Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

4 madingiausi švarkai šį sezoną: kokius rinktis ir prie ko derinti?

„Švarkas yra vienas pagrindinių darbužių spintoje. Jis tinka visais metų laikais, įvairiausioms progoms, su juo galima susikurti daugybę derinių – tiek klasikinių, tiek laisvalaikio. Investavusios į švarką visada turėsite, ką apsirengti. Tad šį drabužį rekomenduoju turėti kiekvienai moteriai“, – apie švarką kalba stilistė Greta Kukštaitė. Ji įvardijo keturis švarkų modelius, kurie šį sezoną madingiausi, ir patarė, kokių stilingų derinių su jais galima susikurti.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Pasak G.Kukštaitės, dabar madingi patrumpinti, klasikinio tiesaus kirpimo, padidinti (lyg vyriški) švarkai, taip pat (lyg) tvido audinio švarkeliai su sagutėmis.

Stilistės teigimu, švarkus geriausia rinktis standžios, kokybiškos medžiagos. Jie gali būti ir vienaeiliai, ir dvieiliai.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Šį sezoną madingi ir pastelinių atspalvių, ir ypač ryškių spalvų švarkai. Tad drąsiai galite rinktis ir vaiskią rožinę, oranžinę, žalią, mėlyną.

Ir dar vienas akcentas, galiojantis visiems išvardytiems švarkams, – kelnių ir švarko kostiumai arba švarko ir sijono kostiumėliai. Jie ypač madingi šį sezoną.

„Todėl visada sakau, kad geriausia yra įsigyti kostiumą, nes bus galima dėvėti jį arba švarką ir kelnes (sijoną) derinti atskirai su kitais drabužiais“, – pataria G.Kukštaitė.

Kalbėdama apie švarką, kaip bazinį drabužį, stilistė sako, kad universaliausias pasirinkimas yra paprastas klasikinis tiesaus kirpimo, ne įliemenuotas, švarkas, gali būti ir kiek laisvesnis, nes patrumpinti ar padidinti plačiais pečiais ne visoms tinka ir patinka:

„Ir, jeigu jis jums yra pirmas, patariu įsigyti juodą – jis tiks ir vasarai, ir žiemai. O, jei kalbėtume tik apie šiltąjį sezoną, tuomet dar puikus pasirinkimas yra pastelinių – rusvų ar kitų – atspalvių švarkas.“

O dabar trumpai apie madingiausius modelius ir ką prie šių švarkų derinti.

Patrumpinti švarkai

Prie patrumpintų švarkų, pasak G.Kukštaitės, labai dera kelnės aukštesniu juosmeniu – kaip jau minėjo stilistė, gali būti ir kelnių bei švarko kostiumas. Tačiau tinka ir kelnės žemesniu juosmeniu – jei tik tokias mėgstate.

Taip pat galima derinti džinsus – tiek plačius, tiek platėjančius, kargo stiliaus kelnes.

Norinčioms susikurti elegantišką įvaizdį, stilistė rekomenduoja rinktis vidutinio ilgio satino sijoną su skeltuku arba be jo, paprastą be rankovių palaidinę ar oversize baltus marškinėlius ir derinti jį su patrumpintu švarku.

Klasikinio tiesaus kirpimo švarkai

Prie klasikinio švarko galite derinti įvairių modelių džinsus ar kelnes, palaidinę ar paprastus marškinėlius – jie gali būti ir balti, ir kitų atspalvių ar net turintys raštą.

Minėtas derinys su vidutinio ilgio satino sijonu ir palaidinėmis tinka ir klasikiniam tiesaus kirpimo švarkui.

Avalynė priklausys nuo norimo susikurti stiliaus: tad tiks ir sportiniai bateliai (pavyzdžiui, konversai), ir atviros basutės (kai oras jau atšils), ir aukštakulniai, kai norėsis daugiau elegancijos.

Padidinti švarkai

Prie padidintų (angl. oversize) švarkų taip pat tiks įvairaus modelio džinsai, vidutinio ilgio arba trumpi sijonai – tarkime, trumpas džinsinis ar klostuotas, teniso, golfo tipo sijonukas, suknelės.

Nepamirštant, kad galite tiesiog dėvėti padidinto švarko (kaip ir klasikinio švarko) ir plačių kelnių kostiumą.

Su tokiu švarku, stilistės teigimu, galima susikurti ir kasdienį įvaizdį: patogios tamprės, baltos ilgesnės kojinės, sportiniai bateliai, patrumpinta palaidinė, marškinėliai ar džemperis su gobtuvu, o įvaizdžiui užbaigti – beisbolo kepuraitė.

Jei švarkas ne tik laisvesnis, bet ir ilgesnis, jį galima dėvėti ir kaip suknelę – sujuosiant diržu.

„Žinoma, sujuosti švarką diržu galima ir kitais atvejais – pavyzdžiui, derinant jį su džinsais, kai norisi pabrėžti liemenį.

O jei vilkite švarką kaip suknelę, po juo reikėtų trumpesnių šortukų ar sijonuko, kad viską deramai uždengtų. Prie tokio derinio tinka ilgaauliai batai – gali būti ir kerzinio modelio, arba tiesiog sportbačiai. Jei norisi daugiau elegancijos, tiks ir aukštakulnės basutės“, – pataria G.Kukštaitė.

(Lyg) tvido audinio švarkai

Tvido švarkeliai su sagutėmis, kurie savo modeliu primena „Chanel“ švarkelius, – mėgstančioms eleganciją ir klasiką. Tokį švarką galite dėvėti ir vieną, derindamos jį su kitais drabužiais – džinsais, kelnėmis ir palaidinėmis, ir su to paties audinio trumpu sijonu – kaip kostiumėlį.

Baigdama pokalbį apie švarkus stilistė sako, kad svarbiausias vaidmuo šiuose deriniuose gali tekti aksesuarams, kurie padėtų sukurti norimą įvaizdžio nuotaiką. Tai gali būti beisbolo kepuraitė, žaisminga arba tam tikro stiliaus rankinė, įvairi avalynė: jei norisi laisvalaikio stiliaus – tiks sportbačiai, sandalai, akcentu galėtų tapti ir kaubojiški batai ar grubūs aulinukai, jei linkstate prie klasikos – tiks aukštakulniai bateliai, aukštakulnės basutės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas