Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Madingiausios vasaros šukuosenos: plaukų stilistė papasakojo apie spalvas ir sezono akcentą – trikampius kirpčius

Paklausta apie ateinančios vasaros šukuosenų tendencijas, plaukų stilistė, technologė Eglė Saunorytė-Kinderienė sakė, kad tiek dažymo, tiek kirpimo atžvilgiu vyrauja dermė, o pagrindiniai akcentai – švelnios, lengvai krintančios formos, banguoti plaukai, trikampio formos kirpčiai ir žemiškos (natūralios) spalvos.
Sveiki ir gražūs plaukai
Mergina banguotais plaukais / Vida Press nuotr.

Vyrauja banguoti plaukai, kirpčiai, iškarpymai

E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, šį sezoną madingiausi plaukų ilgiai yra iki pečių arba ilgi plaukai. Formos – labai švelnios, „minkštos“, lengvai krintančios, vyrauja iškarpymai, banguoti plaukai, masyvūs trikampio formos kirpčiai.

„Stebint ir mados industrijos, ir kosmetikos priemonių gamintojų kolekcijas, matyti, kad apie 70 proc. įvaizdžių vyrauja lengvas cheminis bangavimas, švelnus paplūdimio įvaizdis, bet nebėra šlapių banguotų plaukų. Jie daugiau sausi, oriniai, vėjo kedenami, neapčiuopiamos, lengvos formos.

Pats bangavimas gana netvarkingas, neišbaigtas, tai nėra holivudinio tipo įvaizdžiai, kurie buvo aktualūs prieš keletą sezonų. Dabar viskas atrodo gerokai natūraliau. Gamintojai taip pat siūlo daug naujų produktų, kurie gana gerai apsaugo plauką ir leidžia išgauti norimą efektą.

Kalbant apie kirpimus, visos linijos yra gerokai sušvelnintos plaukus iškarpant, atsiranda daug sluoksnių, vyrauja be galo įdomūs trikampio formos kirpčiai – tarsi šioks toks aštuntojo dešimtmečio atgarsis.

Priekinėje veido dalyje kirpčių linija formuojama trikampio forma iškerpant trumpiausią sruogą ties centrine veido dalimi su nuolydžiu link skruostikaulių. Taip optiškai suformuojant kirpčių trikampio formą.

Kirpčiai masyvūs, ilgi, bet tuo pačiu lengvi, tarsi natūraliai įrėminantys veidą. Kirpčių galiukai formuojami apvaliais šepečiais, kuriais kirpčiai gali būti sušukuojami įvairiomis kryptimis – tiek kristi nuo veido, tiek ir uždengti priekinę veido dalį vualiu“, – sakė plaukų stilistė ir užsiminė, kad šio sezono tendenciją labai gerai atspindi dar praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pabaigoje išgarsėjusios amerikiečių aktorės Goldie Hawn šukuosena.

„Scanpix“/„Universal Pictures“ nuotr./Melas Gibsonas ir Goldie Hawn
„Scanpix“/„Universal Pictures“ nuotr./Melas Gibsonas ir Goldie Hawn

Maža apimtis ir nestandartiniai skyrimai

Tiesa, ši „minkštų“, orinių, neapibrėžtų, iškarpytų formų tendencija nėra vienintelė šį sezoną. E.Saunorytė-Kinderienė pastebi, kad, be jos, vyrauja dar viena – visiškai priešinga minėtajai:

„Kita tendencija pasižymi maža plaukų apimtimi, įdomiais, nestandartiniais skyrimais, kurie gali būti labai žemai smilkiny, visiškai atskirti kirpčių zoną. Naudojamos tokios priemonės kaip glotninančios plaukų želės, kad plaukai atrodytų tarsi suklijuoti, prilipdyti, jie yra prišukuojami prie galvos plokštumos, pabrėžiant labiau veido bruožus, o ne plaukų grožį.“

„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„Miu Miu“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„Miu Miu“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Paklausta apie plaukų ilgius ir ar tai, jog šį sezoną madingi ilgi, reiškia, kad trumpus kirpimus reikėtų atidėti, plaukų stilistė teigė, kad, nepaisant tendencijų, nereikėtų laikytis įsikibus vienareikšmės nuostatos:

„Esu įsitikinusi, kad žmogus šukuoseną turi rinktis pagal savo tipažą, veido formą, proporcijas ir visą bendrą komplektą, kuri dovanojo gamta.

Jei turite savo mėgstamą formą, kuri jums yra patogi, leidžia gerai jaustis, galite eksperimentuoti: su kirpčiais – kalbant apie trumpas šukuosenas, arba spalvomis, jei jūsų kirpimas įprastas, standartinis. Tų būdų tikrai yra, bet aklai sekti madą nėra pats geriausias sprendimas ir to tikrai nerekomenduočiau.“

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

Aktualūs šviesūs atspalviai ir dažymo technikos

Kalbėdama apie šio sezono madingiausias spalvas, plaukų stilistė išskyrė žemiškas. „Dabar vyrauja žemiškos – natūralios – spalvos, tos, kurios yra aplink mus. Tai gali būti ir medaus spalva, kurios atspalvių yra ne vienas, ir smėlio, šokolado – nuo pieniško iki juodojo, ir t. t.

Kai kalbame apie žemės spalvas, nebelieka to vadinamojo aštrumo – sintetinės spalvos. Buvo laikas, kai vyravo arba tam tikri blokai, arba labai ryškios nenatūralių, ryškių spalvų sruogos. Šiandien to nepastebima, viskas yra labai organiška, pereinama, žemiška“, – paaiškino E.Saunorytė-Kinderienė.

Plaukų stilistės teigimu, šviesūs atspalviai išliks itin populiarūs ir šią vasarą, tai ypač aktualu kalbant apie ilgus plaukus. Taip pat, pasak pašnekovės, vis dar lieka aktualios iki šiol mėgstamos plaukų dažymo technikos – tokios kaip balayage, ombre, įvairiausi sruogavimai:

„Dažymo technikos viename darbe išlieka kombinuotos. Visos jos yra be galo patogios, nes taip dažant pas meistrą nereikia eiti kas mėnesį ar du, galima užsukti kartą per pusę metų.“

Šį sezoną, pasak pašnekovės, vyrauja ir sruogelės, bet jos labai švelnios, neišryškintos, viskas susilieja į viena. „Įvardyčiau, kad šiandien, tiek kalbant apie dažymo, tiek apie kirpimo vasaros tendencijas, vyrauja dermė“, – pastebėjimu dalijosi plaukų stilistė.

Madingi tamsūs kirpčiai

Kaip sakė E.Saunorytė-Kinderienė, turėjome periodą, kai buvo madingi šviesūs kirpčiai, o likę plaukai – tamsesni, dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis:

„Kirpčiai gali būti tamsesni, o visas perimetras – šviesesnis, tačiau tos spalvos tarpusavyje nėra labai kontrastingos. Praėjusiais sezonais vyravo kontrastai, aštresnis perėjimas, o dabar tas perėjimas yra švelnus, tolygus, susilieja į vieną ir nerezonuoja. Toks dažymas irgi labai patogus, nes ryškūs perėjimai lemia tai, kad vartotojai kur kas dažniau turi lankytis grožio salonuose.“

Plaukų stilistės pastebėjimu, tiek dabartinės kirpčių ir apskritai plaukų dažymo, tiek kirpimų, pasižyminčių lengvomis, krintančiomis formomis, tendencijos yra labai patogios, o tai rodo, kad pandemijos lemtas gyvenimo būdas padarė savo įtaką:

„Sakyčiau, mados industrijai didelę įtaką padarė pasikeitęs žmonių gyvenimo būdas, ir labai džiaugiuosi, kad šiandien mada tampa kur kas patogesnė vartotojui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi