Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Schiffer apie grožio puoselėjimą: sutartyse būdavo įrašyta, kad negaliu nusikirpti plaukų

Viena žymiausių asmenybių pasaulyje – 48-erių vokiečių supermodelis, aktorė ir dizainerė Claudia Schiffer – sako, kad motinystė nepakeitė jos požiūrio į grožį, vienintelis įvykęs pokytis, atsiradus trims vaikams – viską teko išmokti daryti kur kas greičiau.
Claudia Schiffer
Claudia Schiffer / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvo laikas, kai vieni Claudią dievino, kiti nesibodėjo vadinti bjauriuoju ančiuku, o mokykloje bendraamžiai iš jos tyčiojosi dėl aukšto ūgio ir netobulų priekinių dantų – vadino žirafa arba triušiu...

Dėl skonio nesiginčijama, o faktų nenuginčysi – nei kalbos, nei epitetai nesutrukdė mados ir grožio ikona vadinamai C.Schiffer tapti pasaulinio garso supermodeliu, papuošti daugiau kaip 1000 žurnalų viršelių – tokių kaip „Vogue“, „Elle“, „Harper’s Bazaar“, „Vanity Fair“, „Rolling Stone“, „Time“ ir kt. dirbti su garsiausiais pasaulyje mados namais ir dizaineriais: „Versace“, Karlu Lagerfeldu, „Chloé“, „Yves Saint Laurent“, „Christian Dior“, „Fendi“, „Michael Kors“, „Dolce & Gabbana“, „Ralph Lauren“, „Balmain“, „Louis Vuitton“, „Chanel“, „Valentino“ ir kt.

„Harper's Bazaar“ viršelis/Claudia Schiffer ant „Harper's Bazaar“ viršelio (2015 m.)
„Harper's Bazaar“ viršelis/Claudia Schiffer ant „Harper's Bazaar“ viršelio (2015 m.)
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Iš kairės: C.Bruni, C.Schiffer, D.Versace, N.Campbell, C.Crawford, H.Christensen
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Iš kairės: C.Bruni, C.Schiffer, D.Versace, N.Campbell, C.Crawford, H.Christensen

Beje, savo ankstyvos karjeros pradžioje Claudia buvo lyginama su prancūzų aktore, dainininke, šokėja ir modeliu Brigitte Bardot.

Vida Press nuotr./Brigitte Bardot
Vida Press nuotr./Brigitte Bardot

2002-aisiais C.Schiffer ištekėjo už filmų režisieriaus Matthew Vaughno, pora susilaukė trijų vaikų: Casparui Matthew – 15-a, dukrai Clementine'ai Poppy – netrukus sueis 14-a, o Cosimai Violetai yra 8-eri.

„Scanpix“ nuotr./Claudia Schiffer ir Matthew Vaughnas (2008 m.)
„Scanpix“ nuotr./Claudia Schiffer ir Matthew Vaughnas (2008 m.)

Šiandien žymusis vokiečių supermodelis ne tik džiaugiasi motinyste, bet ir puoselėja savo vardo prekių ženklą, yra sukūrusi kosmetikos priemonių liniją, o minėdama 30 metų mados pasaulyje jubiliejų išleido knygą.

A post shared by Look2impress (@look2impress) on

Claudios teigimu, motinystė nepakeitė jos požiūrio į grožį, ji ir toliau skiria sau dėmesio, tik viską išmoko daryti kur kas greičiau. Štai kokiomis grožio rutinos paslaptimis ji pasidalijo su Intothegloss.com.

„Nenoriu nuskambėti arogantiškai, bet žinau tikrai daug apie grožio priemones. Šiandien daugelis stebi vaizdo įrašus per „Youtube“, aš 30 metų stovėjau prieš veidrodį. Taip išmoksti visus triukus – kas veikia, kas neveikia, kas netinka prie natūralios šviesos ir t. t. Todėl tam man nebereikia niekieno patarimų. Nėra vieno dalyko, kurį naudočiau visą laiką, nebent iš savo linijos (Claudia turi savo vardo kosmetikos priemonių liniją – red.), nes joje sudėta viskas, ko pati norėjau“, – sakė supermodelis.

Akys. „Prieš išeidama iš namų visada pasidažau blakstienas, o prieš tai jas pariečiu specialiu rietikliu. Man patinka ilgos blakstienos, taigi renkuosi tušą, kuris jas ilgina ir storina – puikiai pasiteisina „Artdeco Luxurious Volume Mascara“. Dažau juo viršutines ir apatines blakstienas. Taip pat naudoju iliuminatorių, bet nedaug, ir lūpų balzamą. Man patinka dūminis akių makiažas, nes jis išryškina akių spalvą“, – pasakojo C.Schiffer.

Antakiai. „Antakius mėgstu koreguoti specialiu pieštuku – tada jie gali atrodyti taip, kaip iš tiesų noriu. Taip pat mėgstu naudoti itin minkštą pieštuką ir bespalvį gelį“, – sakė supermodelis.

Lūpos. Labiausiai jai patinka persikų ir abrikosų atspalvių „Nars“ ir „Mac“ lūpų dažai. Claudia teigia mėgstanti natūralesnę išvaizdą.

Skruostai. Jiems paryškinti supermodelis naudoja gaivaus rožinio atspalvio skaistalus – jai patinka, kai veidas atrodo sveikai įraudęs, tarsi ką tik būtų pabėgiojusi. Kontūravimui renkasi lengvą rudo atspalvio pudrą. Tepa ja iškilias skruostų vietas, taip pat naudoja šviesiai rusvo atspalvio priemonę, kuria tepa kitas veido vietas, kad veidas atrodytų taip, tarsi būtų ką tik grįžusi iš atostogų.

„Tepu kaktos kraštus, akių viršutinius vokus, vietą nosies viršuje. Kai darote tai naudodamos ir skaistalus, veidas atrodo skaistus, tarsi ką tik saulės nubučiuotas“, – paaiškino C.Schiffer.

Nagai. Jai patinka raudonai lakuoti tiek rankų, tiek kojų pirštų nagus. Kaip pati sakė: „Čia tas pats, kaip dėvėti žiedus ar akinius nuo saulės – tai mano įvaizdžio dalis. Labiausiai patinka „Popsicle“ ir „Kingsman“ priemonės.“

Plaukai. „Tai nėra mano natūrali spalva, bet kadaise buvo! – juokdamasi sakė Claudia. – Sulaukus 17-os plaukai ėmė tamsėti, tad pradėjau juos šviesinti. Bet kas gali man nudažyti plaukus – dirbu su „Schwarzkopf“, kad turėčiau savo spalvą. Tereikia, kad kas nors man ta spalva nudažytų šaknis. Naudoju plaukų kondicionierių ir reguliariai juos pakerpu, kad išlaikyčiau sveikus.

Mano plaukai visą gyvenimą atrodo beveik taip pat, negalėjau jų keisti, nes tada būčiau nedirbusi. Sutartyse būdavo įrašyta, kad negaliu nusikirpti plaukų. Dariau „Steven Meisel“ šou, kuriame buvau brunetė trumpais plaukais, tačiau ten buvo perukas.

Labiausiai mėgstu lengvai krintančias garbanas, o kad ištiesinčiau plaukus, naudoju šepetį ir džiovintuvą. Man patinka šepečiai, kurių minkšti šereliai.“

Veido ir kūno odos priežiūra. „Ryte lendu po dušu, o veidą prausiu vandeniu. Paskui kūną lepinu drėkinamuoju kremu – ir jo negailiu. Tepdama ką nors ant veido, visada jį masažuoju, kad pagerinčiau kraujotaką. Naudoju „Bamford“ serumą, aliejų ir kremą – tokiu eiliškumu juos ir tepu. Jie taip pat gamina valomąją veido kaukę, kurią mėgstu naudoti, kai mėgaujuosi „Epsom“ druskų vonia.

„Sisley“ taip pat gamina kremų, kurie labai gerai drėkina odą, pavyzdžiui, jų „Black Rose“ kremas.

Kai būnu labai pavargusi, kartais leidžiu sau eiti miegoti nenusivaliusi makiažo. Tai padarau atsikėlusi ryte“, – neslėpė supermodelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito