Didikų virtuvės renesansas
Jei norėtumėte patys paragauti ar savo svečius nustebinti šiene keptu varškės sūriu, alaus sriuba, šerno karka ar Baumkucheno ledais – būtina apsilankyti tik šiemet Zyplių dvare (Šakių raj.) duris atvėrusiame restorane „Kuchmistrai“. Čia stengiamasi atgaivinti ir puoselėti didžiųjų kunigaikščių virtuvę.
Apelsinų sriuba
Seiles priverčia išsiskirti nauja Raudondvario muziejaus pažintinė-edukacinė programa. Jos metu lankytojams ne tik aprodomos pilies menės, pasakojama apie dvariškių gyvenimą, bet ir „grafo kuchmistras“ pavaišina kadaise grafų Tiškevičių pamėgta apelsinų sriuba.
Paragauk Saulės
Koks yra Šiaulių miesto skonis? Atsakymą į šį klausimą skonio receptoriams gali pateikti Šiaulių žemės gastronominė kelionė – „Saulės skonis“. Maitinimo paslaugas teikiančios kavinės, atsiliepdamos į Šiaulių turizmo informacijos centro iniciatyvą, sukūrė „Saulės skonį“ – patiekalą ir gėrimą tuo pačiu pavadinimu. Taip pat Šiauliuose šiemet pradėti rengti ponios Antaninos ekskursija „Šiauliai: retro skoniai ir pasakojimai“, nukelianti į tarpukario Šiaulius, kai kvepėjo smetonišku pyragu ir kitais gardėsiais.
Išbandyti čia galima ir indėniško šokolado dirbtuves Šokolado muziejuje. O jei rūpinatės savo sveikata – sudalyvaukite sveikuoliškų patiekalų degustacijoje ir edukacinėje programoje „Ir maistas, ir vaistas: ekologiški šalto spaudimo aliejai ir daiginti grūdai“ vienoje seniausių šalyje „Valerijono“ vaistinėje.
Gurmanų stotelės sostinėje
Virto karpio, Bonos Sforcos lazanijos, kiškienos ar kitų patiekalų, kuriais gardžiavosi Radvilos? Tuomet – į restoraną „Ertlio namas“, kur atgaivinta istorinė lietuviška virtuvė, vyksta midaus degustacijos. Troškintų patarškų, šamo ar juodosios arbatos ledų? Tuomet – į „Mykolo 4“, čia tęsiamos prieškario Vilniaus gastronomijos tradicijos. Pasiilgote kokybiškos gruzinų virtuvės? Ji – „Georgian House“. Deserto po sakurų žiedais? – jūsų laukia „Sugarmour“. Tikras iššūkis išragauti visus Vilniaus skonius ir poskonius.
Kurorto kulinarinis žemėlapis
Patiekalai, dėl kurių verta važiuoti į Birštoną – elniena ant kedro šakelių, Nemune sužvejotas starkis, aštuonkojo karpačio. Rengiamame Birštono kulinariniame žemėlapyje bus ne tik aprašyti kovo mėnesį išrinkti įsimintiniausi kurorto patiekalai, bet ir vietos, kuriose galima jų paskanauti.
Skonių šventės
Kiekvieną pavasarį vyksta tradicinė žvejų šventė Žiobrinės. Žiobriai ant laužo balandžio pabaigoje buvo kepami Nidos uoste, gegužės 6 d. – Jurbarke. O Kriūkuose (Šakių raj.) gegužės 20 d. net 16 kartą bus renkama Žiobrių karalienė!
Na, o pirmąjį rugsėjo savaitgalį tradiciškai rengiamas žuvienės virimo čempionatas Šilutėje. Gardžiai kvepianti šventė kasmet privilioja tūkstančius žmonių – tiek dalyvių, tiek žiūrovų ir ragautojų.
Maisto turgus
Šefų iš geriausių restoranų ar kavinių patiekalai, gaminami po atviru dangumi, didžėjų kolekcijos ir pramogos. Tokios koncepcijos renginys šiltuoju sezonu tapo neįtikėtinai populiarus ne tik sostinėje, bet ir Kaune. Todėl ieškokite informacijos apie „Open Kitchen“ sezono atidarymus Vilniuje, Tymo turguje, ir Kaune, Nemuno saloje. O tuomet jau dalyvaukite.
Dešimtukas sudarytas pagal Turizmo informacijos centrų bei Valstybinio turizmo departamento informaciją.