Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Gilytės patarimai šaltajam sezonui: labai svarbu – drabužio universalumas ir sudėtis

Stilistė Agnė Gilytė tikina, kad pirmasis žvarbaus vėjo gūsis kiekvieną rugsėjį sugrąžina moteris prie naujomis mados tendencijomis nukrautų lentynų. „Langeliai ar dryželiai, ryškus neoninis ar klasikinis, pabrėžiantis taliją ar oversized – tokiu minčių chaosu neretai pasitinkame naują sezoną“, – sako A.Gilytė ir prasitaria, jog bene blogiausias klausimas kurį rudenį sau užduoda moterys: „Šilta ar stilinga?“
Agnė Gilytė
Agnė Gilytė / „Agata Gri Photography“ nuotr.

„Kalbėdamasi su moterimis stiliaus klausimais pastebėjau, jog daugelis jų, vasarą besipuošusių elegantiškomis suknelėmis, rudenį pasitinka nusiteikusios apsimuturiuoti megztiniais ir striukėmis. Bestebint šį kontrastingą rudens virsmą gimė idėja sukurti stilingą paltą, kuris be kita ko būtų šiltas ir praktiškas, puikiai derantis prie harmoningos ir neperkrautos spintos”, – naujojo „Spintos kapsulės“ kūrinio gimimo užkulisiais dalijasi A.Gilytė.

Prieš įsigyjant gaminį, itin patartina žiūrėti į drabužio sudėtį, tačiau greitosios mados parduotuvių produkcijoje, anot stilistės, geriausiu atveju tėra keliasdešimt procentų natūralaus pluošto.

Paltas sukurtas bendradarbiaujant drauge su lietuvių prekės ženklu „inAvati“ sukurtas paltas lengvai derinamas ir universalus, tinkantis visiems figūrų tipams, o spalvų paletė parinkta taip, kad tiktų prie jau turimo garderobo.

Anot A.Gilytės, norint išvengti kasmetinio galvos skausmo renkantis viršutinius rūbus, reikėtų atkreipti dėmesį į drabužio universalumą. Rinkitės tokį rūbą, kuris dailiai atrodo ir prasegtas, ir užsegtas – tuomet galėsite jį dėvėti ir pereinamuoju sezonu, ir atšalus orams. Taip pat įvertinkite ar patogiai jausitės po juo vilkėdami ne tik plonesnius rūbus, bet ir stambesnio audinio mėgstamą megztinį.

„Šiais laikais rūbai nebeturi griežto sezoniškumo. Prie rudeninio palto puikiai gali derėti ir lengvo audinio gėlėta suknelė, ir „sunkesnis“ žieminis garderobas. Drabužių derinimas – tik jūsų fantazijos klausimas“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas