Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 vyrų stiliaus mitai: nuo akinių nuo saulės žiemą iki švarko nosinaitės derinimo

Stebint ir analizuojant vyrų (ne tik Lietuvoje) aprangą, neretai galima pamatyti, kad nemaža dalis jų vadovaujasi tam tikromis, kažkieno jiems papasakotomis stiliaus taisyklėmis, kurios labai dažnai yra klaidinančios ir visiškai neteisingos. Nors tokių vyrų stiliaus mitų yra gana nemažai, šį kartą parinkau 5, mano nuomone, dažniausiai pasitaikančius, ir pabandžiau paaiškinti, kodėl jie yra neteisingi.
Luke Evans
Luke Evans / Vida Press nuotr.

Akinius nuo saulės galima nešioti tik vasarą

Jeigu jūs negyvenate šalyje, kur tamsu būna 6 mėnesius iš eilės, tuomet jums saulės akinių reikia ir žiemą. Nepriklausomai nuo to, kad šis aksesuaras siejamas su šiltuoju metų laiku, iš tikrųjų juos nešioti galima visus metus, nepriklausomai nuo metų laiko.

Sujunkite kartu giedrą, saulėtą žiemos dieną bei sniegą ir turėsite rimtų problemų savo akims, jei nebūsite su akiniais. Tiesa, tokiomis dienomis svarbu ne prekių ženklas, o maksimali UVA ir UVB spindulių apsauga. Priešingu atveju teks susitaikyti su ašarojančiomis ir perštinčiomis akimis.

Taip pat nereikėtų pamiršti, kad akiniai nuo saulės visuomet puikiai dera prie kostiumo ar palto. Ir visiškai nesvarbu, žiema ar vasara.

Tinkamo dydžio ir modelio kostiumas ar švarkas gali būti puikai dėvimas tiek formalioje aplinkoje, tiek laisvalaikiu.

Kostiumas ar švarkas nėra laisvalaikio apranga

Nenuostabu, kad susidariusi tokia nuomonė, kai kostiumus vilkinčius vyrus galima pamatyti tik Seime, banke, per laidotuves ar renginius. Negana to, jie dažniausiai būna per dideli, susiglamžę ir atrodo tikrai nekaip.

Vis dėlto tinkamo dydžio ir modelio kostiumas ar švarkas gali būti puikai dėvimas tiek formalioje aplinkoje, tiek laisvalaikiu. Pavyzdžiui, šviesus, lininis, pamušalo neturintis švarkas ar kostiumas puikiai tiks per atostogas, vaikštinėjant pajūrio miesto gatvėmis. Tamsus klasikinis kostiumas gali būti dėvimas darbinėje aplinkoje, o šviesių kelnių ir tamsaus švarko derinys – restorane.

Taip pat reikia nepamiršti, kad net ir tas pats kostiumas atrodys visiškai skirtingai, priklausomai nuo to, kokios bus prie jo priderintos kitos aprangos dalys. Vienaip jis atrodys, jeigu bus derinamas su marškinėliais trumpomis rankovėmis ir sportiniai bateliais, ir visiškai kitaip, jeigu – klasikiniais marškiniais, suvarstomais batais ir kaklaraiščiu.

Pirmasis kostiumas turėtų būti juodas

Šis teiginys, be jokių mažiausių abejonių, yra visiškai neteisingas. Tai ypač plačiai paplitęs mitas, nuodijantis vyrų stiliaus suvokimą.

Juodas kostiumas nėra geras pirmasis pirkinys, nes jis yra ypač neuniversalus. Jis yra tinkamas tik dviem progoms – laidotuvėms ir formaliems renginiams. Tiesa, pastarųjų aprangos kodas dažniausiai būna juodas, tad techniškai per juos dėvimas net ne juodas kostiumas, o smokingas.

Kur kas geresnis pirmasis pasirinkimas yra mėlynas ar pilkas kostiumas. Pirmasis gerai atrodys net ir neryšint kaklaraiščio, o antrasis leis sukurti išskirtinių kombinacijų, prie jo derinant įvairius aksesuarus.

Dvieiliai švarkai yra senoviniai ir nestilingi

Na, su šiuo teiginiu tikrai nesutiks nemaža dalis puikiai žinomų mados prekių ženklų, kurie jau ne pirmus metus pristatydami savo kolekcijas akcentuoja būtent šio modelio švarkus.

Šio modelio švarkas turi tikti beveik idealiai, nes kitaip jis neatrodys gražiai.

Bet kuris vyras, kuris turi ir dėvi dvieilį švarką ar kostiumą, turbūt pasakys, kad surasti ką nors stilingiau ar išraiškingiau, ko gero, nelabai ir galima. Ir visiškai nesvarbu – jums 20 ar 80 metų.

Tiesa, šio modelio švarkas turi tikti beveik idealiai, nes kitaip jis neatrodys gražiai. Tarp pusėtinai tinkančio klasikinio vienaeilio ir dvieilio švarko skirtumas bus akivaizdus, todėl reikia nepatingėti ir nunešti švarką savo siuvėjui, kad jis atliktų reikiamas korekcijas.

Kaklaraištis ir švarko nosinaitė turėtų būti vienodi

Jeigu reikėtų daryti išvadas pagal internete randamas jaunųjų nuotraukas, susidarytų įspūdis, kad kaklaraištis ir nosinaitė tik taip ir turėtų būti derinami. Deja, realybė yra visiškai kita – kaklaraištis ir nosinaitė visuomet turėtų būti skirtingi.

Kaklaraištis ir švarko nosinaitė visuomet turėtų būti skirtingi.

Situaciją dar blogina ir tai, kad neretai kaklaraiščiai ar peteliškės būna parduodami kartu su iš tos pačios medžiagos pagamintomis nosinaitėmis, o pardavėjai net nesivargina paaiškinti, kad jų nereikėtų derinti kartu. Nors, kita vertus, gal jie to ir patys nežino?

Jeigu ryšite kaklaraištį, nosinaitę pasirinkite tokią, kuri derėtų prie viso jūsų ansamblio, o ne būtų iš tos pačios medžiagos kaip kaklaraištis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai