Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Basutės su kojinytėmis arba pėdkelnėmis: prie ko vasarą derinti šį duetą? Stilistės patarimai

Kai vasara lepina karščiu, kojoms ir pėdoms norisi duoti laisvę kvėpuoti. Tačiau lietuviška vasara mėgsta orų permainas, o vėsesnę dieną puikus derinys prie jūsų vasarinės suknelės, lengvo kostiumėlio ar sijono gali būti basutės, derinamos su kojinėmis. Kokias rinktis, kokių nesirinkti ir prie ko derinti, kalbamės su stiliste Viktorija Šaulyte.
Kojinių ir pėdkelnių derinimas su basutėmis
Kojinių ir pėdkelnių derinimas su basutėmis / Vida Press ir 123rf.com nuotr.

Basutes tinka derinti ir prie kojinių, ir prie pėdkelnių. Kadangi kalbame apie vasaros sezoną, orientuosimės į plonas, lengvo audinio kojinytės ir pėdkelnės. O renkantis basutes, prie kurių derinsite vieną arba kitą, reiktų atkreipti dėmesį į patogumą ir kaip tas derinys atrodys. Tad šiuo atveju turėtų atkristi basutės per pirštą, kurios, V.Šaulytės teigimu, nebus nei patogios, nei gerai atrodys.

Trumpos kojinaitės + basutės

Vasarą prie basučių V.Šaulytė pataria derinti klasikines baltos spalvos kojinaites, kurios, pasak jos, labai gražiai sužaidžia derinyje. Taip pat – spalvotas, ryškias, raštuotas, taškuotas ir dabar ypač madingas gražiai sukrintančias permatomas kojinytes.

Pasak stilistės, basučių ir kojinaičių derinys tinka prie lengvų suknelių, lengvų vidutinio ilgio sijonų, laisvų, neįpareigojančių oversized klasikinių kostiumėlių ir klasikinių šortų.

Vida Press nuotr./„Anthea Simms“ kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Anthea Simms“ kolekcijos modelis

Šio derinio V.Šaulytė nerekomenduoja rinktis prie laisvalaikio ar džinsinių šortų. Taip pat, pasak jos, nereikėtų jų derinti ir prie sportinio tipo kelnių, nors aukštakulniai prie jų dabar ypač madingi – tačiau, kaip sako pašnekovė, aukštakulnius ir palikime, o kojinyčių čia jau nebekiškime. Stilistės teigimu, basutės su kojinėmis ne itin tinka ir prie kombinezonų.

„Derinant siūlyčiau pagalvoti apie tekstūras, jos turėtų būti lengvos, audiniai – lengvai krintantys, tad čia tiktų lengva suknelė ar sijonas, ar net lengvai krintančios klasikinės kelnės.

Kojinytė įvaizdyje galėtų būti arba akcentas, arba jos turėtų susilieti su visu deriniu. Būtent dėl lengvumo aspekto storesnes, blizgančias kojinaites siūlyčiau palikti šiltam rudeniui, o vasarą rinktis plonesnes, ryškesnes, spalvingesnes“, – pataria stilistė.

Spalvotos pėdkelnės + basutės

Pėdkelnes, V.Šaulytės teigimu, galima derinti ir prie atvirų basučių, ir prie uždarų aukštakulnių batelių.

Vida Press nuotr./Pėdkelnės derinamos su basutėmis
Vida Press nuotr./Pėdkelnės derinamos su basutėmis

Ji rekomenduoja rinktis plonas ryškių spalvų pėdkelnes. Prie basučių nesiūlo rinktis kūno spalvos ir juodų pėdkelnių, nes jos, pasak stilistės, dažnu atveju gali sugadinti vaizdą. O juodos pėdkelnės vasarą, kaip sako pašnekovė, gali atrodyti „per storai ir per šiltai“.

Vida Press nuotr./Pėdkelnės ir basutės
Vida Press nuotr./Pėdkelnės ir basutės

„Dabar ypač madingas monochrominis – vienos spalvos – derinys. Tad ir visas derinys, įskaitant pėdkelnes ir basutes ar aukštakulnius batelius, gali būti vienspalvis“, – siūlo stilistė.

Priešingu atveju – savo derinyje galite derinti ir keletą spalvų. Svarbiausia, V.Šaulytės teigimu, kad pėdkelnės netaptų derinio akcentu, nes tai gali sugadinti bendrą vaizdą.

Vida Press nuotr./Pėdkelnės derinamos su basutėmis
Vida Press nuotr./Pėdkelnės derinamos su basutėmis

„Kai, tarkime, apsirengiate visa juodai, o pėdkelnes apsimaunate violetines. Tada geriau derinkite kelias spalvas ir kad ta pati spalva ar panašus atspalvis kaip pėdkelnių atsirastų ir jūsų aprangoje“, – patarimus dalija stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento