Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nėščiosios įvaizdis, prie kurio nesame pratę: fotografė kviečia į laukimo fotosesijas pažvelgti nauju kampu

Viena populiariausių profesionalių fotografų sulaukiama užklausa – nėštumo fotosesija, kurioje įamžinamas būsimos mamos laukimo grožis.
Nėštumo fotosesijų tendencijos
Nėštumo fotosesijų tendencijos / Monikos Dovidaitės-Rusilienės nuotr.

Daugeliui moterų besirenkant švelnų ir trapų šio etapo pavaizdavimą, fotografė Monika Dovidaitė-Rusilienė kviečia į jį pažvelgti kitaip ir pristato savo fotografinį projektą, kuriame atsispindi naujausiomis tendencijomis grįstas nėščiosios įvaizdis.

Švelnumą keičia tvirtas ir aštrus įvaizdis

Fotografė M.Dovidaitė-Rusilienė tikina, kad jau daug metų dirba su laukimo fotosesijomis, o siūlydama įvaizdžius visada atkreipia dėmesį į naujausias mados tendencijas.

„Mano fotografijoms įtaką daro ne tik tai, kaip aš matau besilaukiančią moterį, bet ir šiandieninės mados tendencijos, todėl kiekvienais metais įgyvendinu vieną ar kelis projektus, kurie parodytų, kas populiaru visame pasaulyje, kokie įvaizdžiai, fotografija, nuotraukų redagavimas“, – pasakoja fotografė.

Anot jos, nėščiąsias įprasta matyti romantiškuose, švelniuose įvaizdžiuose, bet šįkart norėjosi viską pasukti priešinga kryptimi ir sukurti aštresnių kadrų, kur iš moters sklistų stiprybė ir tvirtumas.

„Tikiu, kad tvirtumas motinystėje neatsiejamas nuo švelnumo, rūpestingumo ir gerumo. Kuriant įvaizdžius norėjosi atitolti nuo minimalizmo, prie kurio pripratome per pastaruosius metus ir šiek tiek paeksperimentuoti. Fotografuojant naudojome apšvietimą, kuris dažniau matomas mados fotosesijose, reklamose, išsiskiria savo įtaigumu, kontrastu“, – dalijasi M.Dovidaitė-Rusilienė.

Fotosesijai įvaizdžius kūrusi stilistė Jomantė Vaitkutė teigė, kad stilizuodama drabužius didžiausią dėmesį skyrė jų išskirtinumui, griežtumui ir akcentams.

„Jeigu kuriate savo fotosesijos įvaizdį pati, atkreipkite dėmesį į drabužių tekstūrą, jos standumą ir įvairias detales, kurios gali tapti akcentais įvaizdyje. Svarbiausia nepamiršti balanso – jeigu drabužis labai ekspresyvus, tuomet aksesuarai turėtų būti minimalistiniai ir paprastesni“, – pataria stilistė.

Plaukų stilistė Anželika Wojc priduria, kad šiuo metu „ant bangos“ – natūraliai atrodančios stambios garbanos, surišti arba glotniai atgal sušukuoti plaukai.

„Kad ir kokia šukuoseną pasirinktumėte, svarbu, kad plaukai būtų prižiūrėti, sveikai blizgėtų. Tada ir sušukavimas atrodys gerai“, – tikina specialistė.

Makiažą fotosesijai kūrusi vizažistė Emilija Kastečkaitė teigia, kad svarbiausias dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį – natūralių bruožų pabrėžimas.

„Dirbant tiek su nuotakomis, tiek su asmeninėmis fotosesijomis ar su žurnalo viršelių herojais, visada svarbu parinkti makiažą, kuris ne tik atitinka naujausias tendencijas, bet ir individualiai paryškina kiekvieno gražiausius bruožus. Šį kartą makiažas ne toks švelnus kaip ir įprastai, pritaikytas prie aštresnio, mados pobūdžio kadrų”, – apie fotosesijas įvaizdį pasakoja E.Kastečkaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas