Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos turistams privilioti mesta visų trijų Baltijos šalių korta

Turistai iš Vokietijos kviečiami aplankyti visas tris Baltijos šalis iš karto. Ši žinia bus skleidžiama balandžio 4 d. prasidedančioje turizmo galimybių pristatymo renginių trijuose Vokietijos miestuose – Berlyne (balandžio 4 d.), Hamburge (balandžio 5 d.) ir Miunchene (balandžio 6 d.) serijoje (angl. Road Show), rašoma Lietuvos valstybinio turizmo departamento pranešime spaudai.
Vokiečių turistai Klaipėdoje
Vokiečių turistai Klaipėdoje / L. Sėlenienės nuotr.

Renginius organizuoja Lietuvos, Latvijos bei Estijos turizmo departamentai drauge, prisideda Lietuvos ambasada Vokietijoje ir Lietuvos turizmo atstovai Vokietijos rinkoje – rinkodaros kompanija „BZ.COMM“.

„Vokietijos turizmo specialistų susidomėjimas šiais renginiais yra labai didelis. Renginių matomumą ir patrauklumą tikslinei auditorijai didina tai, kad juose dalyvauja visos trys Baltijos šalys kartu. Juk 40 proc. vokiečių turistų atostogų metu stengiasi aplankyti ne tik Lietuvą, bet ir Latviją, Estiją. Kartu tai – puiki proga pristatyti Lietuvos turizmo naujienas, parodyti nuolat besikeičiančių ir atsinaujinančių Lietuvos kurortų potencialą bei karščiausias Vilniaus naujienas, taip siekiant Vokietijos kelionių organizatorius praplėsti ir atnaujinti kelionių maršrutus Lietuvoje,“ – teigia Valstybinio turizmo departamento Atvykstamojo turizmo skyriaus vyr.specialistė Jūratė Jazbutytė, koordinuojanti turizmo rinkodarą Vokietijos rinkoje.

Pagal atliktą „Lietuvos kaip šalies turizmui vertinimą“, net kas 5 vokietis į Lietuvą grįžta trečią kartą, kas 10 – antrą. 87 proc. jų Lietuvos kaip turizmo šalies patrauklumą vertina teigiamai. Pasak turistų iš Vokietijos, stipriosios Lietuvos turizmo pusės: Vilniaus senamiestis ir architektūra; lankytinų vietų gausa; saugumas; vietinių gyventojų svetingumas; susisiekimo su Lietuva patrauklumas; apgyvendinimo galimybės; virtuvių ir patiekalų pasirinkimas. Prieš atvykdami 63 proc. vokiečių informacijos apie Lietuvą ieško internete, kiti pasitiki artimųjų ir draugų atsiliepimais, teiraujasi informacijos kelionių agentūrose. Didžioji dauguma – 73 proc. – į mūsų šalį atvykstančių vokiečių apsistoja viešbučiuose.

Vokietija yra prioritetinė Lietuvos atvykstamojo turizmo rinka. Pernai mūsų šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojo beveik 175 tūkst. vokiečių – daugiausia, lyginant su kitų valstybių turistais. Per šešerius metus – nuo 2012 m. – Lietuvos apgyvendinimo įstaigos priėmė 800 tūkst. turistų iš Vokietijos, per minėtą laikotarpį mūsų šalyje jie praleido net 1,95 mln. nakvynių. Vidutinės turisto iš Vokietijos išlaidos viešnagės Lietuvoje metu 2015 m. siekė 355,1 EUR. Viso Vokietijos turistai Lietuvoje 2015 m. paliko 67 mln. EUR.

Dalyvavimas renginiuose yra projekto Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0001 „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas tikslinėms atvykstamojo turizmo rinkoms“, inicijuoto VTD, dalis. Projektas įgyvendinamas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą ir finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo bei Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas