Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnius patenka tarp 10-ies geriausių krypčių mažo biudžeto keliautojams britams

Lauko įrangos specialistų „Cotswold Outdoor“ atliktas tyrimas atskleidė geriausias pasaulio sostines, kurias verta aplankyti britams kuprinėtojams, rašoma pranešime spaudai.
Kuprinėtojai
Kuprinėtojai / 123RF.com nuotr.
  • Vilnius – devintoji geriausia kryptis britų kuprinėtojams 2023 m.
  • Budapeštas užima pirmąją vietą, paskui sąraše atsiduria Varšuva, Praha, Lisabona, Bukareštas ir Madridas (kartu penktoje vietoje), Sofija, Talinas, Zagrebas ir Jerevanas.
  • Į Lietuvos sostinę galima nuskristi vos už 11,40 EUR (iš Londono), o nakvynė nakvynės namuose patenka į pigiausių nakvynės namų dvidešimtuką – viena naktis vidutiniškai kainuoja 18,21 EUR.
  • Vilnius taip pat užima gerą vietą mažo nusikalstamumo srityje – jis yra 14-oje saugiausių pasaulio sostinių vietoje.
  • Miestas prasčiausiai įvertintas pagal nakvynės namų pasirinkimą, vidutines pagrindinių maisto produktų sąrašo ir viešojo transporto išlaidas.

Tyrimų duomenimis, kasmet su kuprinėmis keliaujama maždaug 44 mln. kartų, o vidutinės vienos kelionės išlaidos siekia 3820 EUR (2017 m.). „Cotswold Outdoor“ tyrime, kuriame analizuojama daugiau nei 80 sostinių, atskleidžiamos geriausios kryptys britų kuprinėtojams, atsižvelgiant į išlaidas (skrydžiai, viešasis transportas, maisto produktai ir nakvynės namai), taip pat nusikalstamumo lygį, interneto greitį, „CouchSurfing“ šeimininkų ir nemokamų pramogų skaičių.

123rf.com / Kuprinėtojai
123rf.com / Kuprinėtojai

Geriausi miestai britų kuprinėtojams

Vilnius užima devintąją vietą tarp geriausių miestų britams kuprinėtojams, daugiausia dėl to, kad skrydžių kainos siekia vos 11,40 EUR, o nusikalstamumo lygis čia irgi yra geras – Vilnius užima 14-ą vietą tarp saugiausių miestų. Mieste taip pat galima pigiau apsistoti nakvynės namuose (18,21 EUR už naktį).

Vilnius užima 14-ą vietą tarp saugiausių miestų.

Kalbant apie nemokamų lankytinų vietų ir mobiliojo interneto greičio pasirinkimą, Lietuvos sostinė yra labiau vidutinio lygio, nes joje yra 120 nemokamų lankytinų vietų, o vidutinis mobiliojo interneto greitis yra 66 MB/s. Nors „CouchSurfing“ platformoje svečius priimančių šeimininkų pasirinkimas mieste (18) vertinamas pakankamai gerai, Vilnius prasčiausiai įvertintas už nakvynės namų pasirinkimą (42), vidutines pagrindinių maisto produktų sąrašo išlaidas (17,07 EUR) ir viešojo transporto išlaidas (0,91 EUR už kelionę).

123RF.com nuotr. / Vilnius
123RF.com nuotr. / Vilnius

Palyginimui, Budapeštas pirmauja dėl skrydžių į vieną pusę, kurie kainuoja vos 11,40 EUR, 64 „CouchSurfing“ šeimininkų ir prieinamų nakvynės namų kainų (vidutiniškai 23,37 EUR). Mieste yra 275 nemokami turistiniai objektai, o kelionė viešuoju transportu vidutiniškai kainuoja 0,62 EUR. Nusikalstamumo lygis ir mobiliojo interneto greitis vertinami vidutiniškai – tai 33-oji saugiausia sostinė, o vidutinis mobiliojo interneto greitis svyruoja apie 60 MB/s.

Budapeštas užima prasčiausią vietą pagal būtiniausių maisto produktų kainas – už būtiniausius produktus, tokius kaip vaisiai, ryžiai, kiaušiniai, duona ir pienas, vidutiniškai tenka sumokėti 20,52 EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas