Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 08

Kraują stingdanti vieta Europoje: čia seniai mirę žmonės atrodo tarsi gyvi

Sicilijos Palermo mieste yra vienas keisčiausių ir kraują stingdančių turistų traukos objektų pasaulyje – kapucinų vienuolyno katakombos, kuriose seniai mirusieji atrodo tarsi gyvi.
Kapucinų katakombos
Kapucinų katakombos / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Pritvirtinti prie sienų, sėdintys ant kėdžių ar lentynose, gulintys atviruose karstuose, apsirengę geriausiais drabužiais – toks yra Palermo katakombose esančių maždaug 8000 lavonų „peizažas“.

Nors didžiojoje Vakarų pasaulio dalyje seniai mirusieji paprastai laidojami toli nuo gyvųjų akių, šios katakombos yra išimtis. Čia tarp mirusiųjų ir gyvųjų atstumas labai mažas – skiria tik virvelė su įspėjimu, kad lankytojai neliestų mumijų ir parodytų deramą pagarbą jau eksponuojamiems negyviems kūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne