Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 ryškiausių pavasario ir vasaros tendencijų: stiliaus įkvėpimai iš mados savaičių

Niujorke, Londone, Paryžiuje ir Milane praūžusios didžiosios mados savaitės atskleidė, kokių stiliaus akcentų ir drabužių reikės dairytis šį sezoną. Tad į ką gi derėtų atkreipti dėmesį?
Pavasario–vasaros mados tendencijos
Pavasario–vasaros mados tendencijos / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Mada

Siūlome peržvelgti dešimties svarbiausių šiuose didžiuosiuose renginiuose pademonstruotų tendencijų sąrašą ir, jei kils noras, pritaikyti jas ir savo drabužinėje.

Nuo dar Viktorijos laikus menančio stiliaus iki kaspinų, nėrinių ir rauktinukų bei kvadratinės iškirptės, pristatome jums dešimt artėjančio sezono mados tendencijų, kurios tikrai vertos jūsų dėmesio.

1. Viktorijos stilius

Vida Press nuotr./Viktorijos stilius
Vida Press nuotr./Viktorijos stilius

Nuo nėrinių iki aukštų apykaklių ir kiek pūstų, ilgų rankovių – toks dar Viktorijos laikus menantis stilius itin išryškėjo žvelgiant į Niujorko ir Londono mados savaitėse dalyvavusių dizainerių pristatytas drabužių kolekcijas.

Net jei romantika jums ir ne prie širdies, šį sezoną atgimusias aukštas apykakles išbandyti tikrai verta.

2. Atviri pečiai

Vida Press nuotr./Atviri pečiai
Vida Press nuotr./Atviri pečiai

Jei atšilus orams mėgstate demonstruoti ir dailius savo pečius, ši tendencija jums tikrai patiks.

Niujorke kiek apnuoginti modelių pečiai tapo tikru hitu „Proenza Schouler“, „Givenchy“, Jasono Wu ir Dereko Lamo kolekcijose, Londone šią tendenciją savo kolekcijose pristatė Natasha Zinko, Peteris Pilotto ir „Temperley London“ mados namai, o Paryžiuje – Guy Laroche, „Issa“ ir Andrew Gn.

Drabužių atvirais pečiais variacijų išties nemažai, belieka išsirinkti labiausiai sau tinkantį ir patinkantį!

3. Raštų ir gėlių gausybė

Vida Press nuotr./Raštų ir gėlių gausybė
Vida Press nuotr./Raštų ir gėlių gausybė

Ir didelių, ir mažų gėlių raštai, plačios ir siauros linijos, įvairios geometrinės formos ir daug spalvų bei atspalvių – Londono mados savaitės dizaineriai nusprendė, kad tai taip pat gali ir turi derėti kartu.

Bent jau tokios nuomonės laikėsi savo kolekcijas pristatę Mary Katrantzou, Jonathanas Saundersas, Duro Olowu ir Emilia Wickstead. Regis, šį sezoną kartu dera praktiškai bet kokios formos, gėlės ir spalvos.

4. Tinklai ir tinkleliai

Vida Press nuotr./Tinklai ir tinkleliai
Vida Press nuotr./Tinklai ir tinkleliai

Tikriausiai tai – viena didžiausių tendencijų mados savaitėse, ypač išryškėjusių Niujorke ir Londone.

TAIP PAT SKAITYKITE: Spintos revizija pagal stilistę Agnę Gilytę: drabužių deriniai kiekvienam figūros tipui

Dailiai sumeistrautuose „tinkluose“ savo modelius įkalino tokie garsūs mados namai ir kūrėjai, kaip Alexanderis Wangas, „Marchesa“, „Paul Smith“, „Burberry Prorsum“ ar Simone Rocha.

5. Kaspinai

Vida Press nuotr./Kaspinai
Vida Press nuotr./Kaspinai

Milane bene ryškiausius kaspinus demonstravo „Gucci“, Paryžiaus mados savaitėje ir dideli, ir maži kaspinai plėvėsavo „Lanvin“, „Maison Margiela“ ir „Chloe“ mados namų kolekcijose, o kiek konservatyvesni Londono dizaineriai, tokie kaip Amanda Wakeley, Christopheris Raeburnas ir Davidas Koma, nusprendė neieškoti neįprastų kaspinų ryšėjimo būdų ir paliko juos ten, kuri ir priklauso, – ant juosmens. Bet, kad ir kur juos nuspręsite ryšėti, pro šalį tikrai neprašausite!

Visas aukščiau minėtas kolekcijas, žiūrėkite šioje galerijoje:

6. Daug rožinės ir oranžinės

Vida Press nuotr./Oranžinės ir rožinės spalvos
Vida Press nuotr./Oranžinės ir rožinės spalvos

Artėjančio sezono spalvos, be jokios abejonės, – rožinė ir skaisti bei ryški, net į raudonumą pereinanti oranžinė. Londone švelnios rožinės, ypač pastelinių jos atspalvių, drabužiai dominavo dizainerės Molly Goddard, dizainerio Bora Aksu ir mados namų „Felder Felder“ kolekcijose, o ryški oranžinė spalva, nušvitusi Paryžiaus mados savaitėje, tapo tikru hitu „Altuzarra“, Diono Lee, Veronicos Beard ir Adamo Selmano kolekcijose.

7. Rauktinukai ir klostės

Vida Press nuotr./Rauktinukai ir klostės
Vida Press nuotr./Rauktinukai ir klostės

Na kaipgi be jų? Juk jau keletą metų jie nesitraukia iš dizainerių fantazijos. Čia, žinoma, jaučiama ir jau minėta Viktorijos laikų įtaka, tačiau kai kurie dizaineriai juos nusprendė pritaikyti ir kiek moderniau.

Londono mados savaitės metu rauktinių tendencija itin išryškėjo „Lanvin“, J.W. Andersono ir Luisos Beccaria kolekcijose, o Milane šio stiliaus nevengė ir tokie garsūs mados namai kaip „Gucci“ ar dizaineris Roberto Cavalli.

8. Sidabro atspalviai

Vida Press nuotr./Sidabro atspalviai
Vida Press nuotr./Sidabro atspalviai

Metalinė sidabro spalva – be jokios abejonės traukia dėmesį, o dar puikiau tai, kad ji taip pat tapo viena ryškiausių spalvų mados savaitėse, taigi – ir šio sezono tendencija.

TAIP PAT SKAITYKITE: Stilistė Agnė Gilytė pataria, kaip paslėpti figūros trūkumus ir paryškinti privalumus

Paryžiuje ryškios metalo deivės žygiavo „Louis Vuitton“ ir „AF Vandevorst“ mados namų kolekcijose, o Milane šiai spalvai neabejingi liko dizaineris Philippas Pleinas, mados namai „Costume National“ ir „Aquilano.Rimondi“.

9. Kvadratinė iškirptė

Vida Press nuotr./Kvadratinė iškirptė​​
Vida Press nuotr./Kvadratinė iškirptė

Jei norite, būti madinga ir šiuolaikiška, dairykitės drabužių su kvadratine iškirpte – bent jau taip skelbia mados namai „Erdem“, „Opening Ceremony“ ir „Whistles“. Savo kolekcijose kvadratines iškirptes maišydami su įspūdingais gėlių raštais šie mados namai įkvėpė ir naują pavasario tendenciją.

10. Didelės ir plačios rankovės

Vida Press nuotr./Plačios rankovės
Vida Press nuotr./Plačios rankovės

Plačios ir plėvėsuojančios rankovės tapo tikru hitu Paryžiaus ir Londono mados savaitėse. „Louis Vuitton“, Elie Saabas ir Christophe'as Lemaire'as interpretavo šią tendenciją ir pritaikė ją Paryžiaus podiumui, o Simone Rocha, „Erdem“ ir „J.W. Anderson“ nesikuklino Londone atskleisti visą tokių rankovių autentiškumą.

Minėtas kolekcijas žiūrėkite šioje galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas