Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patikrino instagrame paplitusius patarimus apie plaukus – kuriais iš jų tikėti?

Nuomonės formuotojams užimant vis didesnę įtaką tarp sekėjų, pasitaiko situacijų, kuomet pradedama šventai tikėti jų sakomomis tiesomis. Štai instagramas pilnas patarimų apie tai, kaip užsiauginti ilgus, gražius plaukus ir kaip paspartinti šį procesą. Ar visais jais verta tikėti ir kurie iš tiesų veiksmingi?
Ploni plaukai
Ploni plaukai / Shutterstock nuotr.

Gydytojų teigimu, stebuklingais vitaminais, papildais, serumais, losjonais, šampūnais ir pan. tikėti neverta, tad juos iškart atmetame.

Shape.com pakalbino sertifikuotą dermatologę dr. Michele Green apie kitus populiarius ir instagrame paplitusius patarimus. Kuriais iš jų verta tikėti ir išbandyti?

Teiginys: plauti galvą kartą ar du per savaitę – sveikiau plaukams

Jau prieš kelerius metus išpopuliarėjo šis patarimas, esą rečiau plaunant galvą, plaukai tampa gražesni ir sveikesni. Vis tik dr. M.Green teigia, kad tai, kaip dažnai plauname galvą bei plaukus, priklauso nuo daugybės faktorių – plaukų tipo, ilgio, natūralių aliejų gamybos plaukuose ir t. t.

„Tos, kurių plaukai garbanoti ar šiurkštesni, turėtų plaukus plauti rečiau, nes jų šaknys sausesnės nei tiesiaplaukių“, – sako dermatologė.

Tačiau tos moterys, kurių plaukai plonesni ir tiesesni, gali pastebėti, kad plaukai susiriebaluoja greitai, todėl neplauti jų savaitę būtų ne tik neestetiška, bet ir nenaudinga plaukams.

Teiginys: dvigubas plovimas šampūnu geriau išplauna plaukus

M.Green teigimu, dvigubas plovimas šampūnu gali būti naudingas tais atvejais, jei plaukai išties riebaluoti, jei jie apsunkę nuo plaukų formavimo priemonių ar pan. Arba, jei jie buvo neseniai dažyti ir manote, kad dažai tinkamai neatsiplovė.

„Pirmas plovimas pašalina nešvarumus ir susiriebalavimą, o antrasis išplauna šaknis ir folikulus. Vis dėlto, perteklinis plovimas ir natūralių plaukų aliejų pašalinimas ilgainiui gali padaryti žalos, plaukai gali tapti nušiurę ir išsausėję“, – sako dermatologė.

Teiginys: šilkiniai pagalvių užvalkalai – geriausi plaukams

Instagrame ypač paplito šilkinių pagalvių užvalkalų reklama, ir M.Green teigia, kad ne veltui: „Tokie užvalkalai gali padėti išvengti plaukų lūžinėjimo miego metu, nes šilkas nesugeria tiek drėgmės iš plauko, kaip tai daro medvilniniai užvalkalai, todėl plaukai gali išlaikyti savo natūralią drėgmę ir mažiau lūžinėja. Be to, glotnesnė šilko užvalkalų struktūra nesukelia tiek frikcijų plaukams kaip medvilnė, o tai sumažina riziką, kad plaukai susivels.“

Beje, dermatologė priduria, kad galima išmėginti ir pigesnį variantą – bambuko pluošto arba satino užvalkalus.

Teiginys: reguliarus skalpo šveitimas – būtinas

Tai, kad reikia šveisti kūną ar veidą, siekiant pašalinti nešvarumus, mes jau žinome ir įpratome tai daryti. Tačiau ar tai reikia daryti ir skalpui?

Dermatologės teigimu, skalpo šveitimas gali padėti skalpui būti sveikesniam, nes išvalomi plauko folikulai ir pašalinamos negyvos skalpo odos ląstelės, o tai gali turėti įtakos greitesniam plaukų augimui. Apskritai M.Green primena, kad skalpas yra gražių plaukų pamatas, tad jo sveikata pasirūpinti ne tik verta, bet ir būtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas