Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Drabužių sluoksniavimas: ką su kuo derinti, kad atrodytumėte stilingai?

Stilistės Gretos Kukštaitės teigimu, kokių nors ypatingų taisyklių, kaip sluoksniuoti drabužius, nėra. Šaltuoju sezonu tie sluoksniai atsiranda natūraliai: „Tai, kad velkamės megztinį, ant jo – paltą, dar ryšime šaliką – jau yra sluoksniavimas. Bet, žinoma, visada norisi tai daryti įdomiau.“ Tad kaip sluoksniuoti drabužius, ką su kuo derinti, kad atrodytume nenuobodžiai ir stilingai?
Gatvės stilius
Gatvės stilius / „Scanpix“/SIPA, Vida Press ir „Scanpix“/„Capital Pictures“ nuotr.

Klasikinis + sportinis stilius

Pasak stilistės G.Kukštaitės, sluoksniavimo būdų yra pačių įvairiausių, o tarpusavyje gali būti maišomi skirtingi stiliai, pavyzdžiui, klasikinis su sportiniu: vilkimi marškiniai, o ant jų – džemperis su užtrauktuku ar bomberis arba džemperis derinamas su klasikiniu švarku, arba vilkimas klasikinis paltas, o ant jo – sportinė pūsta liemenė:

„Palto ir liemenės derinys atrodo efektingai. O šiais laikais, vilkint klasikinį paltą, nereiškia, kad reikia vilkėti ir klasikines kelnes ar pieštuko formos sijoną. Dabar prie klasikinio palto ar lietpalčio galima derinti ir sportines kelnes, sportinį kostiumėlį.“

Golfas + marškiniai / suknelė + švarkas + paltas

G.Kukštaitės teigimu, drabužius galima sluoksniuoti nesilaikant jokios taisyklės, kad apačioje turėtų būti vilkimas plonesnis, o ant viršaus – storesnis. Todėl ant golfo drąsiai galite vilkėti marškinius, suknelę su petnešėlėmis ar tokią palaidinę.

„Ir dizainerių kurtuose deriniuose yra tokių variantų: golfas, marškiniai, švarkas, paltas, skarelė ar šalikas“, – sakė stilistė.

Vida Press nuotr./Balti marškiniai
Vida Press nuotr./Balti marškiniai

Marškiniai + liemenė + švarkas + paltas + šalikas

Kitas variantas, stilistės siūlymu, puikiai tinkantis rudeniui: balti oversized marškiniai, megzta liemenė, ant jų – švarkas, paltas ir dar šalikas: „Išeina labai daug sluoksnių, bet iškart atsiranda stilius, išraiška.“

Liemenės dabar ypač madingos. Stilistė siūlo jas vilkėti ne tik ant marškinių, bet ir golfų, plonų megztukų, derinti tas pačias, panašias faktūras, tuos pačius ar keletą skirtingų atspalvių.

Vida Press nuotr./Emili Sindlev
Vida Press nuotr./Emili Sindlev

Megztinis vietoj šaliko

Megztinį galime sluoksniuoti įprastais būdais – vilkdamosi jį ant marškinių, ant megztinio – švarką ar paltą. Arba galime dėvėti taip, kaip dabar labai madinga – užsimesti ant pečių, užsirišti ant palto vietoj šaliko.

Du švarkai

Dar vienas įdomesnis būdas, kalbant apie drabužių sluoksniavimą, – dėvėti du švarkus. Vienas jų, pasak G.Kukštaitės, gali būti trumpesnis, kitas – ilgesnis. Arba ant klasikinio švarko galima vilkėti džinsinį – bet šis variantas gal labiau aktualus šiltajam sezonui.

Kelnės + suknelė + švarkas / paltas

Kalbėdama apie derinius, stilistė užsiminė ir apie kelnes: vilkint platesnius, platėjančius džinsus ar tiesesnio modelio kelnes prie jų galima derinti ir vidutinio ilgio lengvą suknelę (ar net sijoną) – gali būti gėlėta ar raštuota, laisvesnio stiliaus – kaip tunika, ant jos apsivilkti švarką ar paltą.

Kostiumas + kostiuminė liemenė + paltas

G.Kukštaitės teigimu, šį sezoną labai madingas vadinamasis tailoring principas. Tad labai stilingai atrodysite dėvėdamos platesnių kelnių ir didesnio švarko kostiumą, po kuriuo – liemenė, o ant kostiumo apsivilksite paltą.

Monochrominis arba spalvingas derinys

Stilistė jau užsiminė, kad sluoksniuojant keletą drabužių tas derinys gali būti spalvingas arba monochrominis – tų pačių ar panašių atspalvių:

„Monochrominis derinys visada atrodo elegantiškai, prabangiai, vizualiai lieknina, žmogus atrodo aukštesnis. Pasirinkusios tų pačių atspalvių derinį niekada neprašausite.

Tačiau, žinoma, galite derinti ir skirtingas spalvas, raštus. Beje, drabužių faktūros neturi derėti, nes tada derinys atrodo įdomiau ir stilingiau, pavyzdžiui, marškiniai ir megzta liemenė.

O kalbant apie spalvas, harmoningame derinyje neturėtų būti daugiau nei trys spalvos. Tai negalioja aksesuarams, nes jie gali atrodyti lyg iškritę iš konteksto, tačiau vienas drabužis turėtų būti tas, kuris viską nuslopintų, – neutralesnės spalvos.“

Daugiau drabužių sluoksniavimo variantų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas