Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vis daugiau lietuvių savaitgalio išvykoms renkasi kaimyninių šalių sostines

2019-ųjų metų tendencijos rodo, kad vis daugiau lietuvių nedidelėms savaitgalio išvykoms renkasi gretimų valstybių sostines – Rygą, Varšuvą ar Taliną, o ten keliaujantys verslo reikalais daug drąsiau asmeninį automobilį iškeičia į alternatyvą – kelionę autobusu.
Ryga
Ryga / 123rf.com nuotr.

Tokias išvadas leidžia daryti paskelbti oficialūs pervežimo kompanijos „Lux Express“ duomenys, rašoma spaudai išplatintame pranešime.

„Džiugu, kad kelionių autobusu įvaizdis, o kartu ir poreikis, ryškiai auga. „Lux Express“ 2019 metais pervežė 115 tūkst. lietuvių keleivių, kas yra net 11 proc. daugiau nei 2018-aisiais“, – 2019-ųjų tendencijas komentuoja Janno Ritsberg, „Lux Express“ Baltijos šalių verslo plėtros vadovas.

Ypač sparčiai praėjusiais metais augo šios įmonės verslo keleivių skaičius. Į Rygą keliaujančiųjų padaugėjo net 30 proc. Pasak įmonės atstovo, tokiam sparčiam augimui įtakos galėjo turėti kelios priežastys.

Visų pirma, buvo patobulintas tvarkaraštis pridedant vieną papildomą Vilnius-Ryga verslo klasės reisą. Antra, esą tarp verslo keleivių, kurie tikrai vertina savo laiką, vis stiprėja suvokimas, kad tą laiką, kurį jie praleistų vairuodami automobilį link Rygos ir atgal, galima išnaudoti daug efektyviau – ruoštis susitikimui, dirbti, ar tiesiog ilsėtis. Juolab, kad pati kelionės trukmė į Rygą automobiliu ir autobusu beveik nesiskiria.

Apskritai, iš duomenų matyti, kad Ryga praėjusiais metais buvo sparčiausiai auganti kryptis, palyginus su Varšuva ar Talinu. Šia kryptimi pernai keliavo net 10 proc. daugiau keleivių nei 2018.

Tą galėjo lemti ne tik kaimyninės sostinės patrauklumas, tačiau ir faktas, jog Rygos oro uostas siūlo beveik 100 populiarių skrydžių krypčių, o iš greta miesto centro esančio jūrų uosto kruizu galima nukeliauti į Stokholmą.

Keleivių skaičius į Varšuvą augo neženkliai, mat autobusų paslaugoms didelę konkurenciją sukūrė šia kryptimi atsiradę nebrangūs skrydžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas