Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Wizz Air“ atidaro bazę Kutaisyje, iš kur bus galima skristi 7 naujomis kryptimis

Oro bendrovė „Wizz Air“ atidaro jau 24-ąją bazę Europoje. Nuo rugsėjo tarptautiniame Kutaisio oro uoste, Gruzijoje, oro linijų bendrovė laikys vieną „Airbus A320“ tipo orlaivį, o skrydžių žemėlapį papildys 7 naujomis kryptimis į Europos miestus.
„Wizz Air“ orlaivių parkas
„Wizz Air“ orlaivių parkas / „Wizz Air“ nuotr.

Du kartus per savaitę iš Kutaisio „Wizz Air“ skraidins į Berlyno Šionefeldo, Miuncheno Memingeno, Milano Bergamo, Dortmundo, Larnakos ir Sofijos kryptimis.

Skrydžiai tarp Kutaisio ir Salonikų bus vykdomi tris kartus per savaitę. Su šiomis naujomis kryptimis „Wizz Air“ skrydžių iš Gruzijos žemėlapį sudarys 11 maršrutų į 8 šalis.

Skrydžio bilietų kainos prasideda nuo 24,99 Eur. Priminsime, kad 2014 metais į Kutaisio oro uostą „Wizz Air“ pradėjo skraidinti ir iš Vilniaus.

„Džiaugiamės, galėdami prisidėti prie ekonominės Kutaisio plėtros ne tik iš kultūros ar turizmo pusės, bet ir iš verslo bei pramonės sektorių.

Tikime, kad investicijos ir įdarbinta vietinė įgula bus ekonomiškai naudinga tiek „Wizz Air“, tiek Gruzijai, – pristatydamas naujas kryptis sakė Owainas Jonesas, „Wizz Air“ vykdomasis direktorius. – Mes suprantame kelionės už prieinamą kainą svarbą regiono ekonominei plėtrai – tai tarsi šalutinis mūsų kompanijos veiklos produktas visuose miestuose, kuriuose turime savo bazes.

Atidarydami šią naują bazę tik dar kartą patvirtiname savo įsipareigojimą Gruzijos žmonėms suteikti galimybę keliauti į vis daugiau Europos miestų ir gauti aukščiausios kokybės paslaugas mažomis kainomis“.

123rf.com nuotr./Kutaisis
123rf.com nuotr./Kutaisis

Nuostabiais sodais ir medžiais apsodintomis gatvėmis garsėjantis Kutaisis yra antrasis pagal dydį miestas Gruzijoje. Turbūt, žymiausias Kutaisio istorinis objektas, įtrauktas į „Unesco“ saugomų objektų paveldo sąrašą, yra XI a. laikus menanti žymioji Bargati katedra.

Iš čia lengvai galima pasiekti Juodosios jūros perlu vadinamą Batumio miestą, šalies sostinę bei kitus istorinius Gruzijos objektus.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 priežasčių, kodėl verta keliauti į Batumį Gruzijoje

 

„Wizz Air“, skrydžius iš Kutaisio pradėjusi 2012 metais, jau yra pervežusi daugiau kaip 500 tūkst. keleivių.

„Tęsdami sėkmingą bendradarbiavimą, didžiuojamės, galėdami pasveikinti „Wizz Air“ su nauju bazės atidarymu Tarptautiniame Kutaisio oro uoste.

Esame tikri, kad oro uostas bus sėkminga ir produktyvi nauja bazė, o kompanijos siūlomos paslaugos ne tik prisidės prie šalies turizmo plėtros, naujų darbo vietų kūrimo ir teigiamo poveikio šalies aviacijos rinkai, bet ir suteiks mūsų šalies piliečiams daugiau galimybių pasiekti Europą prieinamomis skrydžių kainomis”, – teigė Gruzijos viceministras pirmininkas bei Ekonomikos ir darnaus vystymosi ministras Dimitryjus Kumsishvilis.

Aviacijos žurnalas „Air Transport World“ už pasiekimus 2015 metais bendrovę paskelbė „Metų vertingiausia aviakompanija“ (angl. „Value Airline of the Year“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas