Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Visuomenei pristatyta unikali kolekcija kviečia pajusti žaidimo malonumą

Pakruojo dvaras Lietuvoje jau garsėja tokiomis vienintelėmis vietomis kaip Panoptikumas, Bausmių rūsys, o šią vasarą duris atvėrė ir dar viena nematyta erdvė – senovinių žaidimų aparatų iš viso pasaulio kolekcija. Tai vieta, kuri nepaliks abejingo nei istorijos mylėtojo, nei smalsaus tokio tipo žaidimų mėgėjo.
Visuomenei pristatyta unikali kolekcija kviečia pajusti žaidimo malonumą
Visuomenei pristatyta unikali kolekcija kviečia pajusti žaidimo malonumą / Pakruojo dvaro nuotr.

Jau ketvirtasis šiais metais gėlių festivalis lankytojus kviečia ne tik grožėtis gėlėmis, tačiau ir įsimintinai pramogauti. Viena iš naujų erdvių, atvertų tik šią vasarą - pirmųjų pasaulyje „sausojo įstatymo“ laikų ir legendinių Pinball žaidimų aparatų salė. Tai – įvairių senovinių mechaninių ir pusiau mechaninių žaidimų automatų kolekcija vaikams ir suaugusiems, kurie leidžia pažinti, kokie anksčiau buvo žaidimai, jų veikimo principus. Čia stebina senieji orakulo, ateities spėjimo, žaidimai, taip pat jėgos ir reakcijos lavinimo aparatai. Suaugusieji turi progą pažvelgti ir į žaidimus su N-18 ženklu.

Vienas įdomiausių ir šiai dienai aktualiausių žaidimų aparatų kolekcijoje – 1940 m. Paul Bennet & Co. šaudymo į konkretų taikinį žaidimas. Jis originaliai buvo dekoruotas II Pasaulinio karo tematika, kur pagrindinis taikinys buvo Hitleris, o šiandien žaidimo pagrindinio taikinio vietoje – Putinas plačiai atverta burna, laukiančia šūvio. Žaidžiant šį žaidimą, jei šūvis netaiklus, kaip paguoda gaunamas gumos rutuliukas, o jei taiklus - kaip prizas būna pasididžiavimas ir susigrąžinama iššauta moneta.

Išvysti senuosius žaidimų aparatus, jų unikalumą ir pajusti istoriniu prieskoniu pagardintą žaidimo malonumą galima kasdien vykstančiame gėlių festivalyje iki pat pirmųjų rudens šalnų.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausias Lietuvoje dvaro kompleksas, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje, Lietuvos „Metų turizmo objektas 2018, 2019, 2021“, čia kasmet vyksta unikalūs gėlių ir šviesos festivaliai, yra atkuriamos XIX a. pr. – XX a. pr. dvaro gyvenimo patirtys bei akimirkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas