Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

6 idėjos, kaip stilingai derinti ilgaaulius batus

Ilgaaulius iki kelių galima vadinti klasika, kuri iš esmės niekad neišeina iš mados. Tokius batus – aukštakulnius, lygiapadžius ar turinčius grubesnę platformą (dabar jie ypač madingi!) turi daugelis moterų ir, nepaisant to, minimi jie ar ne tarp tendencijų, vis tiek yra dėvimi. O kalbant apie šį šaltąjį sezoną ilgaauliai iki kelių puikuojasi madingiausiųjų lentynoje ir iš jos neplanuoja trauktis net atėjus pavasariui.
Ilgaauliai aukštakulniai
Ilgaauliai aukštakulniai / Vida Press nuotr.

Idėjų, su kuo tokius batus derinti, kad atrodytumėte stilingai tiek žiemą, tiek orui kiek atšilus, žeria whowhatwear.co.uk.

Derinkite tuos pačius ar panašius atspalvius

Sakėme tai anksčiau, pakartosime ir dabar: monochrominis ar panašių atspalvių įvaizdis nuo galvos iki kojų visada atrodo labai stilingai. Atkreipiant dėmesį, dažniausiai tai būna pastelinių: smėlio, kakavos, rusvų atspalvių deriniai. Pasižvalgykite, ką turite spintoje, ir pamėginkite susidėlioti savąjį.

Kelnes kiškite į batus

Kadaise buvo labai įprasta, kad siauri džinsai ar kelnės kišami į ilgaaulius batus. Tai niekur nedingo, tik pastaruoju metu, kai siauri džinsai kuriam laikui (nes mada juk ir vėl apsisuks ratu) prarado savo populiarumą, dažniau į ilgaaulius kišamos platesnio modelio kelnės ar džinsai.

Svarbiausia pasirinkti tinkamas spalvas

Pagal taisykles langeliai, gėlių ir gyvatės odos raštai neturėtų būti dėvimi vienu metu, tačiau, kaip matyti iš bendradarbiavimo su mados prekių ženklais „Instagrame“ vadovės ir knygų vaikams autorės Evos Chen (nuotraukoje kairėje) aprangos, jie nesipeša ir net dera tarpusavyje, kai tinkamai pasirenkama spalvų paletė.

Derinkite batų ir sijono ar suknelės spalvą

Anksčiau moterys ypač mėgo derinti rankinės ir batų spalvas. Ar kada susimąstėte, jog kuriant derinį, galima derinti batų ir sijono ar suknelės spalvą? Pamėginkite!

Vida Press nuotr./Milano mados savaitės gatvės stilius
Vida Press nuotr./Milano mados savaitės gatvės stilius
Vida Press nuotr./Amanda Holden
Vida Press nuotr./Amanda Holden

Avėkite po lengvo audinio sijonu

Norinčioms kiek lengvesnio įvaizdžio avint ilgaaulius batus, pats lengviausias būdas to pasiekti – derinti juos su lengvo audinio plevėsuojančiais sijonais ar suknelėmis. Ypač gražiai atrodo klostuoto sijono ir zomšinių ar lygios odos batų derinys.

Batais pagyvinkite įprastą derinį

Savo įprastiems – tamsesnių, neutralių spalvų – drabužiams ir jų deriniams galite suteikti gyvumo, išraiškingumo, priderindamos kitos spalvos batus. Tarkime, pilko palto ir juodų kelnių derinio akcentu galėtų tapti balti ilgaauliai aukštakulniai. Arba juodą derinį galite pagyvinti šviesiai rudos ar kitos spalvos ilgaauliais batais (grubesniu padu arba aukštakulniais, priklausomai nuo vilkimų drabužių ir kuriamo stiliaus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas