Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5 batų modeliai, kurie bus madingi šį pavasarį: kokius rinktis ir prie ko derinti?

Prašviesėjęs dangus ir tirpstantis sniegas vis labiau primena, kad pavasaris – ne už kalnų. Su stiliste Greta Kukštaite pasikalbėjome apie tai, kokia avalynė bus madinga pavasarį ir prie ko galėsime ją derinti.
Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Paklausta apie bendrąsias pavasarines tendencijas avalynės atžvilgiu, stilistė G.Kukštaitė sako, kad vis dar vyraus grubus padas, kalbant apie aulinukus, o štai sportbačių madoje – atvirkščiai, dominuos lengvumas, minimalizmas ir patogumas.

„Ir apskritai būtų galima išskirti minimalizmą kaip dominuojančią tendenciją – jokių perdėtų, didelių, itin dėmesį atkreipiančių detalių, tačiau ryškių spalvų tikrai bus“, – apibendrina pašnekovė.

Paprašyta įvardyti, kokia avalynė bus madinga šį pavasarį, temperatūrai dar nepasiekus vasariškos šilumos, stilistė išskyrė penketuką, į kurį patenka: aukšto ir grubaus pado aulinukai (tiek vientisi, tiek suvarstomi), jojiko batai, klumpės, kaubojiško stiliaus batai ir lygiapadžiai sportiniai bateliai.

Aukšto ir grubaus pado aulinukai

Tokius aulinukus, pasak G.Kukštaitės, derinti yra kone lengviausia, nes jie tinka prie visko: tiek prie ilgų ir trumpų sijonų bei suknelių, tiek prie labiau prigludusių ir plačių kelnių ar džinsų.

„Tačiau itin grubiems aulinukams, jei mėgstate labiau prigludusius siluetus, tarkime, džinsus, reikėtų atsvaros, kad visas derinys atrodytų proporcingai – t. y., jei vilkite prigludusius džinsus, prie jų derinkite oversized švarką ar oversized megztinį.

Jei mėgstate jaustis laisvai ir nevengiate padidintų drabužių, ir prie plačių ar platėjančių kelnių galite rinktis tokį pat viršų.

Tas pats galioja ir kalbant apie suknelę – jai atsvaros taip pat suteiks didesnis švarkas.

Norėdamos labiau išskirti aulinukus, rinkitės platesnius patrumpintus džinsus ar kelnes.

Beje, jūsų pasirinkti grubūs aulinukai gali turėti ryškios spalvos padą, kuris gali tapti pagrindiniu įvaizdžio akcentu“, – patarimus dalija stilistė.

Jojiko batai

Vadinamuosius jojiko batus G.Kukštaitė siūlo rinktis juodus, baltus, chaki, kūno ir rudos atspalvių. „Jie puikiai tiks prie siauresnių džinsų, tad harmoningam deriniui galite pasirinkti oversized megztuką ar švarką, taip pat ilgą paltą ar striukę, ypač tiks dabar madinga dygsniuota“, – pataria stilistė.

Klumpės

Pavasarinių batų penketuke atsidūrė neįprastas apavas – klumpės, kurios, kaip sako stilistė, dažnai primena tikras senovines klumpes, tad jas prisijaukinti galbūt pavyks ir norėsis ne kiekvienai.

„Norint avėti klumpes, reikia turėti itin gerą ir išlavintą skonį, nes jas derinti yra gana sunku. Jei nesate drąsi, kalbant apie stiliaus eksperimentus, ir nemėgstate išvysti savęs visai kitokiame amplua, geriau šią tendenciją apeiti, nes labai lengvai galima prašauti pro šalį.

O toms, kurios nori prisijaukinti, šiltesniu oru klumpes siūlau derinti prie tiesios vidutinio ilgio megztos ar romantiškos hipiškos suknelės, džinsai tiks tik platūs ir platėjantys, prigludę atrodytų ypač netinkamai ir neskoningai.

Kai kuriais atvejais, norint dar išskirtinesnio stiliaus, prie klumpių galima priderinti ir kojines“, – sako G.Kukštaitė.

Kaubojiško stiliaus batai

Kaubojiško stiliaus batai, stilistės teigimu, ir pavasarį bus dar labai madingi. Juos galima rinktis labai trumpus ir beveik iki kelių, ne tik juodus, baltus, rudus, bet ir ryškių spalvų bei išskirtinio dizaino.

„Kaubojiškus batus geriausia derinti prie platėjančių ar plačių džinsų, patrumpintų, taip pat mom stiliaus (viršuje – platesni, apačioje – siauresni) džinsų.

Jie taip pat tiks tiek prie vidutinio ilgio suknelės, tiek prie suknelės virš kelių, plačių šortų, o, kalbant apie viršutinę dalį, galite vilkėti tai, kas jums patinka.

Kaubojiški batai labai stilingai žiūrėsis su klasikiniu lietpalčiu ir kepure su snapeliu ar skrybėle“, – kaip derinti kaubojiško stiliaus batus, pataria stilistė.

Sportiniai bateliai

Šį pavasarį, pasak G.Kukštaitės, bus madingi lygiapadžiai sportiniai bateliai: vintažiniai, kurie gali būti ir vienspalviai, ir turintys ryškių spalvų detalių.

„Kadangi sportbačiai yra tapę labai universalia avalyne, kokių nors ypatingų taisyklių, kaip ir prie ko juos derinti, nėra. Galiu tik išskirti, kad sportiniai bateliai geriau žiūrisi ne prie siaurų džinsų, o prie platesnių. Jei mėgstate siaurus džinsus, prie jų geriau derinkite loaferius“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas