Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 madingiausi švarkai šį sezoną: kokius rinktis ir prie ko derinti?

„Švarkas – labai universalus ir vienas „must have“ (privalomų turėti – aut.) drabužių, kuris užbaigia derinį ir suteikia jam griežtumo“, – sako stilistė Greta Kukštaitė. Su ja kalbamės apie madingiausius šio sezono švarkus, švarkelius: kokius rinktis ir prie ko juos derinti?
Moteris vilki kelnių ir švarko kostiumą
Moteris vilki kelnių ir švarko kostiumą / 123RF.com nuotr.

Stilistė G.Kukštaitė, kalbėdama apie šiųmetį šiltąjį sezoną, išskyrė keturis madingiausius švarkus: patrumpintus vintažinius, odinius, oversize ir džinsinius.

Paklausta apie jų derinimą, pašnekovė sakė, kad nėra kokių nors ypatingų taisyklių, kaip ir prie ko derinti švarkus. Pasak jos, prie išvardytų puikiai tiks dabar madingos plačios / platėjančios kelnės ir džinsai, trumpi ir vidutinio ilgio sijonai, suknelės ir palaidinės.

Trumpai apžvelkime visus keturis šio sezono madingiausių švarkų modelius: kokius juos rinktis, į kokias spalvas atkreipti dėmesį, kokios palaidinės, suknelės ar kelnės geriau tinka prie vienų ar kitų.

Patrumpinti vintažiniai švarkeliai

G.Kukštaitės teigimu, madingiausias sezono švarkas – patrumpintas vintažinio stiliaus švarkelis. Jo ilgis baigiasi po krūtine, ties liemeniu, jis gali būti įvairiausių spalvų ir raštų, dekoruotas sagutėmis, turintis pūstus pečius.

„Svarbu paminėti, kad prie patrumpintų švarkelių reikėtų derinti aukštesnio juosmens apatinius drabužius, taip figūra atrodys kur kas dailiau ir proporcingiau“, – sakė stilistė.

Klasikiniai ir ryškių spalvų odiniai švarkai

Šį sezoną, pasak pašnekovės, vis dar madingi odiniai oversize švarkai. Renkantis tokį švarką stilistė drąsina nebijoti spalvų, nes ryškios ir pastelinės spalvos šį sezoną taip pat labai madingos: „Nesvarbu, ar tai būtų dirbtinės odos, ar bet kokios kitos medžiagos švarkas.“

Ryškių ir pastelinių spalvų oversize švarkai

Dar vienas švarkų modelis, į kurį turėtų krypti akys, – ryškios arba pastelinės spalvos oversize švarkas.

„Įprasto ilgio oversize švarkas – tiek odinis, tiek spalvotas ar pastelinis medžiaginis, ypač stilingai atrodys prie plačių kelnių, sukuriant neįpareigojantį laisvalaikio stilių. Tokius švarkus taip pat galima derinti prie crop top (patrumpintų – aut.) palaidinių“, – patarė G.Kukštaitė.

Džinsiniai švarkai

Klasika tapusius džinsinius švarkus stilistė irgi rekomenduoja rinktis oversize. Pasak jos, džinsiniai švarkai ypač tiks prie romantiškų ar šilkinių su petnešėlėmis suknelių. Tiesa, prie tokio tipo suknelių galima derinti ir kito audinio, ne džinsinį, oversize švarką.

Kalbėdama apie derinimą, G.Kukštaitė pridūrė, kad dabar labai madingi švarko ir to paties audinio, atspalvio kelnių deriniai, dėvimi kaip kostiumėlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas