Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar kosmetikos priemonėms kenkia karščiai ir kaip laikyti? Specialistės patarimai

Sakoma, kad kelių praėjusių savaičių karščiai – dar ne paskutiniai šią vasarą, o dienų, kada termometro stulpelis pakils virš 28–29 laipsnių, dar bus. Ar tokie orai nekenkia namuose laikomai kosmetikai, juolab, kad kondicionieriai yra toki gražu ne kiekvienuose namuose.
Rankos
Kremas / 123RF.com nuotr.

Knygos „Protingas grožis: švytinčios odos biblija“ autorė, šviečiamųjų straipsnių apie odos priežiūrą, grožio procedūras bei kosmetikos sudėtis autorė bei kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja Indrė Urbanavičienė sako, kad per karščius sulaukia klausimų, kaip elgtis su kosmetika, ypač – su veido ir kūno kremais, serumais.

Laikyti atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių

Pasak pašnekovės, teoriškai kosmetika turi būti laikoma nuo +5 iki +25 laipsnių temperatūroje.

„Ir kai ji viršijama, atrodo, kad reiktų vėsiau. Tačiau per karščius, kurie būna mėnesį ar du, kosmetikai nieko labai blogo nenutiks – produktai tiesiog greičiau sens. Kosmetikos gamintojai juos testuoja įvairiomis sąlygomis – ir dideliame šaltyje, ir karštyje“, – sakė I.Urbanavičienė.

Specialistė tai pat atkreipė dėmesį, kad paprastai kosmetikos perkame ir turime tiek, kiek jos reikia, t. y. kiek naudojama tuo metu: „O kremai, serumai juk ir sunaudojami per kelis mėnesius, todėl per tą laiką jai nieko blogo nenutiks.“

Svarbu kosmetikos priemonių nelaikyti taip, kad juos pasiektų tiesioginiai saulės spinduliai – visada jas patariama laikyti tamsioje vietoje.

„Jei produktas yra neperšviečiamoje pakuotėje, jis taip jautriai nereaguoja į saulę, bet taip pat šyla ir kaista. Tačiau indelį, kuris peršviečiamas, ir per karščius, ir ne per karščius geriau laikyti kuo tamsiau“, – aiškino specialistė.

123RF.com nuotr./Veido oda
123RF.com nuotr./Veido oda

Dar vienas pasirinkimas – per karščius kosmetiką laikyti šaldytuve. Tačiau reiktų, kad temperatūra ten būtų ne žemesnė nei 5 laipsniai.

Kaip sakė specialistė, pasaulyje populiarėja nedideli kosmetiniai šaldytuvėliai: „Jei oras kiekvieną vasarą karštės, tai manau, kad ir Lietuvoje jie taps labiau populiarūs. Dabar kol kas reta dar tokį turi. Tokį kosmetikos šaldytuvėlį galima laikyti ir spintelėje, ir ant kosmetikos stalelio, ir vonioje. Tiesa, tai nėra pigus pirkinys.“

Su dekoratyvine kosmetika paprasčiau

Kur kas paprasčiau su dekoratyvine kosmetika, kurioje nėra tiek daug aktyvių medžiagų.

„Ji gali keisti tam tikras savo savybes, reaguodama su šviesa ir oru, tačiau tas pokytis – labiau vaizdinis. Tokia kosmetika dėl oro, skirtingai nei kremai ar serumai, greičiau nesensta. Ten – sausi produktai, nėra vandens, o medžiagos ilgiau galiojančios.

O lūpų dažai yra riebalas, ilgalaikis produktas – jis gali nebent patirpti, atsidūręs 35 laipsnių karštyje. Tačiau ir jų, kaip ir kitos kosmetikos, taip pat nereiktų laikyti ten, kur gali pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai“, – kalbėjo I.Urbanavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas