Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naudojama tūkstantmečius, vilna unikaliomis savybėmis stebina iki šiol: kodėl verta rinktis jos gaminius?

Artėjant žiemai, daugelis svajoja apie šiltus drabužius, namų tekstilę ir aksesuarus, šildančios aprangos ieško savo mažiesiems. Vienas geriausių šių gaminių medžiagos pasirinkimų – vilna – teikia ne tik šilumą, bet yra vertinama dėl daugybės kitų natūralių, žmogui ir gamtai ypač naudingų, savybių. Jas atrasti kviečia „Ogmios mieste“ įsikūrusi parduotuvė FLOKATI, siūlanti patį įvairiausią vilnonių produktų asortimentą.
FLOKATI vilnos liemenės
FLOKATI vilnos liemenės / Flokati parduotuvės nuotr.

Todėl čia jau daugybę metų užsuka visi, ieškantys iš vilnos pagamintų kokybiškų drabužių, kojinių, šlepečių, chalatų, patalynės, aprangos kūdikiams ir gausybės kitų produktų.

Stebina unikaliomis savybėmis

Nors šiuo metu drabužiai ir tekstilė gaminami iš pačių įvairiausių sintetinių bei natūralių audinių, parduotuvės FLOKATI rinkodaros ir e. komercijos vadovė Agnė Bujauskienė sako – vilna lenkia visus juos. Ši medžiaga žmonių naudojama dar nuo akmens amžiaus ir visada buvo vertinama dėl daugybės privalumų.

Todėl, anot A.Bujauskienės, vilna niekada neprarado savo populiarumo ir aktualumo. Netgi priešingai – šiandien ji patiria tikrą renesansą. Tokiu vilnos pakylėjimu parduotuvės FLOKATI atstovė visiškai nesistebi. Mat, jos teigimu, vilnoniai gaminiai yra daugelio jau pamėgti ar atrandami ir pamilstami dėl šios medžiagos natūralių, žmogui bei gamtai itin naudingų, savybių.

Flokati parduotuvės nuotr./FLOKATI vilnos liemenės
Flokati parduotuvės nuotr./FLOKATI vilnos liemenės

„Vilna – išties unikali. Ji puikiai sugeria drėgmę, išgarina kvapus, pasižymi termoreguliacija, kraujotakos stimuliavimu. Vilnos gaminiai yra ypač geras pasirinkimas gausiau prakaituoti linkusiems žmonėms. Šios medžiagos pluošte esantys plaukeliai – garbanoti, todėl juos suspaudžiant susidaro milijonai oro tarpelių. Tokia struktūra leidžia vilnai sugerti apie 30 proc. savo svorio drėgmės ir pastarąją išgarinti. Dėl to, miegant vilnoniuose pataluose, avint šlepetes ar dėvint drabužius, galima mėgautis sausumo pojūčiu, o kartu – išvengti nemalonių kvapų“, – pasakoja A.Bujauskienė.

Kalbėdama apie termoreguliaciją, ji priduria – antklodės, paklotai, pagalvės, drabužiai, pagaminti iš vilnos pluošto, puikiai sureguliuoja kūno temperatūrą. Todėl, esant karštam orui, jis neperkaista, o atšalus – išsaugo šilumą.

„Tokios vilnos savybės ypač aktualios naujagimiams. Jiems nuo pat pirmos gimimo dienos rekomenduojame naudoti vilnonius drabužius. Vilna stimuliuoja kraujotaką bei leidžia organizmui išlaikyti optimalią kūno temperatūrą, kol mažylio organizmas dar mokosi pats ją reguliuoti“, – pažymi parduotuvės FLOKATI atstovė.

FLOKATI nuotr./FLOKATI vilnos patalai ir pagalvės
FLOKATI nuotr./FLOKATI vilnos patalai ir pagalvės

Įdomybės, kurios nustebins

Minėti vilnos išskirtinumai – tik dalis unikalių šios medžiagos savybių. Anot pašnekovės, vilnoniai gaminiai – tvarūs, ilgaamžiai, naudojami gali būti net dešimtmetį ar ilgiau.

„Tai ypatingai aktualu šiais laikais, kuomet ieškome gamtai draugiškų pasirinkimų, daug ir aktyviai kalbame apie vartotojiškumo mažinimą. Patys žinome ne vieną istoriją, kuomet klientai, įsigiję mūsų patalynę, ją naudoja net dešimt ir daugiau metų. Todėl tinkamai prižiūrimi produktai gali džiuginti labai ilgai. Mums taip pat labai smagu, kad daiktai, ypač vaikiški, keliauja iš rankų į rankas. Tad akivaizdu – vilna gali puikiai gyventi ne vieną gyvenimą“, – šypsosi A.Bujauskienė.

Ji tikina – apie šią medžiagą galėtų kalbėti valandų valandas, o tai tik įrodo mažai kam girdėti faktai, kuriais dalinasi pašnekovė.

„Galbūt tik retas girdėjęs, kokia vilna yra patvari. Jei pabandytumėte sulenkti ir ištiesti jos pluoštą 20 tūkst. kartų, pamatytumėte, jog medžiaga visiškai nepraranda savo pirminių savybių. Įdomu ir tai, kad vilna net septynis kartus atsparesnė dėvėjimuisi nei medvilnė ir net dešimt kartų nei šilkas. Be to, po naudojimo šią medžiagą galima grąžinti į dirvožemį, kur ji atiduoda naudingas maistines medžiagas žemei ir kartu suyra. O vilnos plauko sudėtyje esantis riebalas lanolinas saugo nuo nešvarumų, todėl pastaruosius lengva nuvalyti“, – stebėtinas medžiagos savybes atskleidžia A.Bujauskienė.

Nuoširdus dėmesys visoms detalėms

Pasimėgauti šiais vilnos privalumais ir kviečia „Ogmios mieste“ įsikūrusi parduotuvė FLOKATI. Joje siūlomas išskirtinai gausus vilnos gaminių asortimentas – čia galima įsigyti šlepečių, kojinių, lauko aksesuarų – kepurių, šalikų, pirštinių. Taip pat kūdikiams skirtų drabužių, vilnonių patalų suaugusiems ir vaikams.

Flokati nuotr. /Floati parduotuvė
Flokati nuotr. /Floati parduotuvė

„Atvėsus orams, vilnos gaminiai yra puikus pasirinkimas norintiems sušilti ir pajusti jaukumą. Svarbu paminėti ir tai, jog vilnoniai produktai yra tarsi investicija į geresnę gyvenimo kokybę – gerai išsimiegoję, esame produktyvesni ir laimingesni“, – akcentuoja pašnekovė.

Norintiems tuo įsitikinti, parduotuvė FLOKATI neseniai pristatė naują šio šaltojo sezono kolekciją. Kurdami produktus, prekės ženklo dizaineriai daug dėmesio skyrė spalvoms ir raštams.

„Mūsų produktų koloritas – labai natūralus. Dominuoja žemės spalvos – ruda, pilka, balta, o raštai – neintensyvūs. Tuo įsitikinti gali kiekvienas, apsilankęs FLOKATI salone. Stengiamės, jog visi mūsų klientai čia pasijustų lyg namuose – pasimėgautų vilnos teikiamu jaukumu, šiluma, gautų nuoširdžias rekomendacijas bei patarimus. Užsukite ir išsirinkite savo favoritus“, – kviečia ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas