Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką vilkėti pasitinkant Naujuosius metus namuose ir kokios spalvos neš sėkmę?

Stilistė Greta Kukštaitė sako, kad nepaisant to, jog šiemet šventės kitokios – sutinkame jas namuose ir tik pačių artimiausių rate, puoštis pasitinkant Naujuosius metus ne tik verta, bet ir būtina: „Šventinę nuotaiką juk susikuriame patys! Ypač šiemet, kai neturėjome daug progų pasipuošti, gražiai atrodyti, tikrai galime tai padaryti Naujųjų metų išvakarėse.“ Taigi, ką vilkėti žengiant į 2021-uosius ir kokių spalvų drabužius bei aksesuarus rinktis?
Šventinis įvaizdis
Šventinis įvaizdis / 123RF.com nuotr.

Blizgūs, žėrintys drabužiai

Paklausta, kokius drabužius rekomenduoja Naujųjų metų vakarėliui namuose, stilistė G.Kukštaitė sako, kad tas vakaras visada asocijuojasi su blizgesiu, tad drąsiai galime rinktis žėrinčias sukneles, palaidines ir ypač madingus blizgius plačių kelnių ir švarko kostiumėlius.

„Sutinkant šventes namuose norisi ir pasipuošti, ir patogiau jaustis. Puiku tai, kad mada trina visas ribas – lieka daug laisvės fantazijai, tarpusavyje galime derinti įvairaus stiliaus drabužius, tarkime, patogius su klasikiniais: blizgias kelnes su jaukiu megztuku ar marškiniais ir pan.“, – sako stilistė.

Šilkinis pižamos tipo kostiumėlis

Dar vienas variantas šventiniam vakarui namuose – šilkinis pižamos tipo kostiumėlis. Pasak G.Kukštaitės, jis ne tik puošniai atrodys, bet ir bus ypač patogus.

Suknelė su petnešėlėmis

„Taip pat galima ir vilkėti „slip dress“ tipo suknelę, kuri atrodys puošniai ir bus patogi. Ant jos galima užsivilkti ir švarką, o tokiam „cozy“ variantui – oversize megztuką“, – pataria stilistė.

Drabužį išskiriantis akcentas ar aksesuaras

Šventiniam vakarui, pasak G.Kukštaitės, galite pasirinkti vieną detalę ar aksesuarą, kuris taps jūsų įvaizdžio akcentu. Pavyzdžiui, palaidinę ar suknelę, dekoruotą plunksnomis.

Stilistė siūlo, jei tik turite noro, kojines ir šlepetes Naujųjų metų vakarą iškeisti į aukštakulnius batelius ir pasidažyti raudonai lūpas.

Kalbant apie spalvas, 2021-aisiais karaliaus spalvų instituto „Pantone“ išrinktos geltona ir pilka, atsižvelgiant į tai, pasak G.Kukštaitės, savo šventinei aprangai galima rinktis auksinę ir sidabrinę.

„Nors juoda spalva visada liks klasika, kurią pasirinkusios niekada neprašausite pro šalį, vis dėlto šiam Naujųjų metų vakarėliui siūlyčiau rinktis ryškesnes spalvas pozityvesnei nuotaikai susikurti“, – pataria stilistė.

Spalvos, kurios pritrauks sėkmę, turtą ir sveikatą

Į šį stiliaus tekstą įnešėme truputį astrologijos – su astrologe Viktorija Greviškiene pasikalbėjome, kokių spalvų drabužius ir (ar) aksesuarus reikėtų dėvėti pasitinkant Naujuosius metus, kurios jų pritrauks sėkmę, geresnę sveikatą ir pan.

„Pagal kinų horoskopą 2021-ieji – metalinio Jaučio metai. Jautis asocijuojamas su natūralumu, paprastumu, ramybe. Tad ir mūsų garderobe turėtų vyrauti natūralūs audiniai, ramios spalvos, siluetai, nevaržantys mūsų judesių“, – sako astrologė.

Mūsų garderobe turėtų vyrauti natūralūs audiniai, ramios spalvos, siluetai, nevaržantys mūsų judesių.

Naujųjų metų sutikimui V.Greviškienė siūlo rinktis baltus, sidabrinius, švelniai žydrus atspalvius, taip pat, pasak jos, puikiai tiks žalia ir ruda.

„Šios spalvos turėtų dominuoti tiek garderobe, tiek stalo dekore. Tai spalvos, galinčios pritraukti sėkmę, turtą ir sveikatą kitais metais“, – teigia pašnekovė ir priduria, kad reikėtų vengti itin ryškių, rėkiančių spalvų – tokių kaip ryški salotinė ar ryški rožinė.

Balta / sidabrinė – veikia raminamai, turi teigiamos įtakos sveikatai, suteikia švarinimosi efektą, atneša taiką. Ji asocijuojama su nauja pradžia, naujomis galimybėmis.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Žydra – teigiamai veikia imuninę sistemą, padeda organizmui atsistatyti po ligų. Ši spalva skatina entuziazmą, stimuliuoja protinę veiklą, komunikaciją.

Žalia – suteikia saugumo jausmą, padeda atsipalaiduoti. Tai – Veneros spalva, padedanti pritraukti gausą į gyvenimą.

Ruda – įžemina, subalansuoja, padeda susikaupti. Skatina pasitikėjimą savo jėgomis. Ypač tinka tiems, kuriems trūksta nuoseklumo, kantrybės, praktiškumo“, – ką reiškia kiekviena siūloma rinktis spalva ir kam ji tinka, paaiškina V.Greviškienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant