Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„MATH Scientific“ pristato jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai

Vos per vienerius metus „MATH Scientific“ kosmetika tapo žinoma visiems Lietuvos odos priežiūros ekspertams bei entuziastams. Nors švarių minimalistinių Vilniaus universiteto mokslininkų sukurtų odos priežiūros priemonių efektyvumas buvo patvirtintas klinikiniais tyrimais, o populiariojo rūgštinio prausiklio formulė laukia patento, ryškiausias įvertinimas „MATH“ visuomet buvo tai, kaip greitai kosmetiką įvertino ir pamilo vartotojai.
„MATH Scientific“ pristato jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai
„MATH Scientific“ pristato jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai / „MATH Scientific“ nuotr.

Šiandien „MATH Scientific“ žengia pirmą žingsnį į sveikatingumo sferą ir pristato jūrinės kilmės pirmojo tipo hidrolizuoto kolageno maisto papildą, kuris yra skirtas ne tik pasirūpinti odos sveikata iš vidaus, tačiau ir gerinti bendrą savijautą, sąnarių ir raumenų būklę. Šis papildas – pirmas iš daugelio, kurie greit pasieks vartotojus ir padės jiems susikurti savo individualią 360° „MATH Scientific” grožio ir sveikatingumo rutiną.

„MATH Scientific“ nuotr./„MATH Scientific“ pristato debiutinį maisto papildą – jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai
„MATH Scientific“ nuotr./„MATH Scientific“ pristato debiutinį maisto papildą – jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai

Kolagenas – neatsiejamas sveikos odos elementas

Kolagenas – gausiausiai mūsų organizme aptinkamas atraminę funkciją odoje atliekantis, siūlo pavidalo baltymas ir yra glaudžiai susijęs su žmogaus odos elastingumu. Jis yra vienas pamatinių mūsų odos, raumenų ir kaulų statybinių elementų. Nors kolageno mūsų organizmas pasigamina pats, laikui bėgant jo atsargos senka, o gamybiniai procesai lėtėja, kol tam tikru momentu mūsų organizme kolagenas pradeda greičiau irti nei regeneruotis. Mokslinių tyrimų duomenimis, kolageno turinčių maisto papildų vartojimas gali padėti spartinant kolageno formavimąsi, turėti teigiamą poveikį odos būklei (elastingumui, drėgmei, smulkių raukšlelių mažinimui), raumenims, sąnariams ir kitiems audiniams.

Iš kur atsiranda kolagenas? Odoje jį gamina ląstelės, vadinamos fibroblastais. Jos dažniausiai aptinkamos viduriniame odos sluoksnyje – dermoje. Fibroblastai gamina ne tik kolageną, bet ir elastiną – baltymą, kuris suteikia odai elastingumo ir tamprumo, bei įvairius glikozaminoglikanus, pavyzdžiui hialuronatą, kitaip žinomą kaip hialurono rūgštis. Kuomet fibroblastų veikla yra intensyvi (kuo žmogus jaunesnis – tuo ji intensyvesnė), mūsų oda yra stangri, gyvybinga, atspari ir lygi. Laikui bėgant ir senkant kolageno atsargoms, ryškėja odos tekstūra, ji suglemba, atrodo papilkėjusi, pavargusi. Nuo ankstyvos pilnametystės kolageno gamyba sumažėja net 1% – 1.5% per metus. Nors šis skaičius gali kisti priklausomai nuo gyvenimo būdo, žalingų įpročių, mitybos ir t.t., savaime aišku, kad norisi rasti patikimą būdą efektyviai papildyti kolageno atsargas.

„MATH Scientific“ jūrinis pirmojo tipo hidrolizuotas kolagenas

Šiuo metu turimais mokslinių tyrimų duomenimis, kolageno turinčių maisto papildų vartojimas gali turėti teigiamos įtakos senstančios ir pažeistos odos būklei, tad nenuostabu, kad kolageno turintys maisto papildai yra ypatingai svarbūs tiems, kurie siekia kovoti su odos senėjimo požymiais bei susigrąžinti jos gyvybingumą.

Kodėl verta rinktis būtent „MATH Scientific“ kolageną?
1) „MATH“ jūrinio kolageno maisto papilde esantis kolagenas yra pirmojo tipo – būtent toks kolagenas sudaro 80% – 90% viso žmogaus organizme esančio kolageno. Jo organizmas sunaudoja daugiausiai, tad ir atsargas atstatyti reikia intensyviausiai. Be odos, I-tipo kolagenas dar yra aptinkamas sausgyslėse, kraujagyslėse, vidaus organuose, kauluose. Palyginimui, II-ojo tipo kolagenas gausiausiai yra aptinkamas kremzlėse. III-ojo tipo kolagenas įprastai yra aptinkamas kartu su I-ojo tipo kolagenu ir sudaro apytiksliai 15% odoje esančio kolageno.

„MATH Scientific“ nuotr./„MATH Scientific“ pristato debiutinį maisto papildą – jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai
„MATH Scientific“ nuotr./„MATH Scientific“ pristato debiutinį maisto papildą – jūrinį pirmojo tipo kolageną visapusiškai odos sveikatai

2) Kadangi šiame papilde panaudotas hidrolizuotas kolagenas yra pagamintas iš žuvies odelių, jis labai tinka tiek besirūpinantiems odos sveikata, tiek ir sportuojantiems, nes yra baltymas ir gali prisidėti auginant ir/ar palaikant raumeninę masę. Hidrolizuotą kolageną sudaro kolageno peptidai – tarpinis variantas tarp baltymų ir amino rūgščių. Tai – smulkesni kolageno baltymo fragmentai, kuriuos organizmas įsisavina daug sparčiau ir lengviau negu stambiamolekulinį kolageną.

Kuomet suvartojame hidrolizuoto kolageno maisto papildą, didžioji dalis kolageno peptidų yra suskaldomi iki pavienių amino rūgščių ir kartu su „išlikusiais“ kolageno peptidais cirkuliuoja po mūsų kūną. Tiek susidariusios amino rūgštys, tiek patys kolageno peptidai gali būti (ir yra!) panaudojami ir kituose organizme vykstančiuose atstatymo procesuose arba, esant pertekliui, yra tiesiog pašalinami iš organizmo. Vistik dalis kolageno peptidų patenka į tas vietas kur yra fibroblastų ir gali juos stimuliuoti ir paskatinti aktyviau gaminti kolageną, elastiną, hialuroną. Negana to, patys peptidai gali būti panaudoti kolageno „statybose“ kaip statybinė medžiaga.

3) „MATH“ kolagenas yra praturtintas vitaminu C, kuris stimuliuoja fibroblastus (kolageną gaminančias ląsteles), kad šie efektyviau atstatytų kolageno atsargas. Taip pat, vitaminas C yra veiksmingas antioksidantas, padedantis kovoti su laisvųjų radikalų žala.

4) Papildas yra praturtintas natūraliomis, maistingomis šaltyje džiovintomis uogomis, kurios taip džiovinant išlaiko maistingąsias medžiagas ir kartu suteikia produktui puikų skonį. Produkte nėra pridėtinių cukrų ar kvapiųjų medžiagų, tad besimėgaudami gaiviu mėlynių arba aviečių skoniu galėsite būti užtikrinti, kad jis yra visiškai natūralus.

Maisto papildas neturi būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba ir sveikas gyvenimo būdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas