Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Velse – dirbtinis itališkas kaimelis

Mėgstantiems keliauti Britanijos gyventojams šalis – dosni lankytinomis vietomis ir neatrastais kampeliais. Socialiniuose tinkluose lankytinų vietų viršūnėje dabar puikuojasi Portmeiriono miestelis Gwyneddo regione, Velse, kuris labiau primena Italiją, o ne Jungtinę Karalystę.
Portmeiriono miestelis Velse
Portmeiriono miestelis Velse / 123RF.com nuotr.

Specialiai turistams statytas miestelis kurtas nuo 1925-ųjų iki 1975-ųjų metų. Miestelio idėja – perteikti itališkų kaimelių dvasią – pavyko su kaupu.

Portmeiriono miestelyje stūksto spalvingi itališki namukai, susodintos egzotiškos palmės, fontanai, akmenimis grįsti keliukai – tikras rojus „instagraminei“ nuotraukai.

Socialiniuose tinkluose vienas po kito pilasi rekomendacijos ir komentarai, kad ši vieta, nors ir gausiai lankoma turistų, dar tikrai gali būti priskirta prie neatrastų vietų sąrašo.

Viena Londone gyvenanti socialinių tinklų žavigždė Meera pasakojo, kad miestelis jai buvo neįtikėtina staigmena.

„Su vaikinu turėjome keliauti į Portugaliją, tačiau tuo metu ji kaip tik buvo įtraukta į „gintarinį“ sąrašą. Kaip alternatyvą trumpai išvykai, pagalvojome apie pasivaikščiojimus Velse, kopimą į Snowdown kalną. Užsukome ir į Portmeirion miestelį. Pati Italijoje nesu buvusi, tačiau prisiekiu, jaučiausi tarsi Como mieste! Vaizdai ir aplinka – įspūdingi.

Automobilių stovėjimo aikštelė – nemokama, tačiau reikia rezervuoti išankstinius bilietus, kurių kaina suaugusiems yra 14 svarų sterlingų“, - patarimu pasidalijo influencerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas