Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

7 madingiausios šio sezono palaidinės: kokias rinktis ir prie ko derinti?

Šiltasis sezonas neišvengiamas be palaidinių, o šiemet tikrai yra, iš ko rinktis. Pūsti pečiai, masyvi apykaklė, juosmenį apsiviję raišteliai, iškirpta nugara – dalis bruožų, kuriais šį sezoną išsiskiria madingiausios palaidinės. Taigi kokias jas rinktis ir prie ko derinti, kad atrodytume stilingai?
Mergina vilki pastelinę palaidinę
Mergina vilki pastelinę palaidinę / 123RF.com nuotr.

Į šiuos klausimus atsako stilistė Greta Kukštaitė ir išskiria septynias madingiausias 2021-ųjų pavasario ir vasaros palaidines.

Pūsti pečiai

Pūstų pečių tendencija, kaip sako stilistė G.Kukštaitė, vis dar niekur nesitraukia, ypač kalbant apie vintažinių modelių palaidines.

Renkantis palaidinę pakeltais, pūstais pečiais, stilistės teigimu, verta atkreipti dėmesį į tas, kurios dar turi ir kvadratinę iškirptę.

Įvairūs iškirpimai

Iškirpti drabužiai madingi jau nebe pirmą sezoną. Kalbant apie palaidines, dažniausiai jos bus prigludusios, kad išsiryškintų iškirpimai. O šie gali būti įvairiose vietose: dekoltė, rankovių srityje, šonuose ar pilvo zonoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Prada“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Prada“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Kenzo“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Kenzo“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Iškirpta nugara

Dar viena šio sezono tendencijų – iškirpta būtent palaidinės nugara. Tai gali būti ir V raidės iškirpimas, ir nukirpta pusė nugarinės dalies drabužio, ar nugarą juosti tik dirželiai, juostelės.

Masyvi apykaklė

Stilistės teigimu, masyvia apykakle gali būti papuoštos ir palaidinės, ir marškiniai. Tokio tipo palaidinės, pasak G.Kukštaitės, yra ne prigludusios, o kiek didesnio dydžio, pasiūtos iš standesnio audinio.

Liemenį apsiviję raišteliai

Šį sezoną madingos palaidinės, kurių akcentu tampa liemenį apsiviję raišteliai. Tokios palaidinės, G.Kukštaitės teigimu, gali būti ir ilgomis, ir trumpomis rankovėmis, raišteliai juosmenį gali apsivyti ir keletą kartų.

„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Acne Studios“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr./„Acne Studios“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Megztos liemenės

Megztas liemenes stilistė G.Kukštaitė vadina viena karščiausių šio sezono tendencijų: „Be jų šį sezoną neįmanoma! Megztos liemenės pagyvins visus derinius. Ypač stilingai atrodo spalvotos ir raštuotos.“

Pasak stilistės, megztą liemenę galima rinktis įvairaus dydžio, bet ji siūlo vengti itin prigludusių, nes dažniausiai jos dėvimos ant kitų drabužių. „Vilkėti ją galite ant baltų marškinėlių, spalvotų ar baltų oversize marškinių, suknelių ar ne vieną pačią“, – sako G.Kukštaitė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė

Patrumpintų rankovių marškiniai

Dar viena palaidinių tendencija, į kurią verta atkreipti dėmesį, – patrumpintų rankovių marškiniai. Juos stilistė pataria rinktis oversize dydžio, labai stilingai atrodysite dėvėdama tokius marškinius iš lino.

„Patrumpintų rankovių marškinius galima derinti prie plačių šortų, kelnių, džinsų, ypač gražiai atrodys su aukštakulnėmis basutėmis ar „tėčio“ sandalais“, – rekomenduoja G.Kukštaitė.

Paklausta apie bendrą palaidinių derinimą, stilistė sako, kad šį sezoną, jei norite būti ypač stilinga, visas išvardytas palaidines derinkite prie laisvų plačių kelnių ar džinsų.

Palaidines, kurių pūsti pečiai, kurios turi įvairių iškirpimų ar juosmenį juosiančių raištelių, G.Kukštaitė siūlo derinti ir prie trumpų ar vidutinio ilgio sijonų, turinčių aukštesnį liemenį.

Kokių palaidinių 2021-ųjų pavasariui ir vasarai sukūrė pasaulyje žymūs mados namai, galite pamatyti žemiau esančioje nuotraukų galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas