Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 18

V.Mikaitis griauna mitus apie Maroką ir pataria, kaip nenusivilti ten keliaujant pirmą kartą

Prieš porą savaičių lankiausi Maroke. Tiesa, buvau ten truputį netikėtai ir juokingai, nes tuo metu viešėjau Meliljoje – autonominiame mieste, priklausančiame Ispanijai, tačiau esančiame Šiaurės Afrikoje – tai yra gana toli nuo motinos Ispanijos, bet labai arti Maroko. Melilja yra apsupta Maroko ir tokia mažytė, kad ją galima pereiti pėsčiomis. Kur nueisi, visada atsiremsi arba į jūrą, arba į Maroko sieną.
Marokas
Marokas / V.Mikaičio nuotr.

Tai, pagalvojau, jei jau prieinama prie pat tos sienos, tai kodėl gi jos nepereiti? Niekas gi nedraudžia. Perėjome, pasiėmėme taksi ir nuvažiavome į visai netoli esantį Nadoro miestą Maroke. Pirmą kartą lankiausi užsienio valstybėje kaip stoviu – tik su pasu kišenėje ir telefonu rankoje.

Pagal gyventojų skaičių Nadoras maždaug yra Klaipėdos dydžio, tačiau pagal neturėjimą ką parodyti svečiui jis yra tarsi kokie, pavyzdžiui, Šalčininkai. Su visa pagarba Šalčininkams, aišku. (Nors gal ir ne su visa, tiek metų į valdžią nepaliaujamai renkant proputinišką koloradinį herojų, didelės pagarbos neužsigeneruosi).

Tiesa, Nadoro nykumą kiek praskaidrina Viduržemio jūra, bet nelabai daug, nes net normalaus priėjimo prie jos mieste nėra. Žodžiu, pavaikščiojome mes po tą Nadorą porą valandų, papietavome restorane ant jūros kranto ir grįžome į ispaniškąją Melilją, nes daugiau nesugalvojome nieko įdomesnio nuveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas