Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lūpų priežiūra vasarą: 5 patarimai, kaip tinkamai jomis rūpintis

Vasarą rūpintis veido oda ir saugoti ją nuo saulės moterims atrodo įprasta, tačiau dažna dailiosios lyties atstovė kruopščiai besirūpindama veidu pamiršta lūpas, kurioms taip pat reikia skirti dėmesio. Juk jas, kaip ir veidą, karštuoju metų laiku alina oro kondicionierių šaltis, saulės spinduliai. Ne tik žiemą, bet ir vasarą jos skilinėja, „pasipuošia“ pūsleline, o juk visos moterys svajoja apie minkštas ir švelnias lūpas.
Lūpos
Lūpos / 123RF.com nuotr.

1 patarimas: tinkama apsauga

Žiemą dažnos moters rankinėje ar palto kišenėje rasime riebaus lūpų balzamo, kurio tikslas – saugoti lūpas nuo žvarbaus vėjo ir šalčio. Apsauginio lūpų pieštuko reikia nepamiršti ir vasarą. Tik saugoti jis turėtų nuo saulės, nes lūpose beveik nėra natūralaus pigmento melanino, apsaugančio nuo žalingo jos spindulių poveikio. Pasak vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkės Kristinos Zacharevič, renkantis lūpų apsaugą rekomenduojama atkreipti dėmesį į SPF skaičių, kuris nurodytas ant pakuotės. Jis turėtų būti ne mažesnis nei 15.

Nenaudojančioms lūpų balzamo, reikėtų rinktis lūpų dažus ir blizgius su apsauga nuo ultravioletinių spindulių.

Lūpoms skirta priemonė ne tik apsaugos nuo saulės, bet ir neleis joms išsausėti ir skeldėti. Vasarą itin tinka naudoti priemones su terminiais vandenimis. Vaistinėse rasite ne vieną tokią priemonę lūpoms. Nenaudojančioms lūpų balzamo, reikėtų rinktis lūpų dažus ir blizgius su apsauga nuo ultravioletinių spindulių.

2 patarimas: šveitimas

Veido šveitimas specialia priemone daugeliui moterų yra tapęs neatskiriama veido priežiūros dalimi, tačiau reta jų žino, kad negyvas ląsteles reikia pašalinti ir nuo lūpų. Bent kartą per savaitę rekomenduojama tai padaryti. Tam gali būti naudojamas minkštas dantų šepetėlis. Juo švelniais sukamaisiais judesiais lūpas reikėtų masažuoti 2–3 minutes.

3 patarimas: vitaminai ir vanduo

Lūpų, kaip ir odos, grožis priklauso nuo mūsų organizmo būklės. Tad subalansuota mityba ir vanduo būtini visoms moterims, kurios nori džiaugtis sveikomis, drėgnomis ir spindinčiomis lūpomis. Kaip teigia vaistininkė, dėl to kasdieniame valgiaraštyje turėtų netrūkti produktų, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių, vitaminų C ir E. Reguliariai nuo ryto iki vakaro geriamas vanduo neleis lūpoms išsausėti, išsaugos jų odos elastingumą.

123rf.com nuotr./Vanduo
123rf.com nuotr./Vanduo

4 patarimas: kova su pūsleline

Daliai žmonių vasarą skausmingomis žaizdelėmis ant lūpų pasireiškia herpesas. Susidūrus su juo, reikėtų kuo dažniau pažeistą vietą tepti priešvirusiniu geliu, kurio sudėtyje yra acikloviro, stabdančio viruso dauginimąsi. Be to, jis naikina ir kitus nemalonius simptomus, tokius kaip dilgčiojimas, tempimas.

K.Zacharevič teigimu, kovai su šiuo virusu tinka ir mineraliniai geliai bei klijuojami pleistriukai. Šios priemonės apsaugo nuo kitų infekcijų patekimo į žaizdą. Tačiau reikia atsiminti, kad herpesas signalizuoja apie nusilpusį imunitetą. Norint jį sustiprinti, į pagalbą rekomenduojama pasitelkti vitaminą C, preparatus su ežiuole.

Fotolia nuotr./Lūpos.
Fotolia nuotr./Lūpos.

5 patarimas: valymas ir drėkinimas

Vakare labai svarbu tinkamai nuvalyti makiažo likučius ne tik nuo veido odos, bet ir lūpų. Tam puikiai tinka, pavyzdžiui, micelinis vanduo. Nuvalius lūpų dažų ar blizgio likučius, lūpas prieš naktį reikia padengti maitinamuoju arba drėkinamuoju balzamu.

Norint dar labiau sudrėkinti lūpas, reikėtų naudoti drėkinamąsias kaukes. Jas galima pasidaryti namuose ir pačioms iš įvairių prinokusių vaisių. Juos reikia sutrinti ir užtepus ant lūpų palaikyti apie 10–15 minučių.

Keturiasdešimtmetį peržengusios moterys turėtų pradėti kovoti su raukšlėmis, besiformuojančiomis apie lūpas. Rinkoje galima rasti priemonių, suteikiančių botokso injekcijos ir mezoterapijos efektą. Aplink lūpas naudojama priemonė patenka į raukšlės linkį ir jį užpildo, tad oda aplink lūpas tampa glotnesnė, sumažėja mimikos raukšlės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas