Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žveją šokiravo radinys ryklio skrandyje: manoma, kad tai dingusios turistės kūno dalys

Rugsėjo 26 d. 68-erių metų JAV turistė Colleen Monfore kartu su šešiais draugais tyrinėjo vandenyną aplink Reongo salą (Indonezija), tačiau ją nusinešė stiprios srovės, rašoma „The Independent“.
Ryklys (asociatyvi nuotr.)
Ryklys (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Praėjus kiek daugiau nei savaitei, Rytų Timoro žvejys savo tinkluose aptiko liūdną radinį. Jis perpjovė nesveikai atrodžiusio ryklio skrandį, norėdamas nustatyti jo ligą, o vietoj jo rado žmogaus palaikus, vilkinčius maudymosi kostiumėlį, panašų į tą, kurį dėvėjo Colleen, rašoma „Daily Star“.

Shutterstock nuotr. / Rytų Timoras
Shutterstock nuotr. / Rytų Timoras

Jo niūri išvada buvo apibūdinta taip: „Ryklys buvo sugautas, tačiau jo sveikata nebuvo normali. Maniau, kad jis prarijo plastiką arba žvejybinį tinklą. Norint rasti problemą, jis buvo perpjautas, o viduje buvo moters palaikai“.

Po to, kai Rytų Timore ryklio skrandyje rastos moters kūno dalys, manoma, kad tai buvo svajonių nardymo atostogų išvykusi JAV turistė.

Nors buvo pranešimų, kad kūno dalys identifikuotos kaip C.Monfore, valdžios institucijos teigė vis dar bandančios nustatyti, ar jos galėjo priklausyti kitam dingusiam asmeniui.

Jis perpjovė nesveikai atrodžiusio ryklio skrandį, norėdamas nustatyti jo ligą, o vietoj jo rado žmogaus palaikus.

Rytų Timoro pareigūnai susisiekė su Indonezijos pakrančių apsaugos tarnyba. Jie taip pat paragino pateikti informacijos apie visus, kurie turi dingusių draugų ar giminaičių, nes nardymas netoliese esančiose salose, priklausančiose Indonezijos teritorijai, yra populiarus, rašoma „The Independent“.

Regioninio techninio įgyvendinimo padalinio (UPTD), atsakingo už Aloro salų jūrų parko ir aplinkinio vandenyno valdymą, vadovas Muhammadas Salehas Goro sakė: „Derinome veiksmus su Indonezijos ambasada (KBRI) Dilyje ir KBRI patvirtino, kad ši informacija yra teisinga“.

Shutterstock nuotr. / Ryklys
Shutterstock nuotr. / Ryklys

„Moters kūnas buvo rastas ryklyje Rytų Timore. Dabar toliau tiriame šį atvejį, kad patvirtintume, ar tai yra kieno nors, apie kurio dingimą pranešta Indonezijoje, palaikai.

Iš aukos dėvėto nardymo kostiumo įtariama, kad tai buvo narė. Tyrimo rezultatai bus paskelbti, kai bus gauta išsamesnė informacija“.

Tačiau C.Monfore draugais prisistatantys žmonės perspėjo, kad ryklys ją nužudė ir suvalgė.

Vida Press nuotr. / Rytų Timoras
Vida Press nuotr. / Rytų Timoras

Socialiniame tinkle „Facebook“ Kim Sass, nardytoja, kuri teigia draugavusi su C.Monfore, teigė, kad tyrėjų surinkti įrodymai rodo, jog teiginiai apie ryklio užpuolimą yra „melagingi“.

K.Sass pabrėžė, kad ryklių skrandžiai yra pritaikyti greitam virškinimui, juose esančios stiprios rūgštys padeda suskaidyti maistą į mažesnes daleles.

Nepaisant to, C.Monforo kūną ir pirštų atspaudus vis tiek buvo galima atpažinti. „Tai nebūtų įmanoma, jei ryklys būtų ją užpuolęs prieš kelias savaites“, – rašė K.Sass.

K.Sass pabrėžė, kad ryklių skrandžiai yra pritaikyti greitam virškinimui.

K.Sass sakė, kad ji ir kiti manė, jog C.Monfore mirė dėl „medicininių problemų“, o stiprios srovės, apie kurias buvo pranešta, buvo „įveikiamos“.

„Su šia maloninga moterimi esu nardžiusi daugiau nei 1000 kartų; ji buvo puiki narė“, – „Facebook“ rašė K.Sass. „Nemanau, kad jos gyvybę nutraukė aplinka ir tikrai ne ryklys.“

Ryklių užpuolimai šioje vietovėje įprastai yra retas reiškinys – per pastaruosius 275 metus užregistruota tik 11 neišprovokuotų incidentų.

K.Sass pridūrė: „Colleen vyras sakė, kad jai būtų skaudėję širdį žinant, jog dėl jos žuvo ryklys, ir kad dėl jos mirties rykliai vėl įgavo blogą vardą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne