaugoms yra vidutiniškai 30 proc. mažesnės, skelbia „Numbeo“.

Shutterstock nuotr. / Ekstremadūra, Ispanija
Shutterstock nuotr. / Ekstremadūra, Ispanija

Regiono valdžios institucijų duomenimis, Ekstremadūroje trūksta transporto infrastruktūros, tačiau šviesolaidžio ir mobiliojo ryšio aprėptis viršija šalies vidurkį.

Kas gali teikti paraiškas dėl Ekstremadūros skaitmeninių klajoklių stipendijų?

Ekstremadūra orientuojasi į nuotolinius darbuotojus, kurie yra aukštos kvalifikacijos technologijų pramonės specialistai.

Turite visiškai galėti dirbti nuotoliniu būdu ir internetu „naudodamiesi tik žiniasklaidos ir IT sistemomis, telematika ir informacinėmis sritimis“.

123RF.com nuotr. / Nuotolinis darbas
123RF.com nuotr. / Nuotolinis darbas

Norintieji teikti paraiškas turi įsipareigoti išlaikyti nuotolinį darbą ir gyventi Estremadūroje bent dvejus metus.

Tiek gyvenantys kituose Ispanijos regionuose, tiek užsienyje, jei per pastaruosius šešis mėnesius jie negyveno Estremadūroje, gali pretenduoti į paramą.

Užsienio piliečiai gali teikti paraiškas, tačiau jie turi teisėtai gyventi Ispanijoje ir turėti užsienio asmens tapatybės numerį (NIE), kuris nurodytas jų žaliajame ES sertifikate arba ne ES TIE kortelėje.

Ne ES piliečiai taip pat gali teikti paraiškas, jei jie jau dalyvauja Ispanijos skaitmeninių klajoklių vizų programoje.

Neturintieji skaitmeninės klajoklio vizos, prieš teikdami paraišką pagal Ekstremadūros schemą, pirmiausia turės pateikti paraišką ir gauti Ispanijos valdžios institucijų patvirtinimą, taip pat gauti gyvenamosios vietos dokumentą.

Kiek lėšų gaus skaitmeniniai klajokliai?

Moterys, jaunimas iki 30 metų ir tie, kurie persikelia į Estremadūros miestus, kuriuose gyvena mažiau nei 5000 gyventojų, gali gauti 10 000 eurų dotaciją. Kiti gaus 8000 eurų.

Po dvejų metų pirmosios kategorijos asmenys, nusprendę likti dar vienerius metus, gaus antrąją 5000 eurų išmoką, o kiti – 4000 eurų.

Kada skaitmeniniai klajokliai gali teikti paraiškas dėl Ekstremadūros stipendijos?

Paraiškų teikimo pradžios data dar nepatvirtinta, tačiau valdžios institucijos teigia, kad tai bus kitą dieną po schemos paskelbimo Ekstremadūros oficialiajame leidinyje, t. y. maždaug rugsėjo viduryje.

Valdžios institucijos teigia, kad paraiškas bus galima teikti tol, kol bus paskirstytos visos lėšos, skirtos maždaug 200 skaitmeninių klajoklių, o tai truks ne trumpiau kaip mėnesį ir ne ilgiau kaip metus.

Kaip skaitmeniniai klajokliai gali teikti paraiškas dėl Ekstremadūros stipendijos?

Paraiškos turi būti pateiktos elektroniniu būdu, naudojantis Extremadura General Electronic Access Point. Pareiškėjai turi turėti skaitmeninį sertifikatą arba elektroninę Ispanijos asmens tapatybės kortelę, leidžiančią atlikti elektroninę identifikaciją.

Paraiškos formą reikia pateikti kartu su oficialiu savo šalies ar kito Ispanijos regiono išduotu dokumentu, patvirtinančiu dabartinę gyvenamąją vietą, ir darbdavio pažyma, leidžiančia dirbti Ekstremadūroje arba nuotoliniu būdu Ispanijoje, arba, jei esate savarankiškai dirbantis asmuo, dokumentu, kuriame išsamiai išdėstytos profesinės veiklos vykdymo nuotoliniu būdu sąlygos.

Jei persikeliate iš kito Ispanijos regiono, jums reikės pateikti Vyriausiojo socialinės apsaugos iždo pateiktos ataskaitos originalą, patvirtinantį, kad esate sumokėjęs socialinio draudimo įmokas, dokumentą, patvirtinantį, kad esate sumokėjęs mokesčius, ir pažymą, įrodančią, kad neturite skolų Estremadūros iždui.

Prie dokumentų ne ispanų kalba reikia pridėti specialisto patvirtintą teisinį vertimą.

Pareiškėjai per tris mėnesius sužinos, ar jiems buvo suteiktas leidimas.

Sėkmingai gavusieji prašymą per tris mėnesius turi užsiregistruoti Ekstremadūros savivaldybėje ir gauti padrón pažymėjimą (Ispanijos savivaldybėje gyvenančių asmenų vietinį įrašą).

Po to per mėnesį reikės pateikti prašymą išmokėti dotaciją, kuri bus išmokėta vienu pavedimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas