Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Balmain“ kolekcijos podiumu tapo lėktuvų kilimo ir tūpimo takas, tarp aksesuarų – kaklo pagalvėlių auskarai

„Nežinau, kur mes vykstame, bet žinau, kad kažkur vykstame. Esmė – ne kelionės tikslas, o tai, kad vykstame, pati kelionė, išvykimas-pabėgimas“, – vogue.com sakė mados namų „Balmain“ kūrybos vadovas Olivier Rousteingas, kalbėdamas apie naujausią savo kolekciją, skirtą 2021–2022 m. rudens ir žiemos sezonui.

„Balmain“ kolekcija, kaip ir kitos, Paryžiaus mados savaitėje buvo pristatytos iš anksto susuktu filmu, kuriame podiumu virto ne tik lėktuvų kilimo ir tūpimo takas, bet ir lėktuvo sparnas.

Charles'io de Gaulle'io oro uosto angare nufilmuotoje kolekcijoje dėmesys krypsta į aksesuarus: kaklo, arba kelioninių, pagalvėlių auskarai ir kaklo papuošalai, išraiškingi saulės akiniai, lagaminai ir didžiulės rankinės, veikiančio kompaso pakabukai.

„Jie nukreipia jus keturiomis kryptimis: į „Balmain“, pas mylimąjį, į barą arba namo“, – paaiškino dizaineris.

Vogue.com O.Rousteingas pasakojo, kad iš dalies šiai kolekcijai jį įkvėpė Pierre'o Balmaino pokario kelionės (taip pat „Air France“ lėktuvu, toks matomas ir filme): pirmiausia – 1947-ųjų kelionė į Sidnėjų, kad išleistų kolekciją, o vėliau – į Niujorką, kur vyko su drauge Gertrude Stein.

„Ji buvo puiki rašytoja ir didelė feministė, nusivežusi jį atrasti Amerikos. Man patinka tai, kad jis norėjo pamatyti pasaulį, o ne tik likti įstrigęs vienoje vietoje“, – sakė dizaineris.

Kolekcijoje daug auksu ir sidabru tviskančių drabužių, labai ryški chaki (karinės) spalvos linija, o kai kurie modeliai – tarsi pritaikyti skrydžiams (bent jau įsivaizduojamiems) į kosmosą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas