Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienyje ketinantiems atostogauti britams teks nusivilti

Ketvirtadienį, birželio 3 d., Jungtinės Karalystės (JK) gyventojams, planavusiems atostogauti užsienyje, buvo suduotas skaudus smūgis.
Flores, Azorai, Portugalija
Flores, Azorai, Portugalija / 123rf.com nuotr.

Vyriausybei peržiūrėjus šalių, suskirstytų pagal šviesoforo spalvas, sąrašą, paskelbta, kad nuo kitos savaitės (birželio 8 d. 4.00 val. ryto) Portugalija bus išbraukta iš saugių „žaliųjų valstybių“ ir priskirta „gintarinėms šalims“. Ankstesniame „žaliųjų valstybių“ sąraše, kurį sudarė 12 šalių, Portugalija buvo vienintelė tarp britų populiari užsienio atostogų vieta, iš kurios grįžusiems JK gyventojams nereikėjo karantinuotis.

Naujiena apie Portugalijos išbraukimą iš „žaliojo“ sąrašo smarkiai kirto kelionių ir turizmo kompanijų akcijoms – IAG, „British Airways“ motininės kompanijos, akcijų kaina krito 5 proc., „Easyjet“ ir „Jet2“ – po 5 proc., „Ryanair“ – 2,6 proc., o „Tui“ – 3 proc.

Taip pat „žaliasis“ sąrašas nebuvo papildytas naujomis valstybėmis, nors daug žmonių tikėjosi, jog šiame sąraše atsidurs tokios populiarios atostogų vietos kaip Graikijos ir Ispanijos salos bei Malta.

„Raudonasis“ sąrašas bus papildytas dar bent 7 valstybėmis - Afganistanu, Bahreinu, Kosta Rika, Egiptu, Sudanu, Trinidadu ir Tobagu bei Šri Lanka.

Priminsime, kad gegužės 17 d. Jungtinė Karalystė (JK) atlaisvino tarptautinių kelionių apribojimus, o šalys buvo suskirstytos pagal šviesoforo spalvas į „žalias“, „gintarines“ ir „raudonas“, įvertinus jų sergamumo koronavirusu lygį ir užsikrėtimo grėsmę. Šalių priskyrimas vienai ar kitai spalvai yra peržiūrimas kas tris savaites nuo gegužės 17-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas