Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viešbučiuose apsistoję žmonės vagia tikrai keistus daiktus: ką iš tikrųjų galima pasiimti?

Dažnai diskutuojama apie tai, ką galima pasiimti iš viešbučio kambarių. Įprastai darbuotojai tikisi, kad, pavyzdžiui, kai kurie tualeto reikmenys bus išsinešti, tačiau vienas svečias perėjo į kitą lygmenį.
Viešbutis
Viešbutis / Shutterstock nuotr.

„Draugų“ (angl. „Friends“) gerbėjai neabejotinai prisimena sceną, kurioje Rosas pasiryžta gauti geriausią kainą, pripildydamas lagaminą visų viešbučio kambaryje buvusių „nemokamų“ daiktų – nuo tualeto reikmenų iki baterijų, rašoma „Daily Star“.

Tačiau, nors mini šampūnas, patogumų rinkiniai ir net vienas ar du arbatos maišeliai yra priimtini, yra apribojimų, ką iš tikrųjų galite pasiimti namo iš atostogų. Kaip sako Rosas, „reikia rasti ribą tarp vagystės ir to, ką viešbutis jums skolingas“, tačiau vienas atostogautojas Berlyne šią ribą neabejotinai peržengė.

123rf.com nuotr. / Viešbutis
123rf.com nuotr. / Viešbutis

Prabangių viešbučių gidas „Wellness Heaven“ atliko apklausą apie tai, kokius daiktus svečiai dažniausiai vagia, ir išsiaiškino keistas darbuotojų istorijas.

Jie paaiškino: „Svečiai, kuriems pavyko pavogti vonios kambario įrangą, dušo galvutę, hidromasažinį dušą, klozeto sėdynę, nutekamąjį vamzdį ar net visą kriauklę, kaip pranešė vienas Berlyno viešbutis“.

Tai buvo ne vienintelė keistos istorijos, kuriomis dalijosi darbuotojai. Anglijoje viešbučio darbuotojai atskleidė, kad vienas svečias pavogė gana neįprastą daiktą – numerius nuo viešbučio kambario durų. „Nepastebėjome, kol kitas svečias nerado savo kambario“, – prisipažino viešbučio direktorius.

Svečias pavogė gana neįprastą daiktą – numerius nuo viešbučio kambario durų.

Žinoma, dauguma žmonių ne taip smarkiai susigundo, kai supakuoja kokius nors nemokamus daiktus – tačiau yra riba, ką viešbučiai laikys priimtina.

123RF.com nuotr. / Viešbutis
123RF.com nuotr. / Viešbutis

Tyrimo duomenimis, dažniausiai vagiami rankšluosčiai, kurie, svečių nelaimei, yra griežtai įtraukti į „neimk“ sąrašą. Iš tiesų, todėl dauguma viešbučių šiandien reikalauja užstato, jei norite papildomų rankšluosčių ar rankšluosčių prie baseino.

Kai kuriuose viešbučiuose už dingusius daiktus, kai svečiai išsiregistruoja iš viešbučio, net imamas mokestis, ypač jei tai yra daiktai, kurie nebuvo laikomi nemokamais, nes tai laikoma vagyste.

Vonios chalatai, pakabos ir rašikliai taip pat buvo vieni iš svarbiausių daiktų, kuriuos atostogautojai linkę įsidėti į lagaminą grįždami namo.

Dažniausiai vagiami rankšluosčiai, kurie, svečių nelaimei, yra griežtai įtraukti į „neimk“ sąrašą.

Taigi, ką svečiai gali pasiimti nemokamai? Bendra taisyklė – viskas, kas nemokama: mini tualeto reikmenys, patogumų rinkiniai, užkandžiai, jei jie nemokami kartu su užsakymu, rašikliai ir popierius ant rašomojo stalo, šlepetės, jei jas atidarėte ir dėvėjote.

123RF.com nuotr. / Viešbutis
123RF.com nuotr. / Viešbutis

Tačiau patalynė, rankšluosčiai, chalatai ir elektronikos prietaisai laikomi viešbučio nuosavybe, todėl jei nuspręsite juos pasiimti su savimi, jums gali tekti sumokėti nemažą mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas