Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Venecija nejuokauja: turistams jau dalija šimtus eurų siekiančias baudas ir veja iš miesto

Venecija, neseniai paskelbusi naujas taisykles miesto svečiams, jas įgyvendinti ėmėsi ryžtingai. Turistams jau dalijamos didelės baudos.
Venecija
Venecija / 123rf.com nuotr.

Šis Italijos miestas jau seniai kenčia žalingų turizmo pasekmių, o miesto gyventojus ypač piktina netinkamas keliautojų elgesys. Vietos valdžia daug metų turistus ragina elgtis padoriai – kad šie tiktų istoriniam miestui. Raginimams neveikiant, šiemet paskelbti griežti draudimai bei apribojimai ir nemenkos baudos nesilaikantiems taisyklių.

Pavyzdžiui, yra draudžiama vaikščioti be viršutinės aprangos dalies arba tik su maudymosi kostiumėliu. Taip pat – piknikauti istoriniame miesto centre, sėdėti ant paminklų ir kai kurių žymiausių tiltų laiptų. Pamirškite ir apie maudymąsi fontanuose ar kanaluose.

Pradžioje miestas žadėjo dalinti įspėjimus, o ne baudas, tačiau vasarai įsibėgėjus pareigūnai išrašinėja jau ir jas. Ko Venecijoje negalima daryti, skaitykite čia: Sulaužysit šias taisykles Venecijoje – gausit iki 500 eurų baudą ir būsit išvyti.

Pavyzdžiui, 23-ejų kanadietė gavo 250 Eur baudą už deginimąsi Papadopoli soduose su maudymosi kostiumėliu. Dviem marškinėlių nevilkintiems britams buvo skirtos tokio pat dydžio baudos ir dar po 100 Eur jie turės susimokėti, kad į istorinį miesto centrą atvažiavo dviračiais.

Dviem jaunoms moterims iš Rumunijos buvo liepta išvykti iš istorinio miesto centro, kai jos buvo sugautos apgavinėjančios turistus – neva rinko paramą labdarai.

Per metus Veneciją aplanko apie 6 mln. turistų. Jeigu turistų minios jus vargina, vietoj Venecijos rinkitės mažąja Venecijos seserimi vadinamą Kjodžą, kuri turi ir kanalus, bet kartu yra ir labai savita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas