„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Atmintinė jūsų grožiui: ką skubiai mesti iš raciono, jei nenorite raukšlių, spuogų ir dvigubo pagurklio

Puoselėdamos savo grožį moterys dažnai didžiausią dėmesį skiria kosmetikos priemonėms, visiškai nepagrįstai nuvertindamos mitybos įtaką. Tačiau tai, ką valgome, geriausiai atsispindi mūsų išvaizdoje. Spuogai, papilkėjusi oda, atsiradęs dvigubas pagurklis – visa tai yra rezultatas netinkamų pasirinkimų lėkštėje. Tad ką valgyti, o ką kuo greičiau mesti iš savo raciono?
Moteris valgo
Moteris valgo / Shutterstock nuotr.

Verta žinoti, kad nepriekaištingai odos išvaizdai vien kremų nepakanka. Didžiosios Britanijos kosmetologė Abigaile James papasakojo, kokius maisto produktus turėtumėte įtraukti į racioną, jeigu nesate patenkinti savo odos būkle.

Tikslas: oda be spuogų ir pigmentinių dėmių

Ką valgyti: trumpai tariant – cinką. Šis elementas yra būtinas greitam žaizdų gijimui, odos ląstelių atsinaujinimui ir žmonėms, kuriuos kamuoja spuogai ir kiti veido odos uždegiminiai procesai.

Cinko gausu špinatuose, moliūgų sėklose ir kakavos pupelėse.

Ko negalima vartoti: venkite riebių, perdirbtų, daug cukraus turinčių maisto produktų – jie užkemša poras. Taip pat pabandykite atsisakyti pieno produktų. Kai kurie žmonės, patys to net nežinodami, netoleruoja laktozės, o tai išprovokuoja dėmių ir spuogų atsiradimą. Ypač apatinėje veido dalyje.

Tikslas: skaistesnė, sveikesnė veido odos spalva

Ką valgyti: šiuo atveju organizmui neturėtų trūkti vitamino E. Jis padeda išlaikyti odos drėgmę ir apsaugo ją nuo laisvųjų radikalų.

Geriausias vitamino E šaltinis – goji, arba kininio ožerškio, uogos. Šio vitamino taip pat rasite kviečių ir miežių daiguose, grūdinėse kultūrose, špinatuose, kukurūzuose, grikių kruopose. Kad oda nebūtų išbalusi, organizmu neturėtų trūkti likopeno. Jo daugiausia yra pomidoruose.

Ko negalima vartoti: alkoholio. Jis dehidratuoja organizmą, apkrauna kepenis ir sulaiko organizme toksinus. Viso to rezultatas – tamsūs ratilai po akimis ir išblyškusi oda.

Tikslas: mažiau raukšlių

Ką valgyti: pakankamai vitamino A. Tai pagrindinis vitaminas tiems, kurie bijo pasenti. Šis vitaminas lėtina ne tik odos, bet ir viso organizmo senėjimo procesą.

Jeigu norite turėti glotnią ir stangrią odą, į racioną įtraukite daugiau riebios raudonos žuvies, kepenėlių, putino uogų, sviesto, grietinės, jūros kopūstų, brokolių.

Ko negalima vartoti: cukraus. Jis naikina odai būtiną kolageną ir elastaną, o oda tampa minkšta ir suvytusi.

Tikslas: veidas be dvigubo pagurklio

Ką valgyti: produktų, turinčių pakankamai vitamino B3. Geriausias pasaulyje vitamino B3 šaltinis – avokadai. Juose taip pat gausu vitaminų C ir E, kurie skatina kolageno gamybą ir „patempia“ odą.

Ko negalima vartoti: kofeino. Kava itin stipriai dehidratuoja odą. Gėrimai su kofeinu ne tik varo skysčius ir organizmo, bet ir skatina kraujagyslių išsiplėtimą. Viso to rezultatas – raukšlės, išsiplėtusios poros ir suglebusi oda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“