Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„UžmESk akį“ į Plungę – priežastis, kodėl verta šiandien čia apsilankyti

Žemaitijoje, 27 km į vakarus nuo Telšių esanti Plungė paprastai nėra minima tarp lankomiausių turistinių vietų. Tikriausiai nedaugelis žino, kad plungiškiai turi savo Laisvės alėją ir net jūrą – taip vadinamas Gondingos hidroelektrinės tvenkinys, kuris susidarė užtvenkus Babrungo upę.
Plungės dvaro rūmų atnaujinimui skirta per 740 tūkst. Eur ES fondų investicijų
Plungės dvaro rūmų atnaujinimui skirta per 740 tūkst. Eur ES fondų investicijų / 15min

Taip pat estradą, kuri dar visai neseniai atnaujino savo veidą. Čia vyksta svarbiausi miesto renginiai, susibūrimai ir šventės.

Baigiamasis renginių ciklo „UžmESk akį“ renginys

Būtent čia, birželio 1 d. vyks ir baigiamasis renginių ciklo „UžmESk akį“ renginys.

Jūsų laukia linksmybės, pramogos bei nemokamas koncertas.

Programa:

15:30 – Dalyvių sutikimas Plungės Babrungo slėnio estradoje.

16:00 – Renginio pradžia: Platelių meno mokyklos pučiamųjų orkestro pasirodymas. Įžanginis renginio vedėjo žodis.

16:15 – Videoreportažas apie „UžmESk akį“ renginių ciklą. Sveikinimo kalbos.

16:35 – Pokalbis su žurnalistu, rašytoju, kraštotyrininku ir visuomenininku Eugenijumi Bunka.

16:50 – Viktorina apie Lietuvą Europos Sąjungoje.

17:00 – Flashmobas.

17:15 – „The Roop“ koncertas.

18:15 Kino pavasario filmo „KARTA.EU“ peržiūra. Žiūrovams filmą pristatys režisierius Eimantas Belickas.
Filmo demonstravimo metu žiūrovai bus vaišinami ledais.

20:00 Renginio pabaiga.

Renginio vieta: Plungė, J. Biliūno g. 12

Vienu metu apžvelgsime visus 20 įspūdingų objektų 10 Lietuvos apskričių bei švęsime Lietuvos narystės Europos Sąjungoje!

Plungėje sužinosite mažai kam žinomą M.K.Čiurlionio paslaptį

Kelionių mėgėjai puikiai žino, kad į Plungę būtina užsukti važiuojant pro šalį, nes jos apylinkės kupinos lankytinų objektų. Nežinote? Paklauskite bet ko turizmo centre, Mykolo Oginskio rūmuose, bibliotekoje su unikaliu laikrodžiu bokšte ar tiesiog vietinio praeivio. Visi jums parodys, kuriame name buvo apgyvendintas Oginskio globojamas M. K. Čiurlionis, o kur galima pamatyti žirgus žemaitukus.

Visi jums parodys, kuriame name buvo apgyvendintas Oginskio globojamas M. K. Čiurlionis.

Kaip Plungės veidas pasikeitė per pastaruosius 20 metų? Apie tai pasakoja Žaneta Vaitkuvienė, savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja. Pasak jos, esminis pokytis – projekto „Babrungo upės slėnio estrados teritorijos ir jos prieigų bei jungčių su Plungės miesto centrine dalimi sutvarkymas“ įgyvendinimas.

Plungės savivaldybės nuotr./Plungės babrungo rekonstrukcija
Plungės savivaldybės nuotr./Plungės babrungo rekonstrukcija

„Projekto įgyvendinimo metu centrinėje Plungės miesto dalyje sutvarkyti Babrungo upės slėnio estrados teritorija ir jos prieigos, Laisvės alėja. Sutvarkytos teritorijos plotas pagal įgyvendintą projektą – 5 tūkst. kvadratinių metrų“, – teigia Ž. Vaitkuvienė.

Prie Babrungo upės slėnio estrados buvo įrengta lauko estrada su 600 vietų žiūrovams ir scenos aikštele, įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, numatytos vietos lauko prekybai. Sutvarkytas Babrungo upės pietvakarinis krantas, apšvietimo infrastruktūra, žaliosios zonos.

„Rekonstruojant Laisvės alėją, atnaujinta važiuojamosios ir pėsčiųjų dalies danga, įrengti mažosios architektūros elementai, apšvietimo infrastruktūra, rekonstruoti laiptai, įrengtas pandusas, įrengti du fontanai, automobilių stovėjimo aikštelė, žaliosios zonos, vaizdo stebėjimo kameros“, – vardija pašnekovė.

Daugelis pastebi, kad dėl minėtų darbų Plungės miestas tapo patrauklesnis ne tik gyventojams, bet ir miesto svečiams, investuotojams, emigrantams, beieškantiems grįžimo į Plungę galimybių. Gyventojams sudarytos sąlygos patogiau ir saugiau judėti pėsčiomis ir dviračiais iš gyvenamųjų rajonų į pagrindinius miesto traukos objektus ir viešąsias įstaigas.

Plungėje verta apsilankyti ne vien dėl Oginskių dvaro. Čia galima daug sužinoti apie Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gyvenimą. Tik Plungėje išgirsite, kaip M.K.Čiurlionis su sniego gniūžte pataikė grafui į veidą.

Rajone verta aplankyti ir Platelių dvarą su visomis ekspozicijomis ir kalėdinėmis eglutėmis ežero dugne. Beje, aplink visą didžiulį Platelių ežerą galite apvažiuoti nauju dviračių taku.

VIDEO: Šiuo pianinu, menančiu kunigaikščių laikus, grojo pats Mikalojus Konstantinas Čiurlionis


Trumpai apie renginių ciklą „UžmESk akį“:

Gegužės mėnesį kviečiame švęsti Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20 metų sukaktį ir atverti 20 įspūdingų objektų 10 Lietuvos apskričių. Savo įmonių ir įstaigų duris atvėrė tiek viešojo, tiek ir privataus sektorių atstovai, sėkmingai pasinaudoję ir besinaudojantys ES investicijų suteikiamomis galimybėmis. Renginių ciklas vyksta 05.17-06.01 dienomis.

Susipažinkime su Lietuva iš naujo!

Renginio organizatorius: CPVA.

Renginį finansuoja Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas