Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieni gražiausių Lenkijos rūmų – pasakiška Mošnos pilis su 99 bokšteliais

Jeigu išsiruošėte į Lenkijos pietus – ar tai būtų kelionės tikslas, ar tik kelias jo link – tikrai verta aplankyti vieną gražiausių kaimyninės šalies pilių, esančią mažyčiame Mošnos (Moszna) kaimelyje.
Mošnos pilis
Mošnos pilis / 123rf.com nuotr.

XVII a. rūmai ir išpuoselėtas jų parkas kadaise priklausė iš Vokietijos kilusiai Tiele-Wincklerių šeimai. Po Antrojo pasaulinio karo čia buvo įsikūrusi sovietų armija.

Iš viso pilyje yra 365 kambariai, nuo jos stogų į viršų kyla 99 bokštai ir bokšteliai, kurie vieniems primena pasakas apie princeses, kitiems – Hogvartsą iš „Hario Poterio“.

Mošnos pilies architektūroje pinasi keli architektūros stiliai. Pilis iš pradžių buvo vien barokinė, vėliau atsirado neogotikinio, neorenesansinio stiliaus priestatų.

Ją supantis parkas yra vienas seniausių Silezijos regione. Jį puošia seni didingi medžiai, spalvingi azalijų ir rododendrų krūmai, liepų alėja ir vandens telkiniai.

Dabar pilis vilioja ne tik savo architektūra ir istorija, bet ir meno parodomis, muzikos koncertais ar tiesiog puikia vieta šeimos iškylai. Čia veikia ir muziejus, restoranas, prabangus viešbutis, o vasarą rengiamos ir stovyklos vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas