Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plaukai slenka ir yra silpni? Specialistė išskiria priežastis ir būdus spręsti problemą

„Per 10 darbo metų dar nebuvau mačiusi tokio didelio skaičiaus moterų, kurios skųstųsi plaukų slinkimu ir netgi išplikimu. Tam įtakos turi greitas gyvenimo tempas bei jį lydintis stresas. Visgi yra dar viena priežastis – daug merginų šiuos simptomus pajuto persirgusios COVID-19 infekcija“, – „Hairsera“ salono pranešime spaudai pasakoja plaukų priauginimo meistrė Karolina Miškinė.
Karolina Miškinė kalba apie plaukų slinkimą
Karolina Miškinė kalba apie plaukų slinkimą / 123RF, pranešimo autorių nuotr.

Po virusinės ligos – ūminis plaukų slinkimas

Vidutiniškai per dieną netenkame 50–100 plaukų, tačiau kai slenkantys plaukai nuolat kemša vonią, juos randame lovoje, maiste ir dar daugiau šepetyje – tai jau kelia nerimą. Plaukų slinkimo priežastimi gali būti tam tikros ligos: mažakraujystė, autoimuninės ligos, infekcinės, lytiškai plintančios ar endokrininės ligos.

123RF.com nuotr./Moteriai slenka plaukai
123RF.com nuotr./Moteriai slenka plaukai

Visgi pastaruoju metu gydytojai kalba, kad ūminio plaukų slinkimo priežastimi gali būti ir COVID-19 virusas. Plaukų slinkimas prasideda bei tęsiasi ilgiau nei po įprastų infekcinių ligų. Plaukų kritimo fazė vidutiniškai trunka apie 100 dienų, per kurias moteris gali patirti tikrą košmarą.

„Mano plaukai niekada nepasižymėjo stiprumu, tačiau praeitų metų pavasarį, po žiemą persirgtos COVID-19 ligos, jie pradėjo plonėti akyse, o išslinkusius savo plaukus rinkdavau saujelėmis. Išbandžiau daugybę priemonių, tačiau nė viena jų neturėjo greito efekto. Netgi pradėjau svarstyti apie peruko įsigijimą“, – savo istorija dalinasi Viltė.

Nėra stebuklingų priemonių

Baigusi farmacijos studijas ir specialybę iškeitusi į grožio industriją, meistrė K.Miškinė teigia, kad priežasčių plaukų slinkimui bei jų susilpnėjimui gali būti begalė, tačiau pagalbos ir stebuklingų priemonių, kurios būtų veiksmingos, trūksta.

„Pirma vieta, kur moterys ieško priemonių savo silpniems, slenkantiems ar ploniems plaukams – vaistinės. Moterys lengvai užkimba ant įvairių rinkodaros triukų ir išleidžia tūkstančius produktams bei procedūroms, kurios nepadeda arba veikia taip lėtai, jog gražaus rezultato tenka laukti metus ar net dvejus, – sako buvusi farmacininkė.

– Štai, pavyzdžiui, plaukų mezoterapijos rezultatai bus pastebimi mažiausiai po 3 ar net 6 mėnesių. Taip yra todėl, nes pirmiausia turi ataugti plauko folikulas ir išauginti naują plauką, o tai ilgas procesas.“

Ieškodamos atsakymo, kaip sustabdyti plaukų slinkimą, plonėjimą ar lūžinėjimą, rasite daug patarimų, kur rekomenduojama sureguliuoti mitybą, vartoti vitaminus plaukams, juos puoselėti įvairiomis drėkinančiomis kaukėmis ar aliejais. Pasak meistrės, šie įpročiai privalo būti propaguojami nuolat, nes jie veikia tik tol, kol jų laikotės.

Moterys nori greitų rezultatų

Sveiki plaukai yra grožio idealas, o šių laikų moterys juos lengvai nusilpnina naudodamos formavimo prietaisus, šviesindamos, dažydamos, dažnai besilankydamos chloruotuose baseinuose, patirdamos daug streso.

Vidutiniškai per mėnesį plaukai paauga vos 1–2 cm, tad greito rezultato tikėtis neverta. Lieka dar viena procedūra – plaukų priauginimas. Deja, ne visais atvejais galima priauginti plaukus.

„Žinodama situaciją, jog plaukai slenka, įvertinu naudą ir galimą žalą. Paprastai moterys, praradusios viltį užsiauginti savuosius, prisiima atsakomybę už savo plaukų būklę ir ryžtasi pokyčiams. Slenkant plaukams, atliekamas ne priauginimas, bet plaukų patankinimas. Jo metu sudedama 20–30 mikro sruogelių su ypač mažomis keratino kapsulėmis taip išvengiant didelio plauko tempimo iš svogūnėlio.

Korekciją būtina atlikti ne vėliau nei po poros mėnesių. Jos metu dar kartą įvertiname plaukų būklę. Jeigu yra požymių, jog plaukas neatlaiko kapsulės su plaukų sruoga, vadinasi, plaukų priauginimas negalimas“, – patirtimi dalinasi Karolina.

Slenkant plaukams, atliekamas ne priauginimas, bet plaukų patankinimas.

Pasak meistrės, situacija sprendžiama daug paprasčiau, jeigu moteris nori paslėpti išplikusias vietas ar suteikti tūrio savo ploniems, silpniems plaukams, tačiau neturi slinkimo problemos. Esant tiek normaliems, tiek silpniems plaukams, labai svarbu atliekant korekciją plaukus priauginti kitoje linijoje nei anksčiau, kad plaukas, prie kurio buvo priklijuotas karštas keratinas, pailsėtų.

Silpniems plaukams tinkami ne visi priauginimo būdai. Meistrė rekomenduoja vengti priauginimo klijuojamomis juostelėmis ar mikrožiedeliais:

„Dėl didelio svorio silpni plaukai gali nutrūkti arba būti išrauti iš svogūnėlio, – pasakoja K.Miškinė. – Turiu daugybę klienčių, kurios užsiaugino savuosius natūralius plaukus ir po dvejų metų gali nusiimti sruogas bei džiaugtis savais plaukais. Deja, dažniausiai užsiauginti savo natūralius plaukus sugeba tos, kurios turi storus ir stiprius plaukus.

Plaukų priauginimo srityje galima pasiekti ypač greitų ir stulbinančių rezultatų. Būtent todėl pamilau šią specialybę, o darbas tapo mano aistra. Esu laiminga, kai vos per valandą klientės pasikeičia neatpažįstamai, o iš salono išeina ne tik gražios, bet ir kupinos pasitikėjimo savimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas