Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dažniausios vyrų klaidos perkant ir dėvint kostiumą

Daugybę klientų, tarp jų ir tokių kaip Didžiosios Britanijos karalienė ar supermodelis Davidas Gandy, turinti siuvykla „Henry Poole & Co“ žino, kaip parinkti tobulai tinkantį kostiumą, rašo „Business Insider“.
Davidas Gandy
Davidas Gandy / „Scanpix“/ „PA Pictures“ nuotr.

Pasak vykdančiojo direktoriaus Simono Cundey, pirmosios garsiojoje Londono gatvėje Savile Row įsikūrusios siuvyklos ir „vakarienės kostiumų“ išradėjos klientai yra ir vyriausieji finansų pareigūnai, vyriausieji rinkodaros specialistai, direktoriai ir įvairių finansinių įstaigų pirmininkai.

„Daugumą klientų, kuriuos matote verslo pasaulyje, labai diskretiškai aprengia Henry Poole'as“, – sakė S.Cundey.

Viskas karpoma ir siuvama vietoje, o tai viena aukštos kainos priežasčių – dviejų dalių individualus užsakymas kainuoja nuo 4133 svarų sterlingų (be PVM).

Tačiau, pasak S.Cundey, tinkamas kostiumas – ne vien didelės išlaidos, dauguma vyrų nežino, kaip tokį išsirinkti.

Štai klaidos, kurias dažniausiai daro vyrai, pirkdami kostiumą.

Neatlieka namų darbų

„Namų darbai yra labai svarbūs perkant kostiumą, – sakė S.Cundey. – Žmonės sako: „Ak, man reikia kostiumo“, eina į parduotuvę ir matuojasi tai, kas maždaug tinka.“ Dažniausiai tai, ką jie matuojasi, jiems netinka, tačiau jie vis tiek tą kostiumą perka.

„Liūdniausia tai, kad kai tokiai patirčiai pasiryžę žmonės nusivilia ir nesijaučia patogiai, jie niekada gyvenime nebepirks kostiumo arba nebenorės jo vilkėti. Jei atliksite namų darbus ir bandysite surasti tai, kas jums tiks pagal stilių, ir grįžę namo jausitės gerai – jūs grįšite“, – sakė S.Cundey.

„Scanpix“/ „PA Pictures“ nuotr./Davidas Gandy
„Scanpix“/ „PA Pictures“ nuotr./Davidas Gandy

Pasak jo, kai H.Poole'as sukuria vienam ar kitam asmeniui kostiumą, jo modelis tam žmogui yra visam gyvenimui. „Jums keičiantis, modelis kinta su jumis“, – teigė S.Cundey.

Perka per ankštus kostiumus...

S.Cundey tvirtinimu, kai vyrai neatlieka namų darbų, jie nusiperka per ankštą kostiumą. „Šiuo metu yra labai daug ankštų kostiumų – viskas turi būti labai aptempta, kai kur tai peržengia ribas ir kostiumas įsirėžia, kas nors būna per trumpa arba per siaura“, – sakė įmonės vykdantysis direktorius.

...arba per daug apdribusius

„Atvirkštinė taisyklė galioja vyresnei amžiaus grupei, linkusiai dėvėti per didelius kostiumus, kurie atrodo keliais dydžiais per dideli, per ilgi, per platūs ir visai netinkami“, – sakė S.Cundey.

Segi diržą po liemene

Pasak S.Cundey, diržas ir liemenė nėra labai tinkama kombinacija. „Kelnių juosmuo dažnai yra per žemai, ypač, kai užsivelkate liemenę ir pamatote, kad iš po diržo ties juosmens linija išsikiša marškiniai“, – į ką reikėtų atkreipti dėmesį, sakė vadovas.

„Scanpix“/ „PA Pictures“ nuotr./Davidas Gandy
„Scanpix“/ „PA Pictures“ nuotr./Davidas Gandy

Nežiūri į kostiumą kaip į investiciją

S.Cundey teigimu, kostiumo kainą reikia dalyti iš metų, kiek tą kostiumą dėvėsite.

„Klientai iš finansų pasaulio paprastai yra labai įžvalgūs, kalbant apie kainą, ilgaamžiškumą ir atsipirkimą. Svarbiausia, kad gaunate gražų kostiumą iš grynos medžiagos – tokį, kokio norite, nes kuriate jį kartu. Kostiumas ne tik gražiai tinka – jūs jo net nejaučiate“, – apie nepriekaištingus H.Poole'o kostiumus, kurie gali tarnauti dešimtmetį, pasakojo vyras.

Nedėvi kostiumo į darbo pokalbius

„Rytais einant į darbą asmeniškai man norisi jaustis, tarsi eičiau pramogauti ir kam nors atstovauti, o ne tiesiog šeštadienio vakarą kasdieniais drabužiais žiūrėčiau televizorių arba žaisčiau golfą“, – teigė S.Cundey.

Pasak jo, vis dar galioja pirmo įspūdžio taisyklė. „Pirmąsias 30 sekundžių žmonės vertina, kaip atrodote, kaip save pateikiate: ar ryte pasistengėte, kad gerai atrodytumėte, ar nusiblizginote batus, apsivilkote kostiumą, marškinius, užsirišote kaklaraištį ir t. t. Jei pasistengėte – sudarysite gerą įspūdį, – įsitikinęs S.Cundey.

– Nesvarbu, kokioje srityje dirbate – esate žiniasklaidos atstovas ar sportininkas – vis tiek galite atrodyti gerai. Nebūtina dėvėti marškinių ar ryšėti kaklaraiščio, tačiau švarkas ir kelnės, primenančios klasikines, atrodo tikrai geriau nei tiesiog džinsai ir marškinėliai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas