Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Odos ritualai su „Avène“: iš gamtos į gamtą

Jau trisdešimt metų „Eau Thermale Avène“ kuria novatoriškas odos priežiūros priemones, sugrąžinančias sveiką išvaizdą net pačiai sausiausiai ir jautriausiai odai. Šie produktai yra draugiški žmogui ir gamtai.
„Avene“ laboratorija
„Avene“ laboratorija / „Avene“ arch. nuotr.

„Eau Thermale Avène“ priklauso „Pierre Fabre“ įmonių grupei, vienijančiai farmacijos ir kosmetikos įmones. Pagrindiniai grupės produktai – vaistai ir dermatologinė kosmetika, užtikrinantys prevenciją, gydymą bei pagalbą odai ir gaminami griežtai paisant aplinkosaugos reikalavimų.

Koncernas kuria inovatyvius sprendimus, įkvėptus vartotojų ir pacientų, ir prisideda prie Žemės išsaugojimo. Po įkūrėjo Pierre‘o Fabre mirties jo paties nurodymu koncernas buvo perduotas valdyti ne privačiam asmeniui, kuris siektų asmeninio pelno, o labdaros fondui, kuris siekia gerovės žmonijai.

„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ kosmetikos gamyba
„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ kosmetikos gamyba

Kuo ypatingas terminio šaltinio vanduo „Avène“?

1874-aisiais Prancūzijos Nacionalinė medicinos akademija paskelbė, jog „Avène“ terminio šaltinio vanduo turi gydomųjų savybių ir yra tinkamas naudoti medicininiais tikslais. Šis vanduo yra pagrindinė „Avène“ dermatologijos laboratorijose sukurtų odos priežiūros priemonių veiklioji medžiaga.

Šaltinio vanduo turi unikalių biologinių savybių, jo mineralinė sudėtis pastovi ir nekinta: jis mažos mineralizacijos, todėl nesausina odos, jame puikiai subalansuotas kalcio ir magnio kiekis, gausu silicio ir mikroelementų, kurie padeda atkurti odos apsauginį barjerą, kartu suteikdami odai švelnumo ir elastingumo. Tik Avène šaltinio sudėtyje galima aptikti mikroflorą Aquaphilus dolomiae: ji užtikrina, kad terminis vanduo ramina ir nedirgina odos.

„Iš Aquaphilus dolomiae gaunamų veikliųjų medžiagų mūsų tyrimų laboratorijos sukūrė postbiotines veikliąsias medžiagas, atveriančias kelią novatoriškiems, specialiai jautriai odai pritaikytiems sprendimams, – teigia „Avène“ rinkodaros direktorius Paul de Croisoeuil.

– Jaučiame didelę atsakomybę prieš vartotojus, todėl 2021-2022 metais atlikome daugiau kaip 650 tyrimų, kurie užtikrino, jog mūsų produktai yra efektyvūs ir odos gerai toleruojami.“ Nuo 2007-ųjų Avène terminio vandens kontrolę ir monitoringą vykdo „Vandens tyrimų centras“, kuris kaupia duomenis apie vandenį ir rūpinasi baseino apsauga. Laboratorijoje, turinčioje ISO/IEC 17025 sertifikatą, per metus atliekama maždaug 40 000 patikrinimų: tai garantuoja terminio vandens kokybę.

„Avene“ arch. nuotr./Haut-Languedoc regioninis gamtos parkas Pietų Prancūzijoje
„Avene“ arch. nuotr./Haut-Languedoc regioninis gamtos parkas Pietų Prancūzijoje

Kur trykšta šis vanduo?

Avène terminio vandens baseinas išsidėstęs Haut-Languedoc regioniniame gamtos parke Pietų Prancūzijoje. „Vandens kelionė ilga: iš pradžių lietaus lašai prasiskverbia į žemės gilumą, pasiekia net 1500 metrų gylį, tuomet veržiasi aukštyn ir nusėda Sainte-Odile šaltiniuose po daugiau kaip 50 metų trukusios kelionės. Šios kelionės metu jis ir įgyja unikalų mineralinį ir biologinį paveldą“, – pasakoja Paul de Croisoeuil.

Šaltinio vanduo, naudojamas produktams gaminti, išgaunamas tiesiai iš gręžinio. „Vanduo buteliuke yra lygiai toks pat, koks teka šaltinyje, – teigia produktų grupės vadovė Miglė Dilienė. – Gamykla įkurta pačiame parke, gamtos prieglobstyje, ji net neišsiskiria iš landšafto. Ji turi ISO 14001 sertifikatą, patvirtinantį, jog saugo aplinką ir efektyviai naudoja išteklius.“ Greta gamyklos įsikūręs „Avene hidroterapijos centras“, į kurį sveikatintis ir gydytis važiuoja žmonės iš viso pasaulio.

Odos priežiūros priemonės su terminio šaltinio vandeniu, kuriomis kūrėjai labiausiai didžiuojasi:

  • Purškiamas terminio šaltinio vanduo „Avène Thermal Spring Water Spray“, raminantis jautrią odą
  • Atkuriamasis kremas pažeistai odai „Cicalfate +“
  • Koncentruotos priemonės nuo aknės ir odos nelygumų „Cleanance Comedomed“ ir „Cleanance Gel“
  • Maitinamasis veido ir kūno balzamas „Xeracalm A.D“, palengvinantis odos problemas – nuo išsausėjimo iki egzemos
  • Kremas labai sausai ir jautriai odai „Tolerance Control“
„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ hidroterapijos centras
„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ hidroterapijos centras

Pakuotės iš perdirbamų medžiagų

Ekologiškos „Avène“ produktų pakuotės kuriamos tausojant aplinką ir nedarant žalos gamtai. „Sparčiai didėjant gamtos užterštumui ir globaliniam atšilimui mes aiškiai suvokiame, jog irgi negalime delsti, – teigia „Pierre Fabre“ socialinės atsakomybės ir darnaus vystymosi direktorė Sèverine Roullet-Furnemont. – Iki 2025-ųjų visa „Pierre Fabre“ grupė yra užsibrėžusi tikslą sumažinti į aplinką išskiriamo anglies dvideginio kiekį iki 10 procentų. Kurdami naujus produktus, keliame sau tikslą taupyti išteklius arba integruoti perdirbtas medžiagas. 2022-aisiais pristatėme odą lipidų prisotinančio valomojo aliejaus „XeraCalm A.D. Lipid-Replenishing Cleansing Oil” naują buteliuką, pagamintą iš 100% perdirbto plastiko. Iki 2025-ųjų visi mūsų produktų buteliukai bus pagaminti iš perdirbto plastiko. Jei tik galime, iš savo pakuočių pašaliname lankstinukus. Dėžutėms naudojame kartoną, pagamintą iš tvariai tvarkomų miškų medienos – ir, kai tik įmanoma, dėžučių atsisakome. Šiandien 93 % mūsų pakuočių yra pagamintos iš perdirbamų medžiagų, o produktų sudėtyje yra mažiausiai 90% natūralios kilmės ingredientų, išskyrus apsaugines priemones nuo saulės.“

„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ hidroterapijos centro nuotrauka ant seno žurnalo viršelio
„Avene“ arch. nuotr./„Avene“ hidroterapijos centro nuotrauka ant seno žurnalo viršelio

„Avene“ apsauginės priemonės nuo saulės apsaugo nuo UVB ir UVA spindulių bei mėlynosios šviesos, o jų formulė užtikrina, jog gamtoje šios priemonės lengvai skaidomos.

„Mūsų tikslas – užtikrinti geriausią apsaugą nuo saulės, kartu stengiantis sumažinti poveikį vandenynams, – tikina Sèverine Roullet-Furnemont. – Buvo atlikti tyrimai su trimis pagrindinėmis jūrų biologinę įvairovę reprezentuojančiomis rūšimis, kurių koncentracijos atitinka saulės filtrų pasiekiamas koncentracijas: zooplanktonu, fitoplanktonu ir koralais. Testai patvirtino, kad produktai šioms rūšims yra saugūs.“

Šiuos tyrimus atliko Banyuls okeanologijos observatorija, Europos jūrų biologinių išteklių centro narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas