Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Madingiausios kelnės šią vasarą: kokias rinktis ir ką prie jų derinti?

Vienas svarbiausių bruožų, kalbant apie kelnių tendencijas, stilistės Gretos Kukštaitės teigimu, yra laisvumas. Tai reiškia, kad šią vasarą madingos laisvos, plačios, platėjančios ir panašaus stiliaus kelnės. Stilistė papasakojo, kokias jas rinktis, kokios spalvos ir raštai dominuoja ir ką prie tokių kelnių derinti.
Madingiausios 2021-ųjų vasaros kelnės
Madingiausios 2021-ųjų vasaros kelnės / „Reuters“/„Scanpix“, „Scanpix“/„GOL/Capital Pictures“ ir Vida Press nuotr.

Madingos spalvos, raštai ir detalės

Šią vasarą, pasak G.Kukštaitės, dominuojančios spalvos yra visi švelnūs kūno, kreminiai, balti atspalviai, labai madinga alyvuogių, ryški žalia ir rožinė spalvos, taip pat – pastelinės.

Kelnės gali būti vienspalvės arba margintos zebro, gėlių, batikos, hipiškais ir kitais raštais.

Kalbant apie kelnių tendencijas, stilistės teigimu, vertėtų paminėti ir papildomas madingas detales, tokias kaip audinio prakirpimai, raišteliai, įstrižas kelnių užsegimas: „Tik, jei renkatės tokias kelnes, šių detalių pasistenkite neuždengti drabužiais.“

Ką derinti prie kelnių?

Paklausta, ką derinti prie šią vasarą madingų kelnių, G.Kukštaitė sakė, kad esminių taisyklių nėra, viskas priklauso nuo stiliaus ir kokį jį norisi susikurti:

„Visos kelnės, apie kurias kalbame, iš esmės yra panašios. O, kaip visada sakau, aksesuarai yra visa ko pagrindas. Pasitelkus juos akimirksniu galima pakeisti visą įvaizdį, net ir apsirengus visiškai paprastai, bei transformuoti jį iš dieninio į vakarinį.“

Stilistė kvietė nebijoti prie ryškių kelnių derinti ir kitus ryškius drabužius: „Prašauti beveik neįmanoma, nes dabar daugelis spalvų puikiai atrodo drauge, tarkime, rožinė su mėlyna, žalia, oranžine ir visos pastelinės.“

Jei daug ryškių spalvų – ne jums ir norite tik vieno ryškaus drabužio savo derinyje, tokiu atveju, pasak G.Kukštaitės, reikėtų rinktis neutralių atspalvių viršutinės dalies drabužį. Labiausiai, stilistės teigimu, tiktų baltos spalvos ar kūno atspalvio marškinėliai, palaidinė, megztukas ar džemperis.

Kalbėdama apie kelnių derinimą su avalyne, G.Kukštaitė sakė, kad iš esmės tinka viskas: „Gali būti sportbačiai, grubūs ir minimalistiniai sandalai, aukštakulnės basutės.“

Madingiausi šios vasaros kelnių modeliai

Paklausta apie madingiausius šios vasaros kelnių modelius, G.Kukštaitė išskyrė juos penkis ir patarė, kokius viršutinės dalies drabužius bei avalynę geriausia derinti.

  • Megztos trikotažinės laisvo kirpimo kelnės

Prie tokio tipo kelnių stilistė rekomenduoja derinti tokio pat audinio viršutinės dalies drabužį – tarsi būtų kostiumėlis, tačiau, pasak jos, tiks ir balti oversized marškinėliai ar marškiniai bei sandalai.

Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
  • Plačios aukšto juosmens kelnės

Prie plačių aukštą juosmenį turinčių kelnių, G.Kukštaitės patarimu, geriausiai žiūrisi patrumpintos palaidinės ar patrumpinti švarkai.

„Tačiau mėgstančios dar laisvesnį stilių gali rinktis ir oversized švarką arba megztuką, kurį būtų geriau sukišti į kelnes, nepaslepiant figūros“, – patarė stilistė.

  • Laisvos kelnės, sutraukta klešnių apačia

„Jei nemėgstate per daug laisvo stiliaus ir tokį renkatės tik vieną drabužį, prie tokio stiliaus kelnių (angl. slouchy) vilkėkite labiau prigludusius viršutinės dalies drabužius. O jei norisi laisviau – oversized džemperį ar megztinį, juos taip pat sukiškite į kelnes“, – rekomendavo stilistė.

  • Platūs, platėjantys džinsai

Šį sezoną madingi platūs, platėjantys, apkritę (angl. baggy) džinsai. Kadangi visi jie yra laisvo silueto, stilistė patarė viršutinės dalies drabužius rinktis labiau prigludusius.

  • Kelnės pažemintu juosmeniu

Nors dabar, kaip jau aptarėme, „ant bangos“ kelnės aukštu juosmeniu, G.Kukštaitės teigimu, į madą sugrįžo ir kelnės kiek pažemintu juosmeniu. Jas stilistė rekomenduoja rinktis laisvesnes, vengti prigludusių.

„Prie jų galima derinti patrumpintas palaidines, galima surišti marškinius arba rinktis palaidinę be rankovių ir patrumpintą ar ilgesnį oversized švarką, – sakė pašnekovė ir įspėjo: – Įvaizdis turėtų būti suvaldytas taip, kad neatrodytų vulgariai, nes matyti daug pilvo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas