Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wizz Air“ oro laivyną papildė pirmasis „Airbus A320neo“ orlaivis

„Wizz Air“ savo orlaivių parką papildė pirmuoju „Airbus A320neo“ orlaiviu pagal HA-LJA aviacijos registrą, skelbia bendrovė.
Wizz Air lėktuvas
„Wizz Air“ lėktuvas / Wizz Air nuotr.

Tai yra 122-asis „Airbus“ orlaivis aviakompanijos orlaivių parke. Pirmajame „Airbus A320neo“ įdiegtos aviacijos technologijos sumažina triukšmo lygį beveik 50 proc., degalų sąnaudas – 20 proc., o azoto oksido emisiją – iki 50 proc., palyginti su ankstesnės kartos orlaiviais. Pasak bendrovės, papildydama savo parką šiuo orlaiviu, „Wizz Air“ sustiprina savo, kaip vienos ekologiškiausių oro linijų, pozicijas pasaulyje.

„Džiaugiamės galėdami į savo vis didėjantį parką įtraukti dar vieną ypač modernų orlaivį. Jis yra tikras mūsų ypač žemų sąnaudų verslo modelio simbolis, teikiantis reikšmingą pranašumą ir dar labiau mažinantis lėktuvų išmetamų teršalų kiekį. Mūsų modernus laivynas, kuriame dabar yra ir pirmasis „Airbus A320neo“ lėktuvas, taip pat sustiprintos apsaugos priemonės užtikrins geriausias įmanomas higienos sąlygas keliautojams“, – sako bendrovės generalinis direktorius Józsefas Váradi.

Tarp žemų sąnaudų avialinijų bendrovių, turinčių mažiausiai 100 orlaivių, „Wizz Air“ eksploatuoja jauniausią orlaivių parką, kurio vidutinis orlaivių amžius yra 5,43 metų.

Aviakompanija tikina turinti didžiausią 267 „Airbus A320neo“ šeimos orlaivių užsakymą, kuris leis oro linijoms iki 2030 m. sumažinti vieno keleivio ekologinį pėdsaką 30 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas