Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Megzti drabužiai – ypač madingi šią vasarą: kuriuos jų pritaikysime rudenį?

Megztas drabužis daugeliui asocijuojasi su žiema, tačiau visą šį šiltąjį sezoną būtent megzti drabužiai yra įsitaisę tarp madingiausiųjų. Su stiliste Greta Kukštaite kalbamės, kokie megzti drabužiai madingi šią vasarą, kaip juos derinti tarpusavyje ir su kitų audinių drabužiais ir kuriuos jų bus galima lengvai pritaikyti rudens sezonui.
Megztas sijonas
Megztas sijonas / Vida Press nuotr.

Megztas drabužis nebūtinai reiškia storas, šiltas. Jie gali būti ir plonesnio megzto audinio arba, kaip sako stilistė G.Kukštaitė, šortukų ir palaidinės komplektas, kurį galima vilkėti ir karštą vasaros dieną.

„Megzti kostiumėliai aktualūs jau nuo pavasario ir, atrodo, niekur nesitrauks ir rudenį. Pavasarį vilkėjome megztus plačių kelnių arba prigludusių vidutinio ilgio sijonų ir megztinių (oversized arba susagstomų kardiganų) kostiumėlius, dažniausiai šviesius, neutralių spalvų.

Žinoma, jie madingi ir vasarą, tačiau vasarą atsirado ir kitokių šių kostiumėlių variacijų – daugiau ryškių spalvų, įdomesnių kirpimų. Jie išsiskiria tuo, kad yra ypač patogūs, atrodo stilingai ir jaukiai“, – sako stilistė.

Paprašyta išskirti, kokie megzti drabužiai dabar madingi, G.Kukštaitė įvardijo keturis derinius:

plačių kelnių ir oversized megztinio arba susagstomo kardigano šviesūs kostiumėliai;

Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

megztinio ir vidutinio ilgio prigludusio megzto sijono duetas;

megztų šortukų ir palaidinės kostiumėliai (gali būti ir minimalistiniai, smulkaus mezgimo rašto, šviesių atspalvių, ir netgi itin ryškūs, megzti net keliomis spalvomis);

ryškūs kostiumėliai su šortukais. „Jie pasižymi žaismingumu ir jaunystės gaiva, tikrai traukia akį ir net kartais primena močiučių mezginius, tačiau vintažas ir jo išraiškos jau seniai aktualu šiuolaikinėje madoje“, – sakė stilistė.

Paklausta, kaip tarpusavyje ir su kitų audinių drabužiais derinti megztus, G.Kukštaitė teigė, kad geriausia įsigijus megztą kostiumėlį vilkėti jį kaip kostiumėlį arba, priklausomai nuo to, kokia jo viršutinė dalis, galima derinti su kitais drabužiais:

„Jei tai palaidinė, ją galima vilkėti prie džinsinių šortų, plačių kelnių ar džinsų, o megztas kelnes ar šortukus – prie oversized baltų marškinėlių ar marškinių. Derinti skirtingų tekstūrų tikrai nereikėtų bijoti, nes tai ir sudaro stilingo derinio visumą.“

Nors dar labai nesinori galvoti apie rudenį, rugpjūtį vis labiau juntame jį artėjant. Stilistės teigimu, šiltąjį sezoną madingus megztus drabužius galėsime pritaikyti ir rudeniui.

„Ryškiaspalvius, margus kostiumėlius siūlyčiau palikti vasarai, o rudenį rinktis kreminius, rudus atspalvius. Puikiai tiks minėti sijono ir megztinio bei kelnių ir megztinio kostiumėliai, taip pat megzta suknelė, kurią bus galima vilkėti prie ilgaaulių batų“, – patarė stilistė.

Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas