Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žymiojo Zakinto simbolio gali nebelikti

Sudužusio laivo paplūdimys yra populiariausia ir geriausiai atpažįstama vieta Zakinto saloje Graikijoje. Deja, laivo griaučių gali nebelikti – jie yra veikiami vėjo ir lietaus. Paskutinė audra nunešė ir nemažą dalį laivo.
Zakinto sala
Navagio paplūdimys Zakinto saloje, Graikijoje / 123rf.com nuotr.

Zakinto sala pastaraisiais metais tapusi be galo mėgstama lietuvių atostogų vieta. Ypač – kai į ten prasidėjo tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos. Ne tik šis paplūdimys, bet ir smėlėti pliažai, turkio spalvos vanduo, vynuogynų laukai ir alyvmedžių giraitės čia vilioja turistus iš viso pasaulio.

Būnant saloje neįmanoma nepamatyti Sudužusio laivo paplūdimio, kuris tapęs visos salos simboliu. Deja, „Panagiotis“ laivo duženų Navajo paplūdimyje gali nebelikti.

Kaip rašo zantetimes.gr, jūra pasiglemžė nemažą dalį kairės pusės laivo korpuso. Vietos gyventojas portalui pasakojo, kad audra, per kurią nukentėjo sudužęs laivas, atnešė bangas net iki 4 metrų aukščio.

Vietos gyventojai kreipėsi į vietos valdžią, kad ši imtųsi veiksmų salos simboliui išsaugoti.

Į prastėjančią laivo būklę sureagavo net Turizmo ministerija. Parlamente pristatydamas naują Graikijos turizmo strategiją, ministras Vassilis Kikilias pabrėžė, kad vienas iš esminių dalykų – išsaugoti ir sutvarkyti Navagio paplūdimį.

Sudužęs laivas tyso šiaurės vakarinėje salos dalyje. Į patį paplūdimį sausuma negalima patekti, bet galima atplaukti iš Porto Vromi. Nors dauguma keliautojų sako, kad visgi geriausias vaizdas atsiveria iš viršaus – nuo šią lagūną supančių uolų.

Iki šios dienos nėra žinoma, kaip laivas čia atsidūrė. Manoma, kad jis tikriausiai užplaukė ant seklumos 1983 m., o tuomet buvo užtemptas ant kranto.

Žmonės teigia, kad „Panagiotis“ buvo naudojamas kontrabandai – juo nelegalias prekes gabendavo Italijos mafija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas